ronja -> RE: Dojenje sede (17.12.2008 22:46:17)
|
Dojila sem sede, leže, stoje, kakorkoli, ker se je mala ves čas dojila in je bilo treba bit malo prilagodljiv. če bi imela kakšne posebne zahteve, bi lahko bili cele dneve samo doma. Se je pa moj nečak dojil samo leže in je bil kar problem, ko sta šla na sprehod, ker se niti pod razno ni smel zavlečt, ker ko je bil lačen, se je moral ulešt zraven nje in se tako dojit - tudi ko je bil že skoraj eno leto star (nekje pri 9-10ih mesecih mislim, da ga je odstavila). kdo je v bistvu problem - ti ali otrok? se on ne more navadit ali je tebi čudno dojit sede? Če je tebi čudno (tako sem razumela), potem se leže vedno bolj podpolcaj s povštri, da boš vedno bolj v sedečem položaju, dokler ne boš že čisto pokonci,potem pa lahko probaš tudi drugje, ne samo v postelji - za začetek na tleh, pa potem na stolu, potem si pa itak zmagala. Sicer pa se mi zdi, da v vseh MŠ pokažejo vse načine dojenja. Pač mš je zato, da se naučiš teh zadev, p. so pa pač samo za rojevat. ne smemo preveč pričakovat, majo veliko dela... Sede lahko dojiš kot bi držala ragbi žogo, kar je primerno za dvojčke, ker je tako otrok obrnjen obratno - nima telesa v tvojem naročju, ampak na tvojem boku. Lahko sediš po turško in si eno roko nasloniš na koleno, na njej v pregibu komolca počiva dojenčkova glavica, telo pa leži na tvojih prekrižanih nogah in se lepo dojita. Lahko dojiš na stolu, tako da prekrižaš eno nogo čez drugo, da je dojenček višje, dokler je še tako mali, da ti ga ni treba držat v zraku, kasneje pa to ni več potrebno, ker je otrok že tako velik, da sam lepo sedi na tebi in se doji.
|
|
|
|