Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 19.11.2008 10:49:12
|
|
|
|
VRTNICA84
|
Jaz se bom tudi drugi mesec selila k moji tašči. Za enkrat je kar ok. Razen določenih stvari. Taščo in tasta sicer zelo spoštujem in imamo korekten odnos. Vendar če mi karkoli ne odgovarja se pogovorim z njo. Kako pa bo januarja, ko dobiva pa še vam sporočim.
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 19.11.2008 23:12:39
|
|
|
|
Liba Biba
|
Oj! Moj mož živi s taščo in tastom in nima nobenih problemov z njimi... bi bilo pa drugače, če bi moralo bit obratno. Ti želim vso srečo; ker 1 je pa res... različne generacije na momente ne gredo skupaj prav gotovo. No saj bo mogoče pri Vas čisto fino :P. Poskusite....
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 20.11.2008 14:45:47
|
|
|
|
krfjolca
|
Očitno smo pri nas eni redkih, ki živimo skupaj in se imamo super. Tako tašča kot tast sta iz čistega zlata in do zdaj nismo imeli še nobenih problemov, vse se da dogovorit. Smo pa v hiši (kar veliki) kar tri družine, midva in dvoletnik (in en na poti + en večji ) pa še možev brat z družino (2 otroka). Ta mladi si delimo zgornje nadstropje. Stanovanja in gospodinjstva imamo ločena, vhod pa je skupen. Spodaj je skupna pralnica, števce imamo skupne. Stroške si delimo na četrtine, in sicer malo manj kot 2 četrtini plačujeta starša, po eno četrtino pa midva in njegov brat. Vem, da ni fer in že stokrat sem rekla, da bi si morali razdeliti na enake dele, oz. bi morali mi plačevati več, ker nas je veliiiko več. Pa nočeta niti slišati o tem!!! Pravita, da s tem namenom dajeta več, ker nočeta niti enkrat slišati od nas kakega kreganja in preračunavanja, kdo plača in porabi več. Nikoli nihče ne zine nič glede kakega varčevanja pri energiji ali vodi. Plačujeva pa 170 na mesec, sem pa spadajo tudi stroški ogrevanja. Še nikoli se nismo skregali, nihče nikomur ne uletava v stanovanje (no, mi pravzaprav dol kar dostikrat "uletavamo", ker je dol tašča-vrtec), pa vsak dan gremo dol na kavico po kosilu in skoraj vsak vikend je skupno kosilo. Skupne prostore - hodnik, stopnišče smo si razdelili tako, da se menjamo, vsak teden en pospravi in pomije, čeprav zadnje čase, ko so otroci in je vedno katera noseča, to večkrat naredi tašča. Ponavadi navsezgodaj zjutraj, da je ne prehitimo
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 20.11.2008 16:29:21
|
|
|
|
Ploha
|
REYBAN: kaj pa tebi ni jasno
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 20.11.2008 18:58:09
|
|
|
|
Maleal
|
Reyban je verjetno kaka zlobna tašča.
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 21.11.2008 7:33:12
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
no naj še jaz povem svoje: RayBan vse je odvisno od tega, koliko se kdo vmešava v življenje tamladih. Meni včasih stopi na žulj tako njegova mati kot tudi moja. Ampak hvala bogu ne živim z nobenimi. Plačujeva si 300e najemnine in nekje okoli 120e stroškov in imava mir. Taščo vidim vsake dva tedna, svojo mamo pa skoraj vsak dan, ker delam blizu "našega" (od mojih staršev) stanovanja.
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 21.11.2008 8:37:31
|
|
|
|
tweed
|
IZVIRNO SPOROČILO: RayBan V končni fazi, če je vzgojila človeka s katerim imate otroke tako hudičeva že ni. Oprosti, ampak ne moreš trditi, da je vzgoja staršev ključnega pomena, da postaneš dobra ali slaba odrasla oseba. Če bi bilo to res, potem bi jaz danes pil, pretepal ženo in otroke ter zagonil ves denar in se zakreditiral do onemoglosti... Nekateri so že od prej hudičevi...
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 21.11.2008 10:44:27
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: tweed IZVIRNO SPOROČILO: RayBan V končni fazi, če je vzgojila človeka s katerim imate otroke tako hudičeva že ni. Oprosti, ampak ne moreš trditi, da je vzgoja staršev ključnega pomena, da postaneš dobra ali slaba odrasla oseba. Če bi bilo to res, potem bi jaz danes pil, pretepal ženo in otroke ter zagonil ves denar in se zakreditiral do onemoglosti... Nekateri so že od prej hudičevi... se podpišem, sam priznat je treba da so lahko tudi naši starši kar pa ne pomeni da jih ne maramo ali da oni ne marajo nas. Starši prispevajo k vzgoji ne pa konkretno na našo osebnost. poznam veliko znancev ki imajo "grešne" starše in jih je prav to prepričalo, da oni ne postanejo takšni.
< Sporočilo je popravil MLADAMAMICA -- 21.11.2008 10:45:05 >
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 21.11.2008 11:33:46
|
|
|
|
ronja
|
Oprosti, ampak ne moreš trditi, da je vzgoja staršev ključnega pomena, da postaneš dobra ali slaba odrasla oseba. hehe, si mi iz jezika vzel! Se ne bi mogla bolj strinjat! Gotovo ti je marsikaj prihranjeno, če te lepo vzgojijo, vendar pa smo odrasle osebe in smo sami odgovorni za svoja dejanja in se lahko spreminjamo... Za naju lahko rečem, da ne bi bila nikoli skupaj, če bi ostala taka, kot so naju vzgojili... Sploh pa ne bi imela takega odnosa, kot ga imava (mislim, da dobrega). In lastnosti, ki jih pri njem najbolj cenim in spoštujem in so mi najbolj všeč, je kar sam prigaral, kasneje, ko je bila vzgoja staršev že daleč zaključena! Pa moje lastnosti se tudi take najdejo... tako da - samo zato, ker ima nekdo fajn otroka, še ne pomeni, da je fajn človek. Je pa moja tašča fajn človek, da se razumemo, samo da ne zato, ker ima krasnega sina, ampak ker pač je taka oseba in jo spoštujem in imam rada . ne bi pa živela z njo . Tudi sestro imam zelo rada, pa ne bi živela z njo za nič na svetu! to ni tako zelo strašno povezano...
|
|
|
|
RE: Koliko vas živi pri tašči 21.11.2008 13:00:10
|
|
|
|
mojmaček
|
Mi2 živima nad tastom in taščo, vse ločeno, tudi vhod. Pri nas je bilo super ok dokler nismo dobili . Včasih se nismo po cel teden vidli, kuhali smo sami, hodli okoli in naju nista nikoli zunaj pričakala. Pol ko je bil mali, sta hodila gor gledat kaj je narobe če je jokal, pa spraševat, če kaj rabimo, pa če mi kaj pomaga, pa če mi kaj skuha,... V glavnem dobronamerno, le da mi je takrat to šlo na živce in sem jima to tudi povedala. Sem že bila na tem da začnem svoj vhod zaklepat, čeprav se mi zdi skrajno bedasto. Hodla sta manj, pomagala sta pa le če smo jih rabili. Zunaj sta pa bila tudi takoj ko sta slišala da gremo dol. Zdaj to vem, da je bilo le zaradi malega. Zdaj ko bo pa 3 leta star pa je že drugače. Nista več tak sitna. Ful ga imata rada in pač je tak. Ko bomo mi tolko stari, bom tudi izkoristla vsak trenutek da vidim vnukece. Zdaj pa gledam malo drugače. Hvaležna sem ji če mi pomaga, pa kaj skuha pa če malega počuva ko smo v službi. Sem lahko jaz pol več z malim. V glavnem shajamo, ne vtikujeta se v naše zadeve, med sabo si pa pomagamo, kar se mi ne zdi slabo. Nimata nekih bajnih dohodkov, pa ne gledata kolko se tuširamo, pa kolko gledamo TV. V glavnem dama nekaj za položnice, pa tudi kake večje stvari kupima, če kaj crkne npr. Ni neka vaška troblja, taka ko so ene tašče pri nas ko razkazujejo sosedam kako lepo si je sine uredil stanovanje v gornjem štoku. V tem primeru bi pa definitivno zaklepala in ključe jemala zraven. lp
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?