|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priimek otroka
3.12.2008 9:35:15   
masha69
Pozdravljeni! Moj partner ima z bivšo sina, ki ga žal vidi le takrat, ko to njegova mati dovoli in še to za nekaj ur. Redno plačuje zanj in tudi sicer skrbi zanj, kolikor ima seveda sploh možnost. Vsekakor ne spada med očete, ki na otroka pozabijo, ravno nasprotno. Njegova bivša se je ponovno poročila in prevzela priimek novega moža. Zdaj bi rada, da se tudi sin piše enako kot novi mož. Socialna delavka je dala mnenje, da se s tem strinja. Kako je to mogoče?
Kaj svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priimek otroka
3.12.2008 9:44:09   
lukec
Po mojem o poimenovanju otroka in o spremembah odločata oba starša ne le eden. Kolikor vem pa mora v spremembo privoliti tudi otrok, če je starejši od 10 let. Sicer je to moje mnenje, brez pravne podlage, ampak mama sama otroku ne more spremeniti imena. Vem pa, da obstaja možnost pri kateri o tem odloča socialna, namreč, kadar se starša nikakor ne moreta dogovoriti o zadevi.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu masha69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 9:45:13   
sazi
Kako je to mogoče, ne vem, ampak po mojem mora otrokov oče vseeno privoliti v spremembno priimka in se mama in socialna delava ne moreta odločati v njegovem imenu.
Morda je bilo njeno strinjanje zgolj na temo, da so družina,m živijo skupaj in naj imajo isti priimek. Kaj pa vem.
Poznam primere, ko se zaradi ločitev in vnovičnih porok skoraj vsak v druini piše drugače in si niso spreminjali priimkov, pa so vseeno družina in se nikoli niso obravnavali, kot da so z "drugih vetrov".

(odgovor članu masha69)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 10:29:14   
ninini
Za spremembo priimka in imena se morata strinjata oba starša in tudi otrok,če je starejši  od 10 let.To se naredi na občini in je za plačat okrog 50 e .Če pa se eden ne strinja pa se da vloga na center in potem tam določijo spremembo ali ne-pregledajo vse dejavnike v otrokovo dobro -najpogosteje pa starši samo dodajo še en priimek starega pa pustijo .

...zaljubljena,ustavila bi čas,ko skriješ me v objem ,zavpila bi na glas.Naj slišijo vsi,da tebi dajem vse,da si tisti,ki še vedno greješ mi srce....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 11:36:35   
masha69
Socialna delavka je poklicala tudi sina, ki se je baje strinjal, da bi imel priimek očima.
Njegova mati, sin in socialna delavka menijo, da bi sin prevzel le priimek očima, njegov oče pa bi se strinjal z rešitvijo, da bi imel njegov sin materin dekliški priimek in njegov priimek.
Ali lahko vsa tri mnenja kar preglasijo očetovega?

(odgovor članu masha69)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?