Ursi2
|
Živjo Najprej čestitke za nosečnost! Uživajta v tem obdobju, ker je zelo lep. Seveda je potem še lepše. Glede opreme: Midva sva kupila tale voziček: , zraven sva dobila tudi trdo košaro, nato pa sva kupila še jajčko, ki paše zraven, sja sem si želela, da lahko iz avta jajčko samo na vozek dam in grem npr. v trgovino. Ker je nerodno (vsaj za mene, ker se je naš kr hitro zbudil), da ga spečega ven iz jajčke jemlješ in daješ v košaro. To smo prakticirali samo, ko smo šli v kake šoping centre, za sprehode nikoli. Sma pa iskala tak vozek, ki bo stabilen, kvaliteten in bo lahko šel po bolj slabem terenu. Smo bili letos na Jahorini in smo hodli po takem kamenju in pesku in po hribih, pa ni bil noben problem. Ima tudi gume za napihnat, tako da so malo bolj mehka in ublažijo. Tale športni del se lahko obrne, da te otrok gleda ali da gleda naprej. Tudi ročaj se da prestavljat v različne položajein naš se zelo rad vozi tako, da sedi gor na ročaju in gleda okrog. Seveda je to redko, če smo že res dolgo na terenu. Pa fajn je, da se ročaj drži skupaj, da ga lahko voziš samo z eno roko (manevriraš), če imaš npr. ravno telefon. No , jajčko ali sedež, ki je v skupini 0+ moreš imet, ker rabiš že za domov iz bolnice. Pa vozek je fajn, da imaš. Mi smo imeli tudi posteljico in je v njej spal že od 1. dne. Ampak to vsak po svoje, ne mislim kaj razpredat,kje naj spi. Ležalnik je pa tako. Meni je zelo prav prišel. Sicer ga nisem imela namena kupit, ker sma se z bratom zmenila, da mi ga bo posodil. No, potem pa smo ga dobili od moje botrce in njene hčerke za darilo enga, ko je res fajni. No, nekaj takega . Je pa fajni, ker ima lok z igračami, da se lahko otrok igra in razvija svojo motoriko. pa tudi dlje se zamoti. Ima nastavljivo višino naslona, pa not v sedežu ima tudi tako vibro, ki včasih prav pride. Lahko pa daš tisto sprednjo modro nogo not in je gugalnik. Seveda se da dojenčka not priklenat, da ne more ven past. Mogoče bi počakala, da vidiš, če boš dobila kaj za darilo oz. pogledaš za kakega rabljenega. Itak pa ta ležalnik nekje 1 mesec ni priporočljiv. Sedež za hranjenje. Tudi jaz mislim, da je prav, da ima otrok svoj stol in to tak, da je na višini mize, za katero so odrali. Pa težko bi tudi držala 6 mesecev starega na malem stolčku in ga hranila. Tudi za hrbtnico ni ravno fajn. Je pa odvisno. Za začetek lahko hraniš v tem gugalniku, pa imaš potem npr tega lesenega Tripp trap. Lahko Ikeinega Antilope. Meni je zelo fajn, samo je pe res, da ko je malo večji, nekje 2 leti, ne more več not sedet oz vsaj težko. Je pa fajn, ker ne vzame veliko prostora, je ugoden pa razstavi se hitro in ga lahko not v avto daš, če je potrebno in ne vzame veliko prostora. Mi imamo sicer Peg perego prima papa, ampak imamo malo več prostora Kengurujček: mi ga nismo imeli. Imamo sposojenega in sem ga uporabila samo 2x. Pa to samo zato, ker smo ravno hišo renovirali in sem sobo belila, pa sem ga imela v kengurujčku in sem belila. Drgač pa ga nisem, ker se mu ni dopadlo. Ti bi pa svetovala, da še malo trake in slinge pogledaš. Jz bi se najbrž odločla za to oz., ko bomo spet pričakovali se bom za to odločla, ker sem videla punce in male , kako uživajo not. Prsotor za otroka: MI imamo en kotiček, kjer ima on svoje igrače pa pene za po tleh. Ampak sedaj, ko jke star 10 mesecev ga je itak povsod. Ni šans, da bi vse zavaroval tako, da si ne bi kaj nardil.če kaj drugega ne, pa butne z glavo v stol, ko se dviguje. Je pa pametno, da kake ostre, špičaste predmete oz. opremo odstraniš oz nekako zavaruješ.Na pečico tudi namontiraš varovala, če se da. Našemu je nahjbolj zanimivo okrog pečice se muvat. Jaz sem najprej mislila, da bom umaknala vse rože, ki jih imam na tleh, pa jih nisem in ve, da ne sme oz. mu rečem, da ne sme. Ker itak se mora naučit, da nekaj lahko in nekaj ne. Sej ne bom mogla vedno umikat stvari, ki jih ne sme. Mislim, da je to vse. Če pa še kaj želiš, pa lahko vprašaš tuki ali ZS.
|