|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lega ploda
7.4.2005 7:52:19   
Anonimen
Mene pa zanima, če nosečnica čuti, da se je otroček obrnil z glavico navzdol - glede na brce. Nisem prepričana, če bom sploh še imela kakšen UZ do konca (sem v 29.t), brce pa čutim vedno bolj ob straneh, kar bi po neki logiki lahko pomenilo prečno lego. Ali bi npr. če bi začela čutiti več gibov zgoraj, pomenilo, da se je dete obrnilo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lega ploda
7.4.2005 8:18:07   
lan
Jaz sem cutila,saj je mali kolcal v spodnjem delu trebuha,brce sem pa cutila pod rebri in na straneh pasu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lega ploda
7.4.2005 8:18:38   
Spicy Black
Nekako pri tvojih tednih boš zagotovo čutila ko se detece obrne, ker je gib popolnoma "drugačen". Gibe sem pa tudi jaz čutila ali čisto spodaj ali pa od strani. Šele sedaj (36t) jih čutiš povsod :)-. No, pri meni tudi ni še obrnjen na glavico saj :duda: lepo sedi na ritki in vroče upam, da se do časa obrne v pravo smer. Je pa dejtvo, da ima z vsakim dnem manj prostora.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lega ploda
7.4.2005 8:25:31   
Anonimen
A pri normalnem gin. pregledu brez UZ (vaginalno) pa se to ne da ugotoviti? Skrbi me namreč, da do zadnjega ne bom vedela, kako je dete obrnjeno...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lega ploda
7.4.2005 8:35:55   
Sinja
Pozdravljena,

naj te ne skrbi. Meni se mala ni obrnila do zadnjega zato smo rodili s CR. So pa me pred sprejemom v porodnišnico vaginalno pregledali in ugotovili, da je mala obrnjena z nogicami dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lega ploda
7.4.2005 8:41:34   
Spicy Black
Ali nimaš nobenega UZ več do konca :zmeden:? Saj ti G pove kako je :duda: obrnjen. Po eni strani pa je nosečnice brez potrebe do nekako 36t obremenjevati s položajem ploda saj se lahko še velikokrat obrne. Zadnji mesec pa je druga pesem toda kako pravijo nosečke tukaj so se otročki nekaterim obrnili dobesedno čist malo pred porodom.

Vse bo OK, ti kar brez skrbi ;) in uživaj v :duda: brcah naj bodo zgoraj ali spodaj :)

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Lega ploda
7.4.2005 8:45:11   
Anonimen
Ok Nina99 in ostale, hvala za inf. in tolažbo. Saj se do včeraj nisem s tem obremenjevala, potem pa v materinski šoli rečejo, da se nekje tam v 30. tednu začnejo obračat, in da bolj kot po 30. tednu čas beži, manjša je možnost, da se še obrnne... pa začneš kar preveč razmišljat... Ok, bom pozabila na to temo v upanju na najboljše :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Lega ploda
7.4.2005 9:06:06   
Sinja
Naj še ti povem nekaj. Poznam tudi nekaj primerov ko so se malčki obrnili v pravilno lego komaj 14 dni pred porodom ali pa 1 dan pred porodom. Torej brez panike

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Lega ploda
7.4.2005 9:18:37   
Anonimen
OK, Sinja, hvala :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Lega ploda
7.4.2005 9:57:56   
Gina
Naly, redni UZ je okoli 32. tedna, tako da te go G sigurno še pregledala.
Lega se čuti tudi če te G pretipa po trebuhu od zunaj.
Lego čutiš lahko tudi sama. Če te brca v rebra najbolj ali pri strani, je skoraj gotovo na glavi. Če kolca čisto spodaj, je še bolj sigurno, da je tako. Pa ritka ponavadi ven moli, imaš izboklino na trebuhu. Ve pa G lahko tudi po tem, kam prisloni sondo, ko posluša srček.

Meni je bil zadnji v 30. tednu obrnjen na glavo, v 32. tednu spet ritko!, potem pa se je šele zadnji mesec spet obrnil na glavo. Ta obrat sem pa točno čutila, ker je bil že tako velik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Lega ploda
7.4.2005 10:07:16   
špelin@
Mimogrede: v 32. tednu ne gre več za redni UZ... Ker ga ZZZS več ne krije! Lahko pa greš na samoplačniški UZ.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Lega ploda
7.4.2005 10:13:05   
Anonimen
Jap, točno tako, kot je špelin@ rekla. Zato pa sem tukaj spraševala, ker menim, da sem z UZ-ji zaključila... Samo zaradi tega pa na samoplačniškega ne bom šla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Lega ploda
7.4.2005 10:23:12   
pravljica
tudi jaz sem mislila da je konec z UZ, pa sem zadnjič na pregledu G vprašala, če še imam kakšnega in je rekla, da se bova naslednjič zmenile...torej čez 4 tedne, ampak če ga ne bi imela več, ne bi tako odgovorila :zmeden:
jaz ga še pričakujem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Lega ploda
7.4.2005 10:26:22   
špelin@
Meni je G včeraj na pregledu lepo povedal, da naj se odločim, če hočem prihodnjič UZ pregled - proti plačilu, seveda :zmeden2: Ker nimam nobenih indikacij oz. težav, ki bi bile razlog za brezplačen UZ... Fajn državo imamo :bravo:

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Lega ploda
7.4.2005 10:34:41   
Anonimen
Ja, res ji je za zaploskat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Lega ploda
7.4.2005 10:38:51   
Gina
Uf, prašiči!!!! No ja, moja G bi mi sigurno naredila. Moraš si najti tako, ki gleda bolj na varnost otroka in nos., kot na ZZZS!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Lega ploda
7.4.2005 10:42:10   
Anonimen
Ja, saj moja bi ga sigurno naredila, ampak kaj, ko ga sama nima. Če pa te hoče kam poslat še na 3. brezplačni UZ, pa mora imeti kak utemeljen razlog - predvidevam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?