Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 20:51:50
|
|
|
|
tosja
|
Nič ne rabiš pripravljat... Edino lanolin (ga ne rabiš spirat) nabavi - za vsak slučaj, sicer pa ga tudi v P dobiš.
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 20:52:20
|
|
|
|
hubi
|
Pravzaprav nič ne more pripraviti bradavic na dojenje, vsaj po mojih izkušnjah. Kasneje lahko samo omiliš posledice z Linolinom (?) ali Bepantenom, to pa je tudi vse.
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 20:58:06
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: hubi Pravzaprav nič ne more pripraviti bradavic na dojenje, vsaj po mojih izkušnjah. Kasneje lahko samo omiliš posledice z Linolinom (?) ali Bepantenom, to pa je tudi vse. Lanolinom , ki ga ni potrebno spirat, Bepanten pa se mora sprat. S tem, da je lanolin namenjen izključno negi bradavic, bepanthen pa je bolj vsestranski (ritka, rdeča koža,...)
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 21:00:15
|
|
|
|
cupacups
|
ja bepanthen...ampak po dojenju...ne pač pred.
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 21:25:06
|
|
|
|
AnciM
|
Ko sem po enem mesecu dojenja, jamrala tašči, kakšne imam bradavice, me je prav čukast pogledala in rekla: Ja, a si jih nisi utrjevala. Potem mi je razložila, da je ona pri dveh svojih otrocih delala takole: Od 4. meseca naprej si jih vsak dan drgneš 5 minut. Začneš z mehko pleničko in do 9. meseca napreduješ počasi do trde frotirjaste brisače. Baje ni imela nobenih problemov, medtem ko je prvi sinko spuščal kri iz bradavic. Pri 4 otroku pa spet ni utrjevala in je imela ponovno probleme. Bom poskusila pri naslednjem, če deluje.
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 21:29:55
|
|
|
|
bina30
|
Tudi jaz si bradavic nisem nič vnaprej "pripravljala" in sem imela strašne probleme, razpokale so mi do krvi in je trajalo 1 mesec, da so se popravile. Uporabljala sem lanolin, bepanten, od Mam neke komprese, na koncu so pomagali nastavki, da so "si opomogle". Je pa soseda razlagala, da si je bradavice začela mazati z lanolinom kak mesec pred porodom in ni imela niti malo razpokanih, niti bolečih. Sedaj sem zopet noseča in si po tuširanju malo bolj "na trdo" obrišem bradavice, pa mazat jih bom začela z lanolinom, mogoče pa le malo pomaga....
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 26.11.2008 22:22:22
|
|
|
|
annie
|
Jaz si jih tudi nisem vnaprej pripravljala in je dojenje v redu steklo. Edino na začetku, ko sem imela malce razpokane, sem si jih mazala z lanolinom, katerega ti priporočam, saj mi je zelo pomagal.
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 27.11.2008 23:35:40
|
|
|
|
Amam
|
Enako kot Annie. Lanolin je super in praktičen, ker ga ni treba spirati.
|
|
|
|
RE: priprava bradavic na dojenje 28.11.2008 8:50:18
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Ko sem po enem mesecu dojenja, jamrala tašči, kakšne imam bradavice, me je prav čukast pogledala in rekla: Ja, a si jih nisi utrjevala. Potem mi je razložila, da je ona pri dveh svojih otrocih delala takole: Od 4. meseca naprej si jih vsak dan drgneš 5 minut. Začneš z mehko pleničko in do 9. meseca napreduješ počasi do trde frotirjaste brisače. Baje ni imela nobenih problemov, medtem ko je prvi sinko spuščal kri iz bradavic. Pri 4 otroku pa spet ni utrjevala in je imela ponovno probleme. Bom poskusila pri naslednjem, če deluje. Tole se dandanes odsvetuje, ker bi se ob tem naj sproščal nek hormon, ki pospeši popadke oz porod. Tako so mi rekli v porodnišnici, v šoli za starše in tudi v raznih knjigah piše tako. Jaz sem si jih že v času nosečnosti mazala z lanolinom in potem še non stop v času dojenja. Razpokanih in brazdastih nisem imela do zdaj in se redno dojiva. Prve dni so bile boleče, vendar to je normalno. Da do razpok in krast ne pride najbolj pomaga tudi pravilno pristavljanje, zato sem ga jaz vedno ko je malo čudno zagrabil odstavila, pa četudi sva se zato 3 minute igrala. Tako pri odstavljanu je treba pazit in ga ne na silo vstran zvlečt, lepo mu mezinček vtakneš v kotiček ust in on spusti bradavičko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?