slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: karolinca Vidim, da sem dregnila v osje gnezdo. Lejte, sem pač mama, ki ob otroku zelo uziva in nisem ena izmed mnogih, ki na koncu komaj čakajo, da grejo nazaj v službo. In ja, takih je veliko. Meni ni nič težko. Imam pridno dete in imava veliko od življenja. Pač, vsega luštnega je enkrat konec in dete bo moglo it v vrtec...al pa k varuški....al pa ne vem kam. Sej če bi bla ena tistih, ki komaj čakajo, da "se rešijo vseh problemov čez dan", potem najverjetneje niti nebi odpirala te teme, a ne??? Sama nimam nobenih predsodkov pred vrtci. Pač pa so me zanimale vaše izkušnje. In vesela sem vsake konstruktivne debate!!!! Ampak res konstruktivne. Karolinca, jaz tudi ob punčki zelo uživam, pa vseeno hodim že od njenega 3. meseca za 4 ure tedensko v službo, v tistem času pa jo čuva ati. Imam akademsko kariero, ki mi tudi zelo veliko pomeni. Poznam veliko mamic, ki so čisto vse vložile v otroke, pustile službo in vse, otroci pa so se od pubertete dalje želeli osvoboditi svojih mam in od 19. leta pridejo 1x mesečno domov... Tako da mene vodi eno pravilo že vrsto let - življenje mora biti izpolnjeno iz več kvadratkov, ne le partner, ne le otrok, ne le služba, ne le prijatelji, ampak iz mešanice vsega tega. Pa ko grem s prijateljico na kavo, ne pomeni, da mi otrok nič ne pomeni, ker ga pustim doma... ampak neko ravnotežje je treba imeti. Tudi otrokom je kasneje fajn, ko vidijo, da ima mamica prijateljice, ki pridejo na obisk, da je uspešna v službi itd. in jim je vzor. Če pa se gremo absolutnosti, pa je seveda otrok na prvem mestu, ampak tega prvega mesta ne moremo v vsakem trenutku izvajati - se ob tem spomnim na prispevek na TV, ko je mama pustila službo in utemeljevala, kako imajo otroci radi, ko pridejo iz šole, da jih čaka kakav doma - po drugi strani pa so morali na karitas po obleke, mali pa je želel trenirati rokomet, pa ni mogel iz finančnih razlogov... tako da po moje ni bila njegova izbira, da je mama doma in mu naredi kakav, ampak bi raje teniske, ki jih rabi za rokomet. No, zdaj sem že zabluzila, sorry... Ampak upam, da se da razbrati, kaj sem hotela povedati.