|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   atrijsko stanovanje
26.11.2008 22:09:28   
larisa
Pozdravljene,

sicer tema ni čisto pisana na ta forum, ampak ker se redno zadržujem na RR user posted image  vas bom kar tule poprosila za kakšno mnenje, pomoč...
Torej. Naša družinica se odloča o nakupu stanovanja (super tajming, a kaj čmo, tako pride user posted image ) in ker nikakor ne pridemo ''skozi'' s hiško, sva se zagledala v atrijsko stanovanje, da lahko user posted image  vsaj malo šiba pred domačim pragom. Nato pa nama je par ljudi, tako ''na pamet'' dejalo, da v atrijih imajo ljudje same probleme in sicer z zgornjimi stanovalci. Torej, da mečejo stvari dol, da ne moreš niti perila zunaj sušit itd... Ker pa dejansko ne poznava nikogar, ki bi živel v atrijskem stanovanju, prosim vse tiste, ki mi iz prve roke lahko podajo kako mnenje, izkušnjo.....karkoli.

Hvala

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: atrijsko stanovanje
26.11.2008 22:26:22   
sanja nk.
hello
ja kaj pa vem , smo že dolgo nazaj živeli v pritličnem stanovanju, pa z sosedi ni bilo nobenih problemov , sej nismo 200 let nazaj ko so skozi okno metali odpadke, drugače perilo sušiš pod streho zgornjega balkona he he , ja samo je pa nekaj user posted image , ko si na vrtu te vsi gledajo in če imaš ne vem kakšno zabavo si tarča opazovalcev user posted image user posted image , pa še ne vem nikoli več ne bi šla v pritličje sem raje višje, ker je varneje , pri hiše je to drugače........, zdaj smo pa že dolgo v hiši user posted image

samo čas za stanovanje se mi zdi pa kar primeren, ker bodo šle zdej cene vsaj malo dol he he, ker ko bo konec krize bodo šle cene v višave, ker bo spet stanovanj primanjkovalo , tako da bomo tut mi še investirali v kakšnega
lpuser posted image

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2008 8:58:15   
Zala01
Živijo,
mi smo sicer šele kratek čas v atrijskem stanovanju. Je bila to moja želja kar nekaj časa, že zaradi otroka in  kužka, da se lahko podita zunaj. Ja, sem zadovoljna in bi še enkrat isto izbrala, če bi lahko. Smeti še nikoli niso padle od zgornjega soseda dol. Sploh do zdaj še ni bilo enega problema, ki bi ti ga lahko navedla...no, razen to, da škoda ker ni atrij še malo večjiuser posted image ...

Lep nakup in še lepše bivanje ti želim, j.user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2008 9:12:45   
Marogica
Čisto odvisno, kje bosta kupila stanovanje. Obstajajo pač "soseske", kjer se to dogaja, ker so pač stanovalci takšni, obstajajo pa manjši bloki, na bolj "zaželenih" lokacijah, kjer so tudi stanovanja dražja, tam je tega manj oz. nič. Vsekakor je možnost, da če kupujeta v manjšem bloku, kjer je nekaj stanovanj, dosti manjša, kot nekje, kjer je pravo "mravljišče".

Ni pa seveda nobenega pravila....se mi zdi, da moraš imeti tudi kar precej sreče. Moj dober prijatelj ima atrijsko stanovanje, pa nisem slišala še nikoli nobene pritožbe iz njegovih ust, kar se tega tiče.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2008 9:37:54   
Tejči
Mi smo v bloku, v 1. nadstropju, pod nami je pa atrijsko stanovanje. Mi pa še na kraj pameti ni prišlo, da bi jim kaj dol metala, ali karkoli. Edini problem imamo mi, ki smo više, ko oni spodaj zagrilajo..joj kak dišiiii..včasih bi kr dol skočlauser posted image  Jaz bi takoj bila spodaj, samo je bilo to edino stanovanje (v 1.n.) še naprodaj v tem bloku.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2008 10:15:50   
larisa
Hvala vam za odgovore user posted image  Seveda se ne branim še kakšnega...

Tudi sedaj sem v bloku v 2. nadstropju in mi tudi na misel ne pride, da bi kaj stresala dol in tudi ''špegam'' ne user posted image . Je pa res, da ko ti ljudje začnejo trosit razne flavzule in ko se odločaš o nečem, ker je precej pomembno (ker bomo potem kar nekaj časa lepo zapufani) ti hitro nastanejo dvomi. No vsaj meni user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2008 10:18:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Čisto odvisno, kje bosta kupila stanovanje. Obstajajo pač "soseske", kjer se to dogaja

To je res. Moji tašči so npr. veselo čike do metali, dokler jim ni vsem po bloku pepelnikov znosila, poznam pa tudi ene, ki so stanovanje zaradi takih stvari prodali. Ampak to je bilo v Olimpijski vasi v Kranju.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2008 10:23:25   
Hope2
Mi smo živeli v atrijskem in moram rečt, da je res kdaj pa kdaj kaj dol padlo, ponavadi ob močnem vetru kako perilo oz cunje, ki so jih sušili, kaka vrečka, kaka ščipalka za obešanje perila itd. Pa ni panike, še vseeno bi raje šla v atrijsko kot pa v višje nedstropje. Se vseeno lahk otrok in žival igrata po travi, imaš terasico, kjer kofetkaš, se sončiš, kotiček za grilanjeuser posted image user posted image .

Ja in res je odvisno kake sosede imaš, ker v sosednjem vila bloku pa sem videla, da so v zgornjem nadstropju pomivali balkon tako, da so vlili vedro vode po balkonu in pol je vsa tista voda tekla na atrij. Tudi pometajo eni tako, da smetke pometejo na tvoj atrij. V takem primeru napišeš obvestilo in ga zalepiš na oglasno desko. Pa mizo si postavite vstran od zgornjega balkona za vsak slučajuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 27.11.2008 10:25:41 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2008 11:21:10   
larisa
Sej zgornji nimajo balkonov, ampak lože, tako da ravno pometati ne morejo dol, čikci pa vseeno lahko letijo skozi karkoli user posted image  Hec je v tem, da nikoli ne veš kakšne sosede boš imel, sploh v blokih, ki se prodajajo, ko še sploh niso zgrajeni. Gre za sosesko Bistra v Domžalah, če je komu kaj več jasno.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2008 12:18:51   
jakaracman
Živim v atrijskem stanovanju v LJ.Nikoli ni še nič padlo, mala ima tobogan zunaj in peskovnik,Meni je ful dobro ne bi menjala.Nikoli pa ne bi živela na Fužinah ali Dravljh v atrijskem stanovanju.Domžal pa ne poznam, odv. koliko jih je nad tabo , kako visoka je ograja....Mi imamo visoko ograjo in nobeden ne kuka čez.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2008 19:28:29   
Kerensa*
Jaz sem pred leti živela en kratek čas v atrijskem stanovanju v Ljubljani. Vselila sem se točno iz že napisanih razlogov: rada sem pri tleh, hotela sem prostor za sina in psa na zraku, a da ju imam kljub temu na vidiku, hotela sem coffee-table z dostopom v copatih, perilo, ki se bo sušilo zunaj, napihljiv bazenček in podobno. A veste kaj? Never again.
Saj ni nujno, da ti kdo kaj dobesedno meče v atrij (čeprav pri meni so in to ne samo v moj atrij, temveč tudi v sosedove) - dovolj je, da zgornjemu sosedu nekaj odpihne ali pade z okna ali balkona: pepel-nik, cunje, igrače padajo z balkonov in podobno. Če ti ne nosiš gor, pa oni hodijo iskat dol. Pa kakšen objestnež, ki ti na poti mimo tvoje ograje kaj vrže čeznjo. Pa sosedova mularija, ki ti provocira psa. Pa ves hrup v višini tvojih ušes (od pešcev do avtomobilov). Pa ves čas en glup feeling, da se sončiš sredi mesta, kjer kdo kuka skozi ograjo ali pa kakšen zgornji sosed d*ka (obupen feeling). Pa nič zunaj pustit, da ti ne bo kdo ukradel, ko te ne bo. Pa dodatna vrata in okno za pazit oz. zavarovat pred vlomom. Plus seveda še to, da imaš vsa ostala okna od stanovanja v pritličju in ti ljudje (lahko) gledajo v vse prostore stanovanja - potem se pa sprehajaj v modrcu ali pa imej non-stop zagrnjene zavese ali spuščene rolete. Joj, pa še cel kup stvari za naštevat.
Skratka, po treh mesecih sem ušla. To ni bilo zame. Sicer niti pod razno ne prenesem visokih nadstropij ali prevečih stopnic, ampak sedaj sem našla idealno alternativo zame - Stara Ljubljana.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.11.2008 19:37:49   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Sej zgornji nimajo balkonov, ampak lože, tako da ravno pometati ne morejo dol, čikci pa vseeno lahko letijo skozi karkoli user posted image  Hec je v tem, da nikoli ne veš kakšne sosede boš imel, sploh v blokih, ki se prodajajo, ko še sploh niso zgrajeni. Gre za sosesko Bistra v Domžalah, če je komu kaj več jasno.

Zame je Bistra ena boljših sosesk. Meni osebno je zelo všeč, sem celo nekaj gledala za stanovanjci tam, ampak ne spodaj, temveč zgoraj (dupleksi).user posted image  Videti je vse lepo urejeno, luštkan vrtec je tam, solidna kafeteria, soseska je meni res izredno simpatična.

Sicer pa z atrijskimi stanovanji nimam lastnih izkušenj, ampak bi se pridružila mnenju ostalih, ki navajajo, da je veliko odvisno od soseske in sosedov. Ko smo včasih živeli v bloku, je na naše spodnje sosede res letelo vse živo - so stepali preproge, pomivali balkone, metali cigarete.... je bilo skoraj nujno, da si narediš streho oz. nadstrešek...

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2008 7:43:06   
LoCa
jah glih včeraj je nekdo dal pri nas obvestilo, da naj ne mečejo dol stvari atrijskim ljudem...
ima + in - plati. pes se lahko zlaufa, hkrati pa ti ga lahko kdo komot zastrupi. tudi meni je že kdaj padlo kaj dol, nehote (recimo sm pouštr stresla pa so gate dol padle user posted image , se opravičujem). če si na napačni strani bloka imaš takoj senco. vsi te gledajo. lahko ti vlomijo. ne bi mirno spala ponoči, ker ne morem brez odprtega okna.
pepel pa mi v spalnico prnese veter pa sem v 4 nadstropju.....tolk o tem.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2008 10:22:41   
Zanica
Mi živimo v atrijskem stanovanju v zelo prijazni soseski. Čeprav atrij smo uporabljal samo za psičke in perilo.... Moj dragi namreč ne zna grillat, čeprav ima nov novcat pribor (cel kovček) za roštiljanje....

Drugač nikoli ni nič dol padlo, mogoče sem enkrat en čik najdla, ker nad našim atrijem ni balkonov in noben ne suši perila na oknu (ker se pač ne sme). Tende nimam za senco poleti, ne sončim se, niti se ne obremenjujem če sem na atriju le v modrčku, kaj me briga. Saj na plažo nič bolj oblečeni in nas vidi milijon ljudi. Ponoči spimo z odprtim oknom, rolete so dol samo ko se user posted image . Učasih tudi ne user posted image .

Nikoli me ni bilo strah, ker imamo dve user posted image  ki lajata na vse kar se premika zunaj atrijauser posted image .

Nikoli nam noben ni vlomil v stanovanje, nikoli nam noben ni izzival pse, niti vrgel strup-čeprav so včasih sosedje imali dobre razloge zato-edino je parkrat voda letela z zgornjega okna...

Tako da priporočam atrijsko stanovanje

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2008 13:16:39   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Čisto odvisno, kje bosta kupila stanovanje. Obstajajo pač "soseske", kjer se to dogaja, ker so pač stanovalci takšni, obstajajo pa manjši bloki, na bolj "zaželenih" lokacijah, kjer so tudi stanovanja dražja, tam je tega manj oz. nič. Vsekakor je možnost, da če kupujeta v manjšem bloku, kjer je nekaj stanovanj, dosti manjša, kot nekje, kjer je pravo "mravljišče".

Ni pa seveda nobenega pravila....se mi zdi, da moraš imeti tudi kar precej sreče. Moj dober prijatelj ima atrijsko stanovanje, pa nisem slišala še nikoli nobene pritožbe iz njegovih ust, kar se tega tiče.

se podpišem

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.11.2008 18:54:42   
jakaracman
Danes sem se peljala mimo soseske Bistra.Jaz tam ne bi vzela atrija.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2008 19:14:18   
Gina
Joj, a veš, ko sem bila manjša, smo stanovali v 11. nadstropju. Enkrat sva se z bratom kopala v enem bazenčku na terasi poleti, ko je prinorel spodnji, atrijski sosed, kaj počnemo. Malo sva špricala po terasi, pa je po večjih luknjah  pri strani špricalo dol, najbrž res s hudo težo vode. Bogi. midva se nisva zavedala kaj voda povzroči.
Spomnim se tudi stanovanja v eni ljubljanski soseski, kjer je stanoval moj oče en cajt, sicer "samo" v 2. nadstropju. Takrat je imel enega velikega črnega psa, mešančka med labradorcem in nemškim in ta pesek prijazen je imel navado sedet na polici od balkona. 2x ali 3x je padel dol na atrij spodnjega soseda. Matr, a si predstavljaš, tudi psi dežujejo včasih. user posted image user posted image

Če bi jaz imela atrij, bi si naredila streho. Drugače ne bi imela atrija.

Imaš pa še drugo možnost. Namesto v Domžalah si kupiš hišo nekaj km stran od tam, kjer so cene nižje. Imaš lahko res veeeeeelik vrt namesto atrija. Jaz sem tako naredila. ni primerjave, kako zelo boljše je to.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zajtrk
Michonne RR

Ali vaši malčki zajtrkujejo pred odhodom v vrtec/šolo?

Da (53%)

Ne (29%)

Občasno (18%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!