Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 18:36:50
|
|
|
|
a.jda
|
Noseča sem 23 tednov. Od prvega dne me boli v trtici, medenici, križu - bolečina se prestavlja. V službo sem hodila zelo težko, vendar vztrajala, dokler me niso skoraj z rešilcem odpeljali. Zdaj sem prvi teden na bolniški. sem mislila, da bo kaj boljše, ko malo bol počivam, pa je situacija ista kot prej. Ginekologinja mi je predpisala terapijo s toplotnimi oblogami, pa ni nič bolje. Vsak večer jokam , tako me boli, tablet pa ne smem jesti, razen kakšen lekadol. Prva nosečnost je bila čist brez problemov, zdaj pa že 5 mesecev pekel. Ne vem kako bom sploh zdržala. kaj naj še storim, da bi mi bilo bolje. Kako ste si ve pomagale pri bolečinah v križu. jaz delam čisto počasi vaje za križ, pa mi je 15 min malo bolje potem pa spet isto. zaradi tega sem zelo nesrečna, moja 5 letnica tudi sprašuje zakaj jokam in ležim. Kakšne vaje bi mi pomagale, kaj narediti?
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 18:39:44
|
|
|
|
Anja24
|
Jaz sicer teh težav nimam...tako, da ne morem svetovat...najbolje, da vprašaš svojo g ali pa fizioterapevtko v vašem ZD...po moje bo znala najbolje svetovat... čim lepšo in čim manj bolečin.
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 18:51:09
|
|
|
|
Blueeyes
|
tudi mene matrajo bolečine v križu, čeprav sem noseča šele slabih 17 tednov... meje je partner malo masiral, pa sem ugotovila da to glih ne pomaga... pol pa sem šla v Atlantis plavat, pa sem se malo naštimala na une masažne šobe v bazenu, tako da mi je dobro zmasiralo križ... Cel teden nisem niti začutila bolečine... Zdej pa bom počasi mogla jt spet kej naokoli... Me spet matra... pa noge tud ker skoz stojim na njih...
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 19:27:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene je spremljala grozna bolečina v križu od 16 t. Mislila sem, da bom umrla od bolečine, včasih se nisem sploh mogla vstati iz postelje. Najslabše je, da se zaležiš. Probaj se čim več gibati-krajši sprehodi. Pa plavanje. Ne pravim, da bo bolečina izginila, ker pri meni tudi ni, ampak ti bo sigurno malo lažje. Sedaj sem v 34 t in je bolečina v križu izginila. Mislim, da recepta za popolno odpravo bolečine v križu ni. Bo pa sigurno prej kot slej izginila.
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 19:35:28
|
|
|
|
titi3
|
Tudi jaz imam grozne bolečine. Nekje sem prebrala, da je to zaradi relexina, hormona, ki se izloča v nosečnosti, da popustijo vezi. Baje pa, da nekoliko pomaga masaža. Samo to je pisalo na enem tujem forumu in ne vem, če to dobiš kje pri nas. V tujini obstajajo prav maserke za nosečnice, ki vedo kaj delajo. Meni so razložili, da me tako boli, ker nosim nizko. Zaradi tega pa še telovadit ne smem in je vse še hujše. Pomaga pa mi edino, da se uležem na bok.
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 22.11.2008 21:37:50
|
|
|
|
zmajaz
|
Najslabše je, če se nič ne gibaš. Plavanje - čeprav je to spet problem, ker na bazenih hitro kako vnetje fašeš, drugače pa vsaj vsakodnevni sprehod. V prvi nosečnosti so mi sprehodi zelo pomagali, ko me je nekje pri 20-ih tednih začel bolel križ. Sicer ne čisto takoj, ampak ko sem nekaj časa hodila vsak dan na približno 1-urni sprehod, so se težave umirile in potem do konca nosečnosti nisem imela več posebnih težav.
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 23.11.2008 9:33:57
|
|
|
|
Najaa
|
Ampak če se preveč gibaš, tudi ni dobro, mene še bolj boli vse skupaj. Vse delaj v mejah normale, kratki sprehodi. Ponoči in med počivanjem si daj blazino med noge, meni to malo ublaži. Mogoče rahla masaža, ampak če ti ne paše, ne. Delaj vaje za križ (mačka ipd.), če imaš možnost pojdi na jogo za nosečnice. Meni je to v prvi nos. res zelo pomagalo, zdaj bom pa tudi začela počasi hodit.
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 23.11.2008 16:15:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Jst te bolečine tudi imam...nekako jih prmagujem s krajšimi sprehodi, masažo....vendar bolj kot te bolečine sedaj, me skrbi kako bo s temi bolečinami na porodni mizi se pravi med porodom. Najprej bolečine zaradi popadkov in poleg tega še bolečine v križu. Mi znakatera to povedat....kako je doživljala bolečnine med nosečnostjo in v času poroda na porodni mizi?
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 24.11.2008 7:59:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi mene zanima kako bo z bolečinami v križu med porodom. Ima kdo kakšno izkušnjo?
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 24.11.2008 8:01:32
|
|
|
|
a.jda
|
Sem šla na plavanje včeraj, je bilo boljše, danes pa je spet isto. Meni sprehodi ne pomagajo, bolj ko migam, slabše je, se tud premaknit ne morem zvečer, če grem prej na lahek sprehod. Hvala za nasvete. Bom še poskusila s plavanjem in vodno masažo.
|
|
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 24.11.2008 8:31:16
|
|
|
|
titi3
|
Blueeyes jaz sem pa včeraj malo prilagodila to tvojo tehniko kar s tušem. Nataknila sem "slušalko" gor na steno in nastavila, da mi je prhalo dol točno na križ..... in je pomagalo. Malce še boli, ampak je bilo bistveno boljše.
|
|
RE: pomoč - bolečine v križu 24.11.2008 11:37:03
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jst te bolečine tudi imam...nekako jih prmagujem s krajšimi sprehodi, masažo....vendar bolj kot te bolečine sedaj, me skrbi kako bo s temi bolečinami na porodni mizi se pravi med porodom. Najprej bolečine zaradi popadkov in poleg tega še bolečine v križu. Mi znakatera to povedat....kako je doživljala bolečnine med nosečnostjo in v času poroda na porodni mizi? Med porodom sem ves čas ležala na boku in to desnem, ki me je po 8-ih urah bolel ko ! Samo med pregledi vsako uro sem šla na hrbet, pol pa hitro spet nazaj. Ko pa rodiš, pa bolečina čudežno izgine. Resno, mene je pol mogoče še par dni malo bolelo, ker je šlo vse nazaj skupaj, pol je bilo pa dobro.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?