|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje sede
7.12.2008 19:12:28   
Evica22
Pozdravljene doječe mamice!
Mene pa zanima, kako dojite:sede ali leže? Mene so v porodnišnici navadili dojiti leže in sedaj se ne morem navadit, da bi sinčka podojila sede. Ali ima mogoče katera kak nasvet, ki bi mi pomagal? >Doma ni problema dojiti leže, ampak če boma kam šla, bo pa treba dojiti sede.
Hvala za nasvete že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje sede
7.12.2008 19:18:03   
Petr_a
lažje mi je bilo sede kot leže.
naj ti patronažna pokaže.na začetku ti bo čudno ,ampak meni je bilo kmalu lažje

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2008 19:45:00   
mamicaTaja
V porodnisnici vsem kazejo dojenje leze, nikoli pa sede. Tega sploh ne razumem. user posted image Jst svojega user posted image ze od vsega zacetka dojim sede (sm se v porodnišnici sama matrala, ker ni nihce pokazal, kako je treba sede dojiti user posted image ), ker mi je tako veliko lazje (oz. drugače ni slo, ker imam majhne prsi in ga je bilo nemogoce podojiti leze). Dojenje sede ni noben problem, paziti moras samo, da mu glavica ne "visi" nazaj oz. da jo ima visje kot pa trebuscek (da ga nimaš v cisto vodoravnem polozaju), da lahko pozira mleko.

Veliko srece in uspehov pri dojenju sede.  user posted image

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2008 19:47:32   
evi28
Leže sem dojila samo nekajkrat na začetku, potem pa ne več, ker je bilo potrebno podreti kupčka in sem jo samo zbudila, ko sem jo štorasto vzdigovalauser posted image . Tako da dojim sede, tudi ponoči v postelji. Čeprav zdaj kupčkov že dolgo ni treba podirati, sem pa jaz tako navajena, da sploh ne znam to "zrihtat"leže.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2008 19:51:47   
evi28
Aja za nasvet sprašuješuser posted image ...Jaz pokrčim koleno in nanj naslonim tisto roko, s katero držim user posted image . Se pravi pokrčeno desno koleno za desno roko in levo za levo roko. Če sem pa dojila kje na stolu, sem pa prekrižala noge in si tako dajala oporo tisti roki, na kateri je ležala user posted image .

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2008 20:19:11   
Jančika_
Dojila sem samo sede, leže sploh ne morem, mi je totalno neudobno. Najlažje mi je s pomočjo blazine za dojenje, sploh ko je dete še čisto majhno in mehko. Brez blazine sem najpogosteje dojila sede po turško, mogoče podložila še kakšno blazino.

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2008 20:42:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: evi28

Aja za nasvet sprašuješuser posted image ...Jaz pokrčim koleno in nanj naslonim tisto roko, s katero držim user posted image . Se pravi pokrčeno desno koleno za desno roko in levo za levo roko. Če sem pa dojila kje na stolu, sem pa prekrižala noge in si tako dajala oporo tisti roki, na kateri je ležala user posted image .

Isto jaz. Leže sva se dojili pa samo ponoči, pa še to samo prva 2 meseca. Potem pa isto sede.

(odgovor članu evi28)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
7.12.2008 20:52:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2008 22:50:28   
meeryana
Kako zanimivo. Meni pa je lažje leže. Sede sem se naučila samo iz enega razloga, če gremo kam, kjer pač ni mogoče leže. Pa mi ne gre najbolje no. Nekak že porihtam :).  Težko mi je z eno roko odpret modrc in potem zapret, pa še blazinico si moram dat noter,...:).  Sploh pa si nisem znala naštimat blazine za dojenje.

Je pa res to, da v porodnišnici ne pokažejo, kako dojiti sede, kar bi bilo več kot dobrodošlo. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2008 9:03:27   
pajčolanka
že v porodnišnici sm začela sede ker se mala prvo tal al tak ni htela dojit in ko smo se matrali da bi začela sm nekak probala sede pa mi je bilo boljš in sm pol tako vstrajala in sm skoz v bolnici dojila sede.
mi pa trenutno najbolj paše na kavču, s hrbtom sm naslonjena nazaj, noge pa pokrčim tako da je mala v takem V-ju noter...z eno roko jo držim-podpiram, z drugo pa držim dojko da lahko lepo diha-tole držanje dojke je tako al tako kr vedno ker mam precej velika prsa.
Že zaradi prsi si težko predstavljam dojiti leže ne vem...

(odgovor članu meeryana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2008 10:09:46   
lana17
v porodnišnici in še nekaj časa doma sem dojila leže. sedaj pa dojim sede, ponoči še vedno leže. tudi čez dan včasih user posted image hoče, da se dojiva leže. na začetku dojenja sede sem potrebovala oporo za roko, kakšno blazino s katero sem si podprla roko na keteri je ležala glavica, hrbet mora imeti dobro oporo, drugače kmalu začne protestiratuser posted image

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2008 11:19:23   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaTaja

V porodnisnici vsem kazejo dojenje leze, nikoli pa sede. Tega sploh ne razumem. user posted image

Verjetno zato, ker večina mamic po porodu leži oz. težko sedi. Jaz se pri prvem zaradi šivov 14 dni nisem mogla vsest in sva se nekak navadla dojit leže. Vem, da mi je bilo dojenje prava muka, kadar sva bila kje na terenu, sploh ker sem uporabljala še nastavke. Ful štorasto.
Zdaj pri drugem je bilo veliko lažje, mi je pa dojenje leže prav zoprno user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2008 13:23:29   
nia5
Ja tudi jaz sem dolgo dojila leže, potem pa sem se morala naučit sede, prav zaradi tega, če smo bili kje zunaj. Zdaj že kake 4 mesece (ima jih 6,5m) dojim sede, razen ponoči in se mi zdi da je tudi mali lažje. Saj se boš naučila, vaja dela mojstra user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2008 16:25:11   
Jelcy
Moj bo imel kamlu 8 mesecev pa se vedno dojim leze in ne vidim problema v tem, pac sva oba bolj sproscena. Je pa res, da nastane problem ko kam gres...jaz dojim sede samo ce nismo doma..sem se tezko navadila oz .mi je bilo lazje ko sem zastekala da mora otrok biti obrnjen z njegovim trebusckom proti mojemu...ne vem ce sem prav razlozila. Najprej sem probala tako kot sem ga pestvala, pa ni slo, ko sem ga zasukala proti meni (trebuscka sta se dotikala) pol je slo. Doma pa lahko se vedno dojis lezeuser posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 14:07:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jelcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2008 22:39:38   
izgubljena_ovcka
Oh, sem mislila, da sem edino jaz čudna ker tudi pri nas je dojenje sede cela katastrofa! Jaz po porodu stola nisem niti od blizu povohala več kot 3 tedne (sem imela cel krajec prerezan) in sem pač dojila samo leže. Mali je star skoraj 6m pa se še vedno dojiva večinoma leže razen ko kam gremo. Problem je v tem, da se mu sede vedno zaleti ne glede na to kako ga držim (ja, krneki) in posledično sva mokra oba. user posted image  Sploh pa zunaj poje ravno toliko da ga mine najhujša lakota, več noče. Prav psihično se moram pripravit če gremo kam za cel dan!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2008 7:31:27   
*Naja
Prve mesece izključno sede, na blazini za dojenje. Leže mi nikakor ni šlo, ker imam male dojke. ko je mala malo zrastla, tam nekje okoli 5.meseca, pa sva se začeli dojiti leže in se sedaj dojiva izključno tako. Le čez dan, ko se pride samo še pocrkljat, mi zleze kar v naročje in si postreže sedeuser posted image .

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2008 15:36:46   
Najaa
Kakor mi je pasalo - ali sede ali leže. Važno je, da si narediš, da ti je udobno, lahko ti je udobno tudi stoje. user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2008 15:57:08   
Mandek
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Kakor mi je pasalo - ali sede ali leže. Važno je, da si narediš, da ti je udobno, lahko ti je udobno tudi stoje. user posted image

Se podpišem.

Ponoči sicer leže, da male ne premetavam,ko zaspi. No,če imam dobro noč in se odločim, da bo spanec nadaljevala pri nama v posteljiuser posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2008 22:46:17   
ronja
Dojila sem sede, leže, stoje, kakorkoli, ker se je mala ves čas dojila in je bilo treba bit malo prilagodljiv. če bi imela kakšne posebne zahteve, bi lahko bili cele dneve samo doma. Se je pa moj nečak dojil samo leže in je bil kar problem, ko sta šla na sprehod, ker se niti pod razno ni smel zavlečt, ker ko je bil lačen, se je moral ulešt zraven nje in se tako dojit - tudi ko je bil že skoraj eno leto star (nekje pri 9-10ih mesecih mislim, da ga je odstavila).

kdo je v bistvu problem - ti ali otrok? se on ne more navadit ali je tebi čudno dojit sede? Če je tebi čudno (tako sem razumela), potem se leže vedno bolj podpolcaj s povštri, da boš vedno bolj v sedečem položaju, dokler ne boš že čisto pokonci,potem pa lahko probaš tudi drugje, ne samo v postelji - za začetek na tleh, pa potem na stolu, potem si pa itak zmagala.

Sicer pa se mi zdi, da v vseh MŠ pokažejo vse načine dojenja. Pač mš je zato, da se naučiš teh zadev, p. so pa pač samo za rojevat. ne smemo preveč pričakovat, majo veliko dela...

Sede lahko dojiš kot bi držala ragbi žogo, kar je primerno za dvojčke, ker je tako otrok obrnjen obratno - nima telesa v tvojem naročju, ampak na tvojem boku. Lahko sediš po turško in si eno roko nasloniš na koleno, na njej v pregibu komolca počiva dojenčkova glavica, telo pa leži na tvojih prekrižanih nogah in se lepo dojita. Lahko dojiš na stolu, tako da prekrižaš eno nogo čez drugo, da je dojenček višje, dokler je še tako mali, da ti ga ni treba držat v zraku, kasneje pa to ni več potrebno, ker je otrok že tako velik, da sam lepo sedi na tebi in se doji.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?