zmajaz -> RE: obrazec za porodniško (22.12.2008 18:16:09)
|
Če že imaš kakega otroka in če ga ti pri plači uveljavljaš kot davčno olajšavo in na podlagi tega plačuješ manj dohodnine, potem vpišeš tega otroka. Če pa še nimaš nobenega otroka oziroma če tega otroka daje v olajšavo mož, potem pustiš to rubriko kar prazno. Nerojenega otroka menda ne moreš sem pisati - saj niti še nimaš njegove davčne številke in nič. Jaz sem tu pustila prazno, tako da mi med letom niso upoštevali olajšave za hčerko - niti pri porodniški, niti pri plači, zato bom zdaj januarja (treba je oddati do 31. januarja)oddala obrazec na Durs, da mi jo bodo upoštevali pri letni odmeri dohodnine. Na splošno se itak tudi pozneje sam odločaš - ali želiš, da ti otroka upoštevajo kot olajšavo že vsak mesec pri obračunu plače, ali pa potem na koncu pri letni odmeri. Jaz bi za leto 2008 kar precej dohodnine doplačala, če bi mi med letom upoštevali to olajšavo, saj sem delalal še nekaj prek avtorske pogodbe, ker pa mi je med letom niso upoštevali in jo bom dala na not za letni obračun, bom doplačala samo eno malenkost.
|
|
|
|