Hope2 -> RE: priprava bradavic na dojenje (28.11.2008 8:50:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Ko sem po enem mesecu dojenja, jamrala tašči, kakšne imam bradavice, me je prav čukast pogledala in rekla: Ja, a si jih nisi utrjevala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potem mi je razložila, da je ona pri dveh svojih otrocih delala takole: Od 4. meseca naprej si jih vsak dan drgneš 5 minut. Začneš z mehko pleničko in do 9. meseca napreduješ počasi do trde frotirjaste brisače. Baje ni imela nobenih problemov, medtem ko je prvi sinko spuščal kri iz bradavic. Pri 4 otroku pa spet ni utrjevala in je imela ponovno probleme. Bom poskusila pri naslednjem, če deluje. Tole se dandanes odsvetuje, ker bi se ob tem naj sproščal nek hormon, ki pospeši popadke oz porod. Tako so mi rekli v porodnišnici, v šoli za starše in tudi v raznih knjigah piše tako. Jaz sem si jih že v času nosečnosti mazala z lanolinom in potem še non stop v času dojenja. Razpokanih in brazdastih nisem imela do zdaj in se redno dojiva. Prve dni so bile boleče, vendar to je normalno. Da do razpok in krast ne pride najbolj pomaga tudi pravilno pristavljanje, zato sem ga jaz vedno ko je malo čudno zagrabil odstavila, pa četudi sva se zato 3 minute igrala. Tako pri odstavljanu je treba pazit in ga ne na silo vstran zvlečt, lepo mu mezinček vtakneš v kotiček ust in on spusti bradavičko.
|
|
|
|