lex
|
IZVIRNO SPOROČILO: janca No Karolinca kako smo si različni. Pri nas bi blo pa ravno obratno. Bi me kap, če bi rekli, da imajo samo mlečne zajtrke. Moj mali ne je mlečnih izdelkov niti ne pije mleka. Tko da se bom mogla jeseni kar pomenit v vrtcu zaradi tega. Do takrat sem pa lahko še brez skrbi saj imam privat varstvo in pač prilagajajo jedilnik otroku. Je pa res čudno kako to zgleda, če otrok ne je določenih jedi, kaj mu potem dajo za zajtrk ali kosilo. Moram se prov mal pozanimat v našem koncu kako to zgleda. Kar se pa tiče vzgojiteljice bi pa jaz sigurno rekla. Pa ne njej pač bi se obrila na vodjo vrtca. Da te kar s.... prime kakšno primitivno vedenje. moji otroci tud ne jedo nič mlečnega. do 1 leta je Aleks še nekako jedel mlečne grese,...... sedaj kar ima not pikice (žganci, gres, riž,...) niti pod razno ne gre več v trebušček. prav na bruhanje mu gre. Takrat pač dobi kos kruha (tega v vrtcih nikoli ne primankuje) zakaj bi ga bilo potrebno silit in mučit. to so delali včasih, sedaj tega ni več. otroku ponudimo (ja sem pomočnica vzgojiteljice) hrano in če kaj odkloni se ga vpraša če slučajno ne bi vsaj poizkusil, če reče ja dobi za majhno žličko, pa se je že kar nekajkrat zgodilo, da je otrok prišel nazaj po tisto stvar, ker ni vedel da je tako dobro. Poglej vse kuhinje vrtcev niso enake - ene kuharice kuhajo bolje, druge slabše. Vendar bo tvoj otrok dobil tisto prehrano, ki je dobra zanj, ker jedilnike res predpisujejo ljudje, ki so za to. Pa še nekaj ti povem - tvoj otrok čuti s kakšnim odnosom greš ti v vrtec (tudi prvič, ker si si aredila neko predstavo o vsem skupaj, pa te je malo negativno kaj presenetilo) i s takim odnosom bo šel tudi tvoj otrok v vrtec. Dokler si ne poštimaš v glavi, da je vrtec dober zanj, da mu tam ni kaj hudega in da tam uživa, bosta zjutraj imeli borbe. Moja srednja hči je bila redko vstran od mene in ko je šla letos v vrtec je v jasli prišla druga vzgojiteljica (sicer moja sodelavka), ampak je nekako nisem začutila. Ni in ni mi sedla. na uvajnju sem bila že čisto preč. Potem pa je šla njena pomočnica v bolniško in je dobila vodjo vrtca za pomoč. pa se je kar obrnilo. takrat sem si rekla, da si morem v glavi narediti klik in jo dati s pozitivnimi čusti v vrtec. Prej je tulila kot nora, slišala sem jo čez celo igrišče. srce mi je pokalo ko sem jo tam puščala (poustit ne smeš, ker pol te motajo okoli prsta), ampak tistih 14 dni od mene moja najmlajša dojenčica ni imela nič, ker sem se ful sekirala, .... ko pa sem naredila sama pri sebi klik se je tudi tuljenje umirilo, sedaj pa niti lubčka več ne dobim ko jo oddam. In še nekaj vodja vrtca mi je kasneje zaupala, da se je bala kako bo in mi skoraj predlagala izpis iz vrtca. Torej tako kot ti je napisala tudi frutka - zaupaj vrtcu v štartu, čeprav je težko, le tako bosta obe srečni. In otroci so v vrtcu čisto drugačni kot doma.