Lega ploda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 7:52:19)

Mene pa zanima, če nosečnica čuti, da se je otroček obrnil z glavico navzdol - glede na brce. Nisem prepričana, če bom sploh še imela kakšen UZ do konca (sem v 29.t), brce pa čutim vedno bolj ob straneh, kar bi po neki logiki lahko pomenilo prečno lego. Ali bi npr. če bi začela čutiti več gibov zgoraj, pomenilo, da se je dete obrnilo?

lan -> Lega ploda (7.4.2005 8:18:07)

Jaz sem cutila,saj je mali kolcal v spodnjem delu trebuha,brce sem pa cutila pod rebri in na straneh pasu.

Spicy Black -> Lega ploda (7.4.2005 8:18:38)

Nekako pri tvojih tednih boš zagotovo čutila ko se detece obrne, ker je gib popolnoma "drugačen". Gibe sem pa tudi jaz čutila ali čisto spodaj ali pa od strani. Šele sedaj (36t) jih čutiš povsod :)-. No, pri meni tudi ni še obrnjen na glavico saj :duda: lepo sedi na ritki in vroče upam, da se do časa obrne v pravo smer. Je pa dejtvo, da ima z vsakim dnem manj prostora.

lp

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 8:25:31)

A pri normalnem gin. pregledu brez UZ (vaginalno) pa se to ne da ugotoviti? Skrbi me namreč, da do zadnjega ne bom vedela, kako je dete obrnjeno...

Sinja -> Lega ploda (7.4.2005 8:35:55)

Pozdravljena,

naj te ne skrbi. Meni se mala ni obrnila do zadnjega zato smo rodili s CR. So pa me pred sprejemom v porodnišnico vaginalno pregledali in ugotovili, da je mala obrnjena z nogicami dol.

Spicy Black -> Lega ploda (7.4.2005 8:41:34)

Ali nimaš nobenega UZ več do konca :zmeden:? Saj ti G pove kako je :duda: obrnjen. Po eni strani pa je nosečnice brez potrebe do nekako 36t obremenjevati s položajem ploda saj se lahko še velikokrat obrne. Zadnji mesec pa je druga pesem toda kako pravijo nosečke tukaj so se otročki nekaterim obrnili dobesedno čist malo pred porodom.

Vse bo OK, ti kar brez skrbi ;) in uživaj v :duda: brcah naj bodo zgoraj ali spodaj :)

Lp

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 8:45:11)

Ok Nina99 in ostale, hvala za inf. in tolažbo. Saj se do včeraj nisem s tem obremenjevala, potem pa v materinski šoli rečejo, da se nekje tam v 30. tednu začnejo obračat, in da bolj kot po 30. tednu čas beži, manjša je možnost, da se še obrnne... pa začneš kar preveč razmišljat... Ok, bom pozabila na to temo v upanju na najboljše :)

Sinja -> Lega ploda (7.4.2005 9:06:06)

Naj še ti povem nekaj. Poznam tudi nekaj primerov ko so se malčki obrnili v pravilno lego komaj 14 dni pred porodom ali pa 1 dan pred porodom. Torej brez panike

LP

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 9:18:37)

OK, Sinja, hvala :)

Gina -> Lega ploda (7.4.2005 9:57:56)

Naly, redni UZ je okoli 32. tedna, tako da te go G sigurno še pregledala.
Lega se čuti tudi če te G pretipa po trebuhu od zunaj.
Lego čutiš lahko tudi sama. Če te brca v rebra najbolj ali pri strani, je skoraj gotovo na glavi. Če kolca čisto spodaj, je še bolj sigurno, da je tako. Pa ritka ponavadi ven moli, imaš izboklino na trebuhu. Ve pa G lahko tudi po tem, kam prisloni sondo, ko posluša srček.

Meni je bil zadnji v 30. tednu obrnjen na glavo, v 32. tednu spet ritko!, potem pa se je šele zadnji mesec spet obrnil na glavo. Ta obrat sem pa točno čutila, ker je bil že tako velik.

špelin@ -> Lega ploda (7.4.2005 10:07:16)

Mimogrede: v 32. tednu ne gre več za redni UZ... Ker ga ZZZS več ne krije! Lahko pa greš na samoplačniški UZ.

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 10:13:05)

Jap, točno tako, kot je špelin@ rekla. Zato pa sem tukaj spraševala, ker menim, da sem z UZ-ji zaključila... Samo zaradi tega pa na samoplačniškega ne bom šla.

pravljica -> Lega ploda (7.4.2005 10:23:12)

tudi jaz sem mislila da je konec z UZ, pa sem zadnjič na pregledu G vprašala, če še imam kakšnega in je rekla, da se bova naslednjič zmenile...torej čez 4 tedne, ampak če ga ne bi imela več, ne bi tako odgovorila :zmeden:
jaz ga še pričakujem

špelin@ -> Lega ploda (7.4.2005 10:26:22)

Meni je G včeraj na pregledu lepo povedal, da naj se odločim, če hočem prihodnjič UZ pregled - proti plačilu, seveda :zmeden2: Ker nimam nobenih indikacij oz. težav, ki bi bile razlog za brezplačen UZ... Fajn državo imamo :bravo:

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 10:34:41)

Ja, res ji je za zaploskat.

Gina -> Lega ploda (7.4.2005 10:38:51)

Uf, prašiči!!!! No ja, moja G bi mi sigurno naredila. Moraš si najti tako, ki gleda bolj na varnost otroka in nos., kot na ZZZS!

Anonimen -> Lega ploda (7.4.2005 10:42:10)

Ja, saj moja bi ga sigurno naredila, ampak kaj, ko ga sama nima. Če pa te hoče kam poslat še na 3. brezplačni UZ, pa mora imeti kak utemeljen razlog - predvidevam.

Stran: [1]