miska2004 -> Rabim vaš nasvet, prosim!! (31.3.2005 20:29:44)
|
Drage prijateljice, sem v hudi dilemi, pa bi rabila vaš nasvet, kaj bi ve naredile na mojem mestu. Oziroma če je katera s podobnimi težavami... Namreč, moj :love: ima zelo slabe plavalčke, 70% negibljivih, pa še full malo jih je (posledica operacije pri cca. 12 letih). Lahko nama sicer uspe zanosit po naravni poti, saj je za oploditev dovolj ena sama semenčica, vendar glede na rezultate v roku 10 let, če je pri normalno plodnem paru ta čas 1 leto. Stara sva 31 let, in nekako se nama že mudi. Že če bi bila ta doba (podana od dr. Reša) npr. 4 leta, me kar zvije. Imeti otroka pri 35 letih:zmeden: Edina možna varianta je umetna oploditev - ICSI (oploditev s pomočjo direktnega vnosa ene semenčice v zrelo jajčece in nato prenos zarodka v maternico). Poleg tega, da se, če greš preko ZZZS, čaka eno leto (medtem ko si v primeru, da sam plačaš, na vrsti v roku enega meseca - stane cca. 300.000 SIT), je postopek sam naporen, moraš si dajat neke injekcije... In mene je full strah!! Možnost za uspeh je pa samo 20%.S aj vem, za otroka vse, bi tudi tole dala čez. Po eni strani bi rada poskušala še vsaj nekaj mesecev, če nama uspe naravno, pa mogoče šla do bioenergetika probat... in se za tale ICSI odločila čez par mesecev. Ne vem.:zmeden2: Mi lahko pomagate, prosim? Kakšno je vaše mnenje? Hvala vam :metulj:
|
|
|
|