|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko procentov plače je bolniška
3.11.2008 22:37:45   
Anonimen
Mene samo zanima kako je s plačilom če greš pred porodniško na bolniško, ali je to 90%, 80 ali celo manj...baje se kar pozna....sem v 6 mesecu in se trenutno dobro počutim, me pa zanima kako je s tem, če bi mogla res prej na bolniško...
hvala...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko procentov plače je bolniška
3.11.2008 22:45:20   
Erdbeere
90% je bolniška...lahko pa delodajalec upošteva tudi manj, sam praksa je kar 90%

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2008 22:56:02   
Anonimen
no saj to pa ni tako slabo.Samo ni mi jasno,mislim da sem nekje zasledila za izračun porodniške, pa ne vem kje je bil ta link. Upošteva se 12 plač, seveda mi je jasno, brez dodatkov verjetno...samo ena je 1x napisala, da vpišeš bruto unesekuser posted image . A ni bruti tisti, kjer je vse to zraven, brez odtegljajev, potem bi bila porodniška večja kot plača...

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2008 9:33:36   
dushka
jaz sem dobila za prvi mesec 85%. Mislim, da je odvisno, kje delaš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2008 9:54:23   
Anonimen
Porodniška je  bruto plača z vsemi odtagljaji. Poglej na plačilno listo, kjer imaš napisan podatek tvoje neto plače. Neto vsebuje redno delo, praznike, dopust, bolniško,... Nato imaš v isti vrstici kot neto seštevek tdui bruto seštevek in ta je tisti, ki se ga upošteva pri izračunu porodniške. Tako da tvoja porodniška ne more bit večja kot je tvoja plača. Razen v primeru, da imaš tako nizko plačo, da ti potem dajo povprečje slo. plače.

(odgovor članu dushka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2008 10:27:25   
naia
bolniška je minimalno 80%, več je pa "dobra volja delodajalca", pri nas je tudi praksa, da je bolniška 90%, ampak manj kot 80% ti ne more dati.
glede porodniške-gleda se tvoje povprečje zadnjih dvanajstih plač, slovenska zakonodaja temelji na bruto plači, zato se tudi tukaj gleda bruto plača, če greš pa na bolniško, je pa tvoj bruto za 10% (oz. 20%) manjši in se ti tudi povprečje zmanjša...
tu vnesi svoj bruto in boš vidla, kakšna naj bi bila porodniška
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2008 11:08:11   
sazi
Dokler si na bolniški v breme delodajalca (30 delovnih dni) dobivaš bolniške 80% ali več (pač odvisno od kolektivne pogodbe, aktov delodajalca... In teh 80% se izračuna iz višine tvoje sedanje plače (bruto) brez dodatkov, seveda (npr. za izmensko delo, nočno delo in podobno, saj če si na bolniški taki dodatki niso upravičeni)
Ko pa greš naprej na bolniško v breme ZZZS, pa dobiš 905 povprečja preteklega leta. To pa zna biti v nekaterih primerih precej manj - npr. pri meni (če mi podaljšajo bolniško) bo kar razlika, ker sem imela lani precej nižjo plačo kot letos. Ampak sem šla itak na bolniško dokaj pozno, in če bom splon na bolniški v breme ZZZS, bo to samo 1 mesec, ker potem pa že nastopi porodniška.

Tako da tvoja porodniška ne more bit večja kot je tvoja plača.

No, to pa ni čisto res. V prejšnji službi so nam izplačevali tudi 13. plačo (sicer ne vem v kakšni oblik), ampak tako, da so bili od zneska plačani vsi prispevki. Tako je šla tudi ta 13. plača v izračun porodniške in sem zato imela porodniško malo višjo od plače.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?