Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Rabim vaš nasvet, prosim!! 31.3.2005 20:29:44
|
|
|
|
miska2004
|
Drage prijateljice, sem v hudi dilemi, pa bi rabila vaš nasvet, kaj bi ve naredile na mojem mestu. Oziroma če je katera s podobnimi težavami... Namreč, moj :love: ima zelo slabe plavalčke, 70% negibljivih, pa še full malo jih je (posledica operacije pri cca. 12 letih). Lahko nama sicer uspe zanosit po naravni poti, saj je za oploditev dovolj ena sama semenčica, vendar glede na rezultate v roku 10 let, če je pri normalno plodnem paru ta čas 1 leto. Stara sva 31 let, in nekako se nama že mudi. Že če bi bila ta doba (podana od dr. Reša) npr. 4 leta, me kar zvije. Imeti otroka pri 35 letih:zmeden: Edina možna varianta je umetna oploditev - ICSI (oploditev s pomočjo direktnega vnosa ene semenčice v zrelo jajčece in nato prenos zarodka v maternico). Poleg tega, da se, če greš preko ZZZS, čaka eno leto (medtem ko si v primeru, da sam plačaš, na vrsti v roku enega meseca - stane cca. 300.000 SIT), je postopek sam naporen, moraš si dajat neke injekcije... In mene je full strah!! Možnost za uspeh je pa samo 20%.S aj vem, za otroka vse, bi tudi tole dala čez. Po eni strani bi rada poskušala še vsaj nekaj mesecev, če nama uspe naravno, pa mogoče šla do bioenergetika probat... in se za tale ICSI odločila čez par mesecev. Ne vem.:zmeden2: Mi lahko pomagate, prosim? Kakšno je vaše mnenje? Hvala vam :metulj:
|
|
|
|
Rabim vaš nasvet, prosim!! 31.3.2005 20:44:14
|
|
|
|
spominčica
|
Pozdravljena! Tudi midva sva bila na spermigramu pri dr. Rešu i tudi nama je rekel da nama lahko rata dons, jutr al pa čez 10 let. Skratka tombola. No pa je situacija tako nanesla, da je moj moral na operacijo zaradi tumorja na desnem testisu. In, ker ima v levem varikokelo, ki plodnost še zmanjšuje,je v bolnici vprašal , če mu lahko še to popravijo, ker imava probleme z zanositvijo. Pa so mu v KC naredili spermiogram, ki sploh ni bil tako zelo slab. Ni bil sicer rožnat, ampak spet ne tako slab. Tudi nama je Reš rekel, da pri nama pride v poštev le ICSI. Malo sem zašla ampak predlagam ti drugo mnenje. Nama je Reš rekel, da ima spermijav 10 x manj kot je normalno, V KC pa so rekli, da je normalno 20 milijonov moj jih ma pa 15 milijonov. Tko da bi jest na tvojem mestu šla še po drugo mnenje preden bi se spustila v kej takega, sploh pa če te je tako zelo strah. Pa nimam nič proti dr. Rešu, tudi midva greva v torek spet k njemu.
|
|
|
|
Rabim vaš nasvet, prosim!! 1.4.2005 7:33:52
|
|
|
|
marta2
|
Tudi midva sva doooooooooolgo poskušala in končno prišla do dr. Reša. Moj pa ni imel nobene semenčice (dobili so jih z biopsijo) in sploh ni bilo druge variante kot ICSI. Prvi poskus propadel, drugi uspel dvojno:duda::duda: in sem pri 36-ih postala mamica. Na tvojem mestu bi se pa najprej probala malo sprostit, si dati časa nekaj mesecev in šele nato v postopek. Srečno. Marta
|
|
|
|
Rabim vaš nasvet, prosim!! 1.4.2005 7:39:06
|
|
|
|
girly
|
ja, jst bi še probavala s :sloncek:. mogoče se pa vseeno kr naroči, potem mata pa še celo leto čas probavat in :duda: spočet naravno.mogoče boš potem manj obremenjena in možnost za :duda: bo večja.predvsem pa ne obupaj! lep dan :kuza: in :rozica: za vse
|
|
|
|
Rabim vaš nasvet, prosim!! 1.4.2005 9:20:35
|
|
|
|
naja78
|
ne obupajta,pa probajta še pri bioenergetiku.saj če vama ne bo všeč,drugič ni treba prit.no moja sestrična opaža že spremembe.bom poročala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Patris Health®: Podpora za bodoče staršePatris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.