|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski patronažne
1.4.2005 11:14:42   
Anonimen
Kdo sploh pišilja te patronažne? Lenny, raje se malo tam pozanimaj. To se meni zdi zelo, zelo čudno. Jaz jim ne bi ničesar zaupala oziroma bi jih takoj odlovila. Za kaj takega še nisem slišala. A pa se vsaj s čim legitimirajo?

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Obiski patronažne
1.4.2005 11:34:50   
Willson
Ma, dajte no! Zdravstvo in sociala nimata nič skupnega, sta dva različna poklica. V MB bi naj prišla patronažna na obisk med 4-5,7-8,10-11 mesecem, pa v 2 in 3 letu, če pogledate v bistvu takrat, ko ni otroške posvetovalnice. So pa tole res preventivni obiski, ki jih plača zdr. zavarovalnica, nima nobene zveze z socialno službo. Ne vem, meni pa upam, da se kateri, se pa zdi lepo, da še pridejo pogledati naše :duda:, kako napredujejo, lahko pa jo tudi kaj vprašamo, samo večina od vas jih tako res ne rabi, ker že tako vse ful dobro veste:bravo:. Ne vem ali ste se kdaj vprašale, da pridejo z dobrim namenom, ali misite, da res nimajo pametnejšega dela, kot da za vami in vašimi dojenčki vohunijo!Verjetno se res najde katera, ki pač ni po našem okusu, pa ji povejte na kulturni način v obraz, pa vas sigurno nebo več hodila nadlegovati.Se pa tudi ene mamice obnašajo kot kure oz. koklje s piščanci:grrr:, samo njim je pa vse oproščeno, zaradi hormončkov in se velikokrat sploh ne zavedajo kako lahko koga prizadenejo. No ampak, so pa tako zmeraj vsi drugi grdo obnašajo do nas mamic(tašča, patronažna,pa sestre v ambulanti, pa prodajalci v trgovinah,...). Ja tako pač je! Ne biti zdaj hude na mene! LP

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Obiski patronažne
1.4.2005 11:42:18   
Seven*
Wilson. Naj mi pove to kar se je tice, ne pa da sprasuje neumnosti kot je npr. kdo je lastnik stanovanja, kam gremo na dopust, na kak nacin seksava (zascita).. Na vprasanja pa ne ve nic povedat. Pa vedno si je nasla izgovor za obisk WC-ja in kopalnice.

Koliko sem jaz seznanjena patronazne kontrolirajo in IMAJO kontrolo nad stanjem v druzini. To sem slisala iz vec virov. Meni je bila v nadlego. Tudi ce je to njeno delo, potem se vsaj naj izobrazuje. Je pa res zalostno, da ne ve popolnoma nic o krojenih bombaznih plenicah, ki so ze vsaj 3 leta na trziscu in imamo slovenci dva svoja proizvajalca..

Ce ze zagovarjamo strokovnost, potem naj bo strokovnost tudi prisotna..

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:01:54   
mimica
Mogoče pa gre na WC zato, ker jo lulat in ne zato, ker jo zanima kaki WC imate. Pa v kopalnico si gre po mojem roke umit, ne vem pa kaj misliš, da gre delat ona. In za zdravje naših dojenčkov je pa res pomembno, da patronažna ve kdo dela kake plenice ! Hočem povedati samo to, da smo lahko srečne, da nam naše zdravstvo to omogoča in da jim ni vseeno za naše otroke. Pa tudi brez skrbi ste lahko, da sigurno ne pošljejo prodajalke k vam namesto medicinke. In vsega ve tudi ne morete vedete ( vaš moto mamica vedno ve najboljše ), ker potem ne bi za tu spraševale kaj naj naredite ter si delile nasvetov. Ja nekemu neznancu na forumu pa res lahko zaupaš, če naj daš svojemu otroku kako zdravilo ali ne.
Punce ne biti vedno tako negativne do soljudi, ker res niso vsi hudobni in nori. Pa lep sončen dan !

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:07:07   
Willson
Joj, Seven mogoče pa si je šla roke umiti v kopalnico, da bi si umazanijo iz nohtov ven izprala, tako kot je ena napisala! Verjamem, pa da si ti res strokovno bolj podkovana , saj imamš konc koncev enega par mesecev starega dojenčka! Sicer pa, če se tebi zdi pomembno za zdravje in razvoj otroka ,da bi sestre morala poznati slovnske proizvajalce plenic, jih res ne rabiš. Jaz od njih pričakujem, drugačno znanje in nasrečo sem ga bila tudi deležna z njene strani. Sem pač imela srečo.

Sem pa zasledila, da če katera res rabi kakšen pameten zdr. nasvet se vas oglasi bolj malo, ko pa je natapeti šimfanje vas je pa kar veliko, ki imate kaj zapovedati! LP

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:15:15   
Seven*
Babu. Oprosti, ampak mislim da govoris nekaj kar v tri dni. Nazalost je tako, da sem tukaj nasla veliko vec bolj pametnih nasvetov, kot mi jih je bila sposobna dat moja patronazna.

Ja, vesela sem, da mi zdravstvo omogoca obisk patronazne. Obenem pa si zelim, da bo obisk imel nek namen. Mamica je namrec po porodu izmucena..

Ne gre se za znamko plenic!!! Sprasevala sem jo, ce krojene bombazne plenice smem uporabljati namesto obicajnega sirokega povijanja. To vprasanje se mi zdi priblizno tako, kot ce bi vprasala enega avtomehanika ali bo zimska guma imela dovolj velik profil. Nisem sprasevala za znamko plenic!! Krojene bombazne plenice so nacin povijanja, ne pa znamka.

Glede prehrane mi je svetovala stvari, ki ze vsaj 5 let ne drzijo vec. Najhujse je to, da je potem mamica ful zmedena. Patronazna pri 5 mesecih rece naj zacnem dodajta, pediatrinja pa da naj dojim do 6 mesecev izkljucno.. Da ne govorim, da mi je rekla, da naj citruse dajem ze pri 5 mesecih, citrusi pa so zelo alergeni.

Jaz cenim poklic patronazne sestre, vendar sem mnenja, da mora vsak (ne samo patronazna) svoj poklic opraviti strokovno.

Ker je Jakobu odpadel popek sele po 1 mesecu, je bila pri nas ziher vsaj 10x. Od tega mi je 5x povedala, da naj uporabljam kondome..

Na stranisce si je sla roke umit po tem ko si jih je razkuzila. Izgovor pa taksen..


(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:16:10   
Anonimen
Vse lepo in prav do te mere, da so mamice obveščene, kdo, kdaj in zakaj hodi. Samo zaradi neobveščenosti sploh nastanejo take zadrege, kot je tale. Kar se mene tiče, bi bilo dobro, da bi imel do recimo otrokovega tretjega leta starosti telefonsko številko, na katero bi v določenih urah lahko vprašal vse, kar želiš v zvezi z otrokom. Če želiš in potrebuješ nasvet. Če ga ne želiš, je čisto brezveze, da ti ga nekdo vsiljuje. To je metanje denarja proč.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:16:53   
Seven*
Splisni. Dobra ideja. Naj gredo tja, kjer bodo dosti bolj potrebne.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:18:56   
Seven*
Za Babu in Wilson.. Da se bomo razumele..

http://www.pleniceracman.com/

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Obiski patronažne
1.4.2005 12:26:26   
BigWhale
Saj je ok. Naslednjic, ko pride, ne bova psice zaprla. Ze tko se je boji...

;>

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Obiski patronažne
1.4.2005 13:32:36   
Taša
No pri nas je prišla ob rojstvu, pri 4. mesecih in pri 8...Zdej je pa menda zaključila z obiski!!

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Obiski patronažne
4.4.2005 8:11:24   
Lenny
Da za konec še jaz nekaj dodam. Ni mi šlo za "šimfanje", zanimalo me je, kako je z obiski drugje in kot berem, patronažna služba niti približno nima pri vseh enake prakse.
Kot sem že omenila, je bila prva patronažna zlata vredna, tako z nasveti kot z odnosom. Zelo mi je bilo žal, ko je povedala, da so ji dodelili nov teren. Drugi dve pa ...... res ne naredi dobrega vtisa name, če pride nenajavljena sredi dopoldneva, me zgolj po naključju ujame doma in se za začetek pritoži, da me nikoli ne najde. Potem pa jo zanima zakaj sva "koruznika", če sem prijavljena kot samohranilka, ta druga zaslišuje mojo mamo, če otroka ne mislimo dati v vrtec. Od drugih dveh je bilo veliko vprašanj, nasveta pa žal nobenega in to je to, kar me je začelo motiti in nisem edina.
Lep dan vsem!

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Kaj sodi poleg?
sreckica

Katero fantovsko ime sodi k imenu Zarja?

Lan (44%)

Jaka (33%)

Jošt (23%)


Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!