ronja
|
No, sej jo razumeš...user posted image Sam ti si najbrž mislila na čustveni in ne razumski ravni, kaj? hehe, ja, razumsko mi je nekak jasno, čeprav ne vem, kaj se je dogajalo z njo, samo da jo je vedno strah, da bo morala o doma (kar mi je sumljivo), ampak čustveno pa... je ne bom nikoli razumela, se mi zdi... In verjetno je prav tako . Vem, da ni luštno pomislit, da bi se kaj takega lahko dogajalo tvojemu otroku, vendar pa to, da misel odrivaš, problema ne reši. Tudi naju je zmrazilo, ko sva enkrat pomislila na to, da bi to lahko kdo delal Ronji. Ampak nisva zarinila glave v pesek! (Mala se ni pustila slečt (odpet kombinezončka, slečt puloverja,...) nobenemu drugemu razen naju, strašno je začela jokat, ko jo je hotela babi dat na kahlico, to je pustila samo nama, pri nama pa ni bilo nobenih problemov, čisto normalno... in hkrati je imela eno hudo mama fazo (ves čas zraven mene, ves čas vse mami, če se nekaj časa nisva videli, je bila že kriza...) Sva se z lubijem pogovarjala o tem, kaj bi ji lahko kdo naredil oz. kdo ima sploh dostop do nje, da bi ji lahko storil kaj hudega, glede na to, da je samo z dedki in babicami, ki jih je imela pa tudi takrat vse zelo rada,nikogar se ni izogibala... Na njegov predlog sem tudi poklicala policistko, ki se s tem ukvarja (res da je prijateljica, ampak vseeno je to verjetno večini nezamisljivo, kako lahko kar tako pokličem policijo, a sem čist zmešana al kaj, saj sploh nimam nobenih dokazov, da se to res dogaja... niti se hvalabogu ni!) in jo vprašala, ali je to samo faza ali ji je res kdaj kdo kaj naredil in na kaj naj bova pozorna. No, kot je že sama rekla, je to res bila samo faza, sva bila pa pozorna. malo nama je razložila, kako gre to pri malih otrocih in naju pomirila. Čeprav ni bilo nič, sem vesela, da sem poklicala, že zato, ker vem, da bom tudi, če bi kdaj karkoli bilo (bognedaj). In gotovo je tako otrokom lažje it čez to, če jim starši stojijo ob strani. In to, ko pravijo, da je normalno, da človek reagira na smrt užaljeno, če ga vprašaš, če dela kaj otroku, je res samo za ljudi, ki imajo ego dosti večji od ljubezni do tega otroka! Lubi je mislil v enem drugem primeru, ko sem mu razlagala, kako se spozna spolna zloraba, da se bojim, pa ni bil nič užaljen, ampak je zelo lepo direkt povedal, da ji nič ne počne (čeprav ga nisem nič sumila, bil je nesporazum ). To se mi zdi dobra reakcija in tako veš, pri čem si. Če pa ponoriš, da boš vse postrelil... jah, potem pa nisem več tako ziher v tvoj svetniški sij... In razni "za koga me pa imaš", se mi zdijo zelo khm, egocentrični! Ne gre se zato, za koga imam tebe, gre se za mojega otroka in v tem primeru me boli k* zate , hočem bit ziher . Seveda ne bova kar povprek obtoževala, ampak da se pa delaš, da ni nič, je pa druga skrajnost!
|