|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.11.2008 23:03:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška za starejšega otroka, če je mati...
26.11.2008 23:40:05   
tinatona
Hej!

Ne žal jo ne more.

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2008 7:40:27   
bskrle
Samo v primeru,da si ti bolna.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2008 7:46:54   
marty5
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Samo v primeru,da si ti bolna.

Pa še tu moraš biti nepokretna ali v bolnici user posted image .
Vem, kako je to, če si na porodniški za mlajšega, starejši pa bolan,ker sem zadnje mesece bolj kot ne sama z dojenčkom in velikokrat bolnim vrtičkarjem......

Enkrat sem poslušala radijsko oddajo o tem, kako so na ZZZS prišli do takih pravil in je gospa, predstavnica ZZZS odgovorila, da pri sprejemanju pravilnika, ki to ureja, niso upoštevali možnosti, da bi mati naenkrat varovala več kot enega otroka user posted image user posted image user posted image

No, za se smejat ali za se zjokat.....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2008 8:41:18   
JaLuca
Jaz pa morem povedati, da je partner dobil bolniško za starejšega otroka, ko sem bila jaz na porodniški. Starejša hčerka je bila prejšnje leto precej bolana, tudi z visokimi vročinami, z različnimi virozami, non stop na AB, do letos julija ko je šla na operacijo žrelnice. jaz pa sem polno dojila, tak da je P dala partnerju bolniško pač za tiste dneve ko je bilo tudi najhuješe. P je tudi vedla, da ima partner tako službo, da sem bila ponoči večinoma sama z obema, da živimo sami, in da starejša hčerka je imela zaradi povečane žrelnice precej problemov s spanjem ponoči, tamala pa je tudi imela na začetku krče. tak da zaprosi P, če lahko da bolniško partnerju, vsaj za nekaj dni.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2008 9:02:47   
N _ B
Zdravnik lahko napiše bolniško za otroka, vendar na lastno odgovornost. Bolniška za nego otroka je refundirana s strani ZZZS in tukaj lahko pride do navzkrižne kontrole. Porodniška in bolniška (četudi za drugega otroka) nista združljivi. Lahko spregledajo, lahko pa sankcionirajo zdravnika in zahtivajo povračilo refundacije.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2008 9:44:40   
Sibil_
Mož naj prosi svojo osebno zdravnico za bolniško.
Pri nas je P rekla, da so poostrili nadzor in take bolniške, ki bi jo ona izdala za moža, zavrnejo.Ponavadi so osebni zdravniki razumljivi in dajo bolniško.
Sem imela identičen primer namreč, pa smo tako delali.

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2008 9:46:06   
ninini
Tudi moj je dobil bolniško pa sem jaz v porodniški.Zdravnik pa ja ne ve da je mamica na porodniški ,če ati pripelje otroka k zdravniku.Kak je zakon ne vem ,ampak pri nas se bolniška dobi,ker jo tudi drugi dobijo,pa tudi logično mi je da mamica z dojenčkom ne more skrbet še za bolanega otroka.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2008 10:05:32   
N _ B
Moj mož je ni dobil. Je pediater vedel, da sem rodila, ker je tamala tam povedala, da ima bratca in mu je takoj rekel, da mu žal ne more dat bolniške, ker sem jaz na porodniški. Edina varianta bi bila, da on svojemu osebnemu zdravniku reče za bolniško zase, ne za otroka. Situacija je bila pa taka, da sem jaz na soboto prišla iz porodnišnice po CR, v ponedeljek je 4-letnica zbolela. Imela je škrlatinko. Čez 4 tedne je sledil zaplet po škrlatinki - vnetje kolka in je bila 5 dni v bolnici. Mož je koristil dopust, da je bil lahko pri njej.

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5013565,5013577#msg-5013577
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1588140,1588159#msg-1588159
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587196,1587351#msg-1587351

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2008 11:11:38   
Anonimen
Pa kakšne zdravnike pa imate?user posted image Seveda jo dobi za starejšega otroka, tu ne gre za najmlajšega, ki je logično, da je mati na porodniški. Tudi stari starši dobijo bolniško za vnuke, če še ne veste tega. Ampak le izjemoma, če imaš dobrega osebnega zdravnika.

Sploh ne vidim težav v tem, razen, če ste prijavljeni na drugih naslovih. Za otroka vzame bolniško, tisti, ki pelje otroka do zdravnika. Kolegica je ravno prejšnji teden bila na istem, pa je mož brez problema doma, saj ima pravico do bolniške, tako kot pravico do porodniške.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2008 11:27:03   
marty5
Didlinaa, na žalost ne gre za zdravnika, ampak za Pravilnik ZZZs-ja, kjer je poleg tega, da ni mogoče dobiti bolniške za starejšega otroka, če je mati na porodniški, določeno tudi, da ti ne pripada nega, če je npr. otrok hospitaliziran (ker je po logiki ZZZS otrok preskrbljen z varstvom in starša lahko delata).

Pediater lahko bolniško sicer predpiše, ampak ko bo prišel zahtevek na ZZZS za refundacijo, bodo zapleti in pediater lahko plača kazen, potrebno je pa tudi vrniti stroške.

Tako pač je - butlji, ki so pisali pravilnik, pa očitno nimajo otrok....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.11.2008 11:57:01   
liliana
Tako je, pediater napiše v takem primeru bolniško očetu na lastno odgovornost in je lahko zato kaznovan.......ker v Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja to ni predpisano......

Navadno oče vzame zase "lažno" bolniško (kar je ZZZS zelo dobrodošlo, ker jo itak plača njegov delodajalec) ali pa koristi dopust......kaj pa staršem drugega preostane, če ni možnosti, da bi babica prišla pomagat......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 27.11.2008 11:58:34 >

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.11.2008 12:07:13   
ninini
Jaz pa ne razumem kako bo zdravnik odgovarjal zato če bo dal očetu bolniško,sej pa ne more vedet da ima mama porodniško.Mi (večina nas)pa tudi ne pozna vseh zakonov in ne vemo da je trba recimo pa povedat sej ima mami porodniško.Nikakor mi to ni logično-pač naša butasta država s še bolj butastimi zakoni .Hvala bogu da se pri nas dobi,drgač bi pa moj tut šel k svojmu zdravniku pa vem da če bi tut po pravici povedal ,da rabi bolniško za otroka ne zase bi jo dobil.user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.11.2008 12:19:13   
marty5
Hvala bogu da se pri nas dobi,drgač bi pa moj tut šel k svojmu zdravniku pa vem da če bi tut po pravici povedal ,da rabi bolniško za otroka ne zase bi jo dobil.

Saj to je ravno problem - ker ZZZS na tak način "prenese" strošek bolniške iz sebe na delodajalca.....Ampak se strinjam - če so zakoni butasti, se je pač potrebno znajt....

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2008 12:49:56   
JaLuca
Kot sem že zapisala moj je dobil bolniško za starejšega otroka, pa je P vedel da sem na porodniški, ni bil noben problem jo dobiti za nekaj dni, ko je največja kriza, saj potem ko še ni bila čist zdrava, kar tak ni bila skoz celo leto, pa sem za njo jaz skrbela, tistih nekaj dni tak ne refundira nege ZZZS ampak delodajalec. Če že P ne da nege za otroka, pa lahko da osebni zdravnik očetu, pa če še kdo komplicira, lahko tudi osebni zdravnik matere napiše˝da se slabo počuti˝. naj tudi vam povem, da je punčka tudi ponoči iznenada bruhala, toliko sluzi je imela, tudi dihati ni morala, od angin do bronhitisov, tak da sem bila jaz tudi fejst izčrpana in so me tudi iz dežurnega zdravnika kar z rešilcem pelali v bolnico na infuzijo, pa je ta mlajša takrat imela 3,5 mesecev in so me probali kar na hitro za silo pozdraviti, ker otrok tak niti ni imel prostora da bi zraven mene bil. pa to se še se je enkrat zgodlo letos maja

Kar pogumno in vztrajat, pa saj nismo stroji..................

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.11.2008 13:06:22   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: marty5

Hvala bogu da se pri nas dobi,drgač bi pa moj tut šel k svojmu zdravniku pa vem da če bi tut po pravici povedal ,da rabi bolniško za otroka ne zase bi jo dobil.

Saj to je ravno problem - ker ZZZS na tak način "prenese" strošek bolniške iz sebe na delodajalca.....Ampak se strinjam - če so zakoni butasti, se je pač potrebno znajt....

Se da na ta način reševat težavo - bolniška za očeta. AMpak problem nastane takrat, kadar je oče zaposlen v lastni firmi in dejansko prinaša sam denar v firmo. V tedm primeru bolniška za njega ne pomaga nič. On ne dela, denarja ni, plačat pa si mora sam - sem tako na podobnem (delam v druinski firmi). Bolniške zase nimam nikoli, ker je itak plačana iz naše "blagajne"-  v tem stilu.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.11.2008 13:14:54   
ninini

[/quote]

Se da na ta način reševat težavo - bolniška za očeta. AMpak problem nastane takrat, kadar je oče zaposlen v lastni firmi in dejansko prinaša sam denar v firmo. V tedm primeru bolniška za njega ne pomaga nič. On ne dela, denarja ni, plačat pa si mora sam - sem tako na podobnem (delam v druinski firmi). Bolniške zase nimam nikoli, ker je itak plačana iz naše "blagajne"-  v tem stilu.
[/quote]

Ja sej če si privat pa sploh ni problem ,ko si lahko vzameš fraj ko rabiš.Nimaš plačano,ampak se mi zdi da je bolj pomembno,da si ob otroku ko je bolan in pozabiš na denar.Če si pa zaposlen v firmi te pa noben ne posluša ,da rabiš nujno dopust ali bolniško.Denar ni nič,če imaš doma bolanega otroka.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.11.2008 13:50:45   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca
tistih nekaj dni tak ne refundira nege ZZZS ampak delodajalec.

Nega za otroka gre od 1. dne dalje v breme ZZZS.

Drugače te pa popolnoma zastopim. Ampak to ZZZS popolnoma nič ne briga, kot jih npr. ni brigalo tudi to, da jaz 4-letnega otroka težkega cca 16 kg nisem mogla oz. nisem smela (en mesec po CR) okol nosit, na nogo pa ni smela stopit.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2008 15:36:06   
t5t6
Samo ko zdaj to berem res ne vem v kakšni državi živimo. Nikoli ne bom pozabila enega tedna, ko ko sta bila oba še zelo majhna in oba bolana. Bila sem na porodniški in sem mislila, da se mi bo zmešalo, ker nisem vedela katerega bi vzela v roke in kdaj bom skuhala čaj in kosilo. Mož res ni mogel ostati doma, pa mu še zdaj kdaj rečem zakaj takrat ni vzel bolniške, na kraj pameti pa mi ni padlo, da to sploh ni možno. Z našo pediatrinjo se hvala bogu da vse rešit pa tudi z mojo zdravnico.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
27.11.2008 20:36:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu t5t6)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
27.11.2008 21:40:01   
sazi
Ja sej če si privat pa sploh ni problem

No, fajn mnenje o privatnikih. Si vzameš fraj, ostaneš brez posla, ni denarja in lahko zapreš.

Kar se pa bolniške tiče:
sem bila danes pri naši pediatrinji (mali je imel pregled pred vstopom v vrtec) in sem jo vprašala, če je možno, da mož dobi bolniško med tem, ko sem jaz na bolniški (v breme ZZZS) in potem na porodniški in je rekla, da "ŽAL TO NI MOGOČE". Torej pri nas v primeru bolezni starejšega, mož ne bo dobil bolniške, pa je drugače zelo razumevajoča pediatrinja, ampak pravila so pravila - žal butasta, ampak se jih morajo držat.

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.12.2008 12:16:10   
livia
Nam jo je dala samo 1x in še takrat je neki jamrala, da ne sme.

Načeloma ti je ne sme dat. Lahko pa prosiš. Mislim, da imajo zdravniki 15 dni na voljo bolniških, ko ti jo lahko napišejo.

Jaz ti svetujem, da mož kar zase bolniško vzame, bo še najlažje. Naj malo pojamra, da driska, al da ima vročino,....
Vem kako je, ker je bila moja starejša z angino doma, ko sva z tamanjšo prišle iz porodnišnice in potem se je skoz ponavljalo ena viroza, pa druga - par mesecev.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?