|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obrazec za porodniško
22.12.2008 17:49:34   
Šaki
bolj kot meljem tole manj mi je jasno.user posted image sm že čist zgubljena glede tega.

zanima me kaj oz. koga vpišeš pod davčno olajšavo na tem tanovem obrazcu za porodniški dopust.
torej obrazec S-1/1

sj verjetn je glupo vprašanje samo jz ne razumem vceč za kaj se gre....user posted image

♥ moja dva zaklada ♥
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obrazec za porodniško
22.12.2008 18:16:09   
zmajaz
Če že imaš kakega otroka in če ga ti pri plači uveljavljaš kot davčno olajšavo in na podlagi tega plačuješ manj dohodnine, potem vpišeš tega otroka. Če pa še nimaš nobenega otroka oziroma če tega otroka daje v olajšavo mož, potem pustiš to rubriko kar prazno. Nerojenega otroka menda ne moreš sem pisati - saj niti še nimaš njegove davčne številke in nič. Jaz sem tu pustila prazno, tako da mi med letom niso upoštevali olajšave za hčerko - niti pri porodniški, niti pri plači, zato bom zdaj januarja (treba je oddati do 31. januarja)oddala obrazec na Durs, da mi jo bodo upoštevali pri letni odmeri dohodnine.

Na splošno se itak tudi pozneje sam odločaš - ali želiš, da ti otroka upoštevajo kot olajšavo že vsak mesec pri obračunu plače, ali pa potem na koncu pri letni odmeri. Jaz bi za leto 2008 kar precej dohodnine doplačala, če bi mi med letom upoštevali to olajšavo, saj sem delalal še nekaj prek avtorske pogodbe, ker pa mi je med letom niso upoštevali in jo bom dala na not za letni obračun, bom doplačala samo eno malenkost.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.12.2008 18:18:13 >

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2008 18:33:46   
Šaki
no evo sj pol sm pa prav mislila.torej do konca januarja moram oddat vlogo za enega otroka (ki ga že imam).kot davčno olajšavo.ker ga čez leto nisem uveljavljala-
naslednje leto pa pol spet enako za tega drugega ki ga bom rodila.

hvala ti še enkrat zmajazuser posted image

sicer se pa zj spomnem da sm res  prejšnje leto enako uveljavljala.se pravi konec leta.samo pol k dobiš tele nove papirje v roke te vse zmede.

< Sporočilo je popravil bad girl -- 22.12.2008 18:36:42 >

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2008 18:38:09   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

no evo sj pol sm pa prav mislila.torej do konca januarja moram oddat vlogo za enega otroka (ki ga že imam).kot davčno olajšavo.ker ga čez leto nisem uveljavljala-
naslednje leto pa pol spet enako za tega drugega ki ga bom rodila.

hvala ti še enkrat zmajazuser posted image

Ni za kaj. user posted image

Pa tega otroka, ki ga že imaš, lahko tudi vpišeš v ta obrazec za porodniško, da ga boš naslednje leto že sproti uveljavljala, če pa tega ne želiš, pa lahko pustiš prazno in potem kar oba otroka uveljavljaš spet naslednje leto do konca januarja.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2008 18:40:20   
Šaki
ja bom kar oba konec leta uveljavljala.
no sj ne vem kaj je bolje???

ma se ne spoznam tolk na te zadve res.user posted image

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2008 18:46:33   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

ja bom kar oba konec leta uveljavljala.
no sj ne vem kaj je bolje???

ma se ne spoznam tolk na te zadve res.user posted image

Če uveljavljaš sproti, potem ti od plače trgajo manj dohodnine, če na koncu, ti pa od plače trgajo več, vendar dobiš potem pač več nazaj. Končni rezultat je isti - dohodnine v vsakem primeru plačaš isto, pač na koncu leta vrnejo, če preplačaš, oziroma doplačaš, če si med letom premalo. Jaz recimo poleg plače delam še prek avtorske, in če bi mi pri plači upoštevali oljašavo za otroka, bi morala na koncu leta ful doplačat.

Zgubiš v nobenem primeru nič.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2008 20:23:13   
Šaki
joj zmajaz...user posted image
od danes naprej boš moja "uradna svetovalka" user posted image user posted image user posted image user posted image
super si.

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?