Kerensa* -> RE: atrijsko stanovanje (27.11.2008 19:28:29)
|
Jaz sem pred leti živela en kratek čas v atrijskem stanovanju v Ljubljani. Vselila sem se točno iz že napisanih razlogov: rada sem pri tleh, hotela sem prostor za sina in psa na zraku, a da ju imam kljub temu na vidiku, hotela sem coffee-table z dostopom v copatih, perilo, ki se bo sušilo zunaj, napihljiv bazenček in podobno. A veste kaj? Never again. Saj ni nujno, da ti kdo kaj dobesedno meče v atrij (čeprav pri meni so in to ne samo v moj atrij, temveč tudi v sosedove) - dovolj je, da zgornjemu sosedu nekaj odpihne ali pade z okna ali balkona: pepel-nik, cunje, igrače padajo z balkonov in podobno. Če ti ne nosiš gor, pa oni hodijo iskat dol. Pa kakšen objestnež, ki ti na poti mimo tvoje ograje kaj vrže čeznjo. Pa sosedova mularija, ki ti provocira psa. Pa ves hrup v višini tvojih ušes (od pešcev do avtomobilov). Pa ves čas en glup feeling, da se sončiš sredi mesta, kjer kdo kuka skozi ograjo ali pa kakšen zgornji sosed d*ka (obupen feeling). Pa nič zunaj pustit, da ti ne bo kdo ukradel, ko te ne bo. Pa dodatna vrata in okno za pazit oz. zavarovat pred vlomom. Plus seveda še to, da imaš vsa ostala okna od stanovanja v pritličju in ti ljudje (lahko) gledajo v vse prostore stanovanja - potem se pa sprehajaj v modrcu ali pa imej non-stop zagrnjene zavese ali spuščene rolete. Joj, pa še cel kup stvari za naštevat. Skratka, po treh mesecih sem ušla. To ni bilo zame. Sicer niti pod razno ne prenesem visokih nadstropij ali prevečih stopnic, ampak sedaj sem našla idealno alternativo zame - Stara Ljubljana.
|
|
|
|