|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velika dilema!
27.12.2008 18:38:59   
PetraSkok
Pozdravljene....vprasanje je za vse tiste, ki ste ze rodile. Mogoce boste mislile, da pretiravam, ampak vseeno ...

Zelo kmalu bom rodila. Problem je ta, da sem na porodniški in cel dan vecinoma sama doma, moz pa je cele dneve v sluzbi in pride sele zvecer domov. Ginekologinja mi je sicer dala napotnico za resilca, torej, ko dobim popadke, da lahko hitro poklicem na 112 in bodo prisli. Ali bodo res prisli? Tudi moz bi, ce bi ga poklicala, lahko v 20 minutah prisel po mene in me odpeljal v bolnico (je namrec v istem mestu kjer ziviva).

Sedaj pa razmisljam, da bi se za ta cas, kaksne 3 tedne preselila starsem v drugo mesto, samo zato, da ne bom sama v casu popadkov, da mi bodo lahko pomagali. Je pa res, da v tem mestu, kjer so starsi, ni bolnice in bi me resilec moral peljati (ali pa recimo oce) v mesto, kjer pravzaprav z mozem ziviva, saj je tu najblizja boljnica.

Torej moja dilema - ali ostati sama doma zadnje dneve pred PDP in poklicati resilca ali moza v sluzbo, ko se zacnejo popadki ALI se za ta cas preseliti starsem v drugo mesto, samo za to, da ne bom sama? Res se ne morem odlociti, ker ne vem, kaksni bodo popadki, ali bom zelo hitro rodila ali se bo bolj dolgo vleklo ipd.

Kaj bi ve storile na mojem mestu?

Vsem res prav hvala lepa za odgovore.

Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velika dilema!
27.12.2008 18:45:27   
NinaŠ
Popadki se zelooo redko tako hitro stopnjujejo, da bi mož "zamudil" vkolikor bi njega poklicala. Tako da - jaz bi ostala lepo doma in ko bi se začelo, poklicala moža. 

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2008 18:46:56   
*alja*
Ostala bi doma, mogoče bi poklicala mamo da je pri meni čez dan, ko bi pa nastopili popadki bi pa poklicala moža in z njim odšla v porodnišnico.

Veliko sreče!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2008 18:50:05   
mojca345
jaz nisem rodila, ampak definitivno tvoj dragi mora biti ob tebi. rešilec bo prišel, sej je še vedno prišel. samo mislim, da bi se mogla z dragim pogovort..k če ga že zdej ni...kdaj misli potem bit ? sej od tukaj naprej ga bosta oba še bolj potrebovala....

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2008 18:50:38   
komarka
popadki niso kakšen napad, kjer bi rabila nujno pomoč.

ne se jih bat!!! in kar kakšno uro morajo trajt(redno na pet min), da se boš odpravila v porodnišnico..tko da sam zarad tega ni panike.

Je pa najbrz tezko, če si cele dneve sama in nimaš družbe... a tam kjer živiš mas koga za sprehod, čvek?

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2008 18:52:34   
Mišni
Samo to je pa res smotano, če ga cele dneve ni. A po porodu ga tudi ne bo? Saj potem je pa skoraj tako, kot bi bila sama.

Drugače pa se res ne bat popadkov, edino če bi ti odtekla voda, potem je treba klicat rešilca (in moža), pa se dobite v porodnišnici.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2008 19:02:31   
majči22
Popadki bodo kar nekaj časa trajali, tako da te tega nima biti kaj strah. Jest sm jih imela cel dan po malem. Ob 17 uri so se mi začeli redno na 5-15min. V porodnišnico sva šla ob 23 zvečer, pa bi lahko še počakala kakšni dve uri.
Aja še to. Ko sm prišla v Lj. sm šla še malo peš, mi je ful pasalo. Tako, da boš imela definitivno dovolj časa.
Če ti pa voda odteče pa takoj v porodnišnico in nič čakat popadkov.

Čim lažji in hiter porod ti želim, da boš čim hitreje videla svojo malo štručko.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.12.2008 19:20:11   
Anonimen
Jaz sem bila zadnji mesec od jutra do večera doma pri starših, ko je prišel user posted image iz službe, me je prišel iskat in sva šla prespat domov. Če vama tako odgovarja, naredi tako kot mislta , da bo prav. 

(odgovor članu majči22)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.12.2008 20:17:17   
babyboooom
upam da nisi 24 ur doma....sej ni nč narobe, če dobiš popadke sred BTCja al pa tromostovja al kjerkol, k ne vem s kje si. Rodila boš normaln in vse bo cool in pol se boš tej temi smejala.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.12.2008 21:25:27   
maca m
Pa tudi, če ti voda odteče ne rabiš delat nobene panike. Men je voda odtekla doma, ob desetih zvečer. Sem se samo preoblekla (al pa če se ne bi, ker mi je še v avtu 3x) in  hitro zmetala osebne stvari v torbo. Do porodnišnice je vožnje cca 30 minut. Tam me je priklopla na ctg in ker še ni bilo popadkov, sem v sobi čakala do jutra. Ob šestih sem bila v porodni, rodila ob desetih (s svojimi popadki. ki so se ponoči začeli stopnjevat). Hočem ti povedati, da tud če ti voda odteče, ni potrebno, da imaš popadke in da boš takoj rodila. Pa veliko sreče in veselja  ti želim z user posted image !!!

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2008 21:34:11   
Anonimen
Torej moja dilema - ali ostati sama doma zadnje dneve pred PDP in poklicati resilca ali moza v sluzbo, ko se zacnejo popadki ALI se za ta cas preseliti starsem v drugo mesto, samo za to, da ne bom sama? Res se ne morem odlociti, ker ne vem, kaksni bodo popadki, ali bom zelo hitro rodila ali se bo bolj dolgo vleklo ipd.

Ce te skrbijo samo popadki, ostani doma. Niso noben bav bav.
Ce ne bi bila rada sama tako, na splosno, pojdi k starsem.

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2008 21:40:18   
katy82
Mene je isto skrbel ker moj pa dela ruski turnus,dnevna in nočna po 12 ur pol veš da me je skrbel kako bom sama.Pa še do P imam 40 minut.No na koncu mi je ob 3 zjutrej odtekla voda,lubi je bil doma in sva lepo šla,rodila sem pa 12 ur kasneje.Svetujem ti da naredi tako da se boš počutla varno k zadnje dneve živcirat se je ta zadnja stvar k jo rabš.
Sporoč kako se bo izteklouser posted image

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.12.2008 10:28:22   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: komarka

ne se jih bat!!! in kar kakšno uro morajo trajt(redno na pet min), da se boš odpravila v porodnišnico..tko da sam zarad tega ni panike.

Če bi jaz upoštevala take "nasvete", bi se moj prvi sin rodil doma.

In tudi na rešilca se ni najbolj za zanest. Pri drugem sinu mi je ob treh zjutraj odtekla voda in ker mi je glede na hiter prvi porod "grozil" še hitrejši drugi, sva poklicala rešilca. Ker pa imamo v našem ljubem mestecu med prazniki na razpolago očitno samo enega, sem ostala brez! Na srečo ali žalost, kaj pa vem, so se mi popadki do prihoda v porodnišnico čist ustavli, tako da ni bilo panike.

Ne vem, če te je strah, pa res povabi mamo ali kakšno prijateljico k sebi.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.12.2008 10:53:24   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Če bi jaz upoštevala take "nasvete", bi se moj prvi sin rodil doma.
Podpišem. 3x!!!

In tudi na rešilca se ni najbolj za zanest. Pri drugem sinu mi je ob treh zjutraj odtekla voda in ker mi je glede na hiter prvi porod "grozil" še hitrejši drugi, sva poklicala rešilca. Ker pa imamo v našem ljubem mestecu med prazniki na razpolago očitno samo enega, sem ostala brez! Na srečo ali žalost, kaj pa vem, so se mi popadki do prihoda v porodnišnico čist ustavli, tako da ni bilo panike.

Ne vem, če te je strah, pa res povabi mamo ali kakšno prijateljico k sebi.
Se strinjam.

PetraSkok, koliko pa imaš od staršev do porodnišnice z avtom? Ker če imaš možnost, ni slabo, da se greš malo razvajat k njim user posted image

Vso srečo!!!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.12.2008 10:56:35   
botrca
Jaz bi ostala doma, saj ni rečeno da boš imela popadke ali da ti bo voda odtekla...kaj če boš rodila čez rok kot sem jaz, pa nisem imela ne popadkov, niti sem se odpirala pa tudi voda mi ni sama odtekla.
Te pa popolnoma razumem ker si sama pa te je strah da ne bi ne rešilec ne mož prišel pravi čas. Če pa praviš, da lahko mož pride v 20 minutah potem pa ni panike, ker ne boš tako hitro rodila.
Je to tvoja prva nosečnost? Je, ker če bi bila druga ne bi tega spraševala user posted image . (uau odkrila sem amerikouser posted image )

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.12.2008 12:03:34   
Soncnica Sandra ***
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Popadki se zelooo redko tako hitro stopnjujejo, da bi mož "zamudil" vkolikor bi njega poklicala. Tako da - jaz bi ostala lepo doma in ko bi se začelo, poklicala moža. 

se strinjam

ne paničari, in uživaj user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.12.2008 12:16:03   
Marogica
Tudi jaz mislim, da je najbolje, da ostaneš kar doma. Porod prvega otroka ponavadi traja kar nekaj časa...ponavadi sevedauser posted image . Tudi če mož ne more tako hitro priti, pojdi z rešilcem, on pa se naj direkt pripelje v porodnišnico. Tako bosta oba "pravočasno" tam.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.12.2008 17:15:50   
pingo79
user posted image Glej,ti kr lepo uživaj s tvojim doma..verjemi mi, kajti moj je bil še v Nemčiji, ko sem jst dobla popadke..ob pol desetih...ob enih je bil doma, me naložil v avto in odpeljal v bolnico..20min..rodila pa sem ob pol šestihuser posted image ..uživajta še zadnje trenutke sama skupaj..user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
31.12.2008 19:42:13   
Anonimen
jaz sem s popadki kupovala računalnik v LJ user posted image  rodila sem pa naslednji dan zjutraj user posted image

(odgovor članu pingo79)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.1.2009 15:53:05   
bjondi
Tudi meni je voda odtekla in sem mislila da bom rodila kar čez pol ure ...mož je poklical rešilce,ki so bili pri nas čez uro,nato pa vse prav na počas do porodne sobe...popadke dobila po klistirju...od same odtekle vode doma pa do rojstva je minilo 6ur,od taga sem bla v porodni sobi 4 ure...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?