lelaval
|
Je navadnovečji šok za starše, otroci pa so radi v družbi svojih vrtnikov, tako, da s te strani ne skrbi preveč. Kar pa se tiće hoje - ne vem, kako je to, ker moji so vsi hodili, ko so šli v vrtec, mislim pa, da v jasličnem oddelku ne smejo komplicirat, če otrok še ne hodi. Jaz sem pri najmlajši tudi imela iste probleme. Sem tudi pediatrinji omenjala, da ne sedi, se ne prekucne s hrbta na trebuh in obratno, pa je vedno rekla, da je to vse še v mejah normale (meni pa se ni zdelo, saj je to moj 3. otrok, pa sta prva2 vse te stvari prej osvojila). Ko pa še pri 9. mesecih teh stvari ni osvajala, pa mi je takoj napisala napotnico za razvojno. Sem se naročila, šla, šla pa še privat k nevrofizioterapevtki (hvalabogu preko vez takoj prišla, pač pa plačala, ker nima koncesije), ki mi je pokazala določene stvari in povedala kako in kaj in v RA je takoj vedla, da sva bile pri nevrofizioterapevtki. No, pol sva še hodile v RA, shodila pa je tik pred 15. mesecem, pa je v RA rekla, da je to čisto vredu, saj je mejnik, da shodi 15 mesecev. Tako, da motorične sposobnosti je imela zakasnele.