|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porod pod hipnozo
3.11.2008 22:02:29   
jakaracman
Ja mislim, da je bil on.Bi mogla vprašat za zihr.Skratka noben big deal.Noben medicinski čudež.Mama mi je to enkrat omenila.Je bil pa pri njenem porodu prisoten študent, ki je bil navdušen nad lahkim potekom poroda.Jaz o tem v svoji nosečnosti nisem razmišlajala, saj imam visok prag bolečine in sem šla psihično pripravljena na to , da bo vse OK in tako je tudi bilo.
Brata pa ni rodila pod hipnozo, tako, da razliko pozna.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.11.2008 11:02:39   
Anonimen
No tukaj je konkreten odgovor na moje vprašanje zdravniku, ki se s tem ukvarja:

"Termin je porod v hipnozi (če porodnico hipnotizira terapevt) oziroma porod v avtohipnozi (če se porodnica hipnotizira sama ali ob pomoči partnerja). Na internetu dobite kar nekaj podatkov in opisov poroda v hipnozi. Tudi v knjižnici F.Bevk v N.Gorici sta knjigi Painless labour in mislim, da tudi Hypnobirthing The Mongan Method, ki opisujeta porod v avtohipnozi. Za porod v hipnozi in avtohipnozi so potrebni predhodni treningi, nekaj njih tudi pod vodstvom hipnoterapevta. V Sloveniji se dolga leta s tem ukvarja prof.dr. Marjan Pajntar, spec.ginekolog in porodničar in diplomiran psiholog, pri katerem sem se tudi sam šolal in pridobil diplomo iz osnov medicinske hipnoze pri Društvu za Medicinsko hipnozo Slovenije (DMHS). V omenjenem društvu so člani izključno osebe s predhodno medicinsko izobrazbo, torej zdravniki, zobozdravniki in psihologi (za razliko od drugih društev v Sloveniji)."

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
4.11.2008 11:26:50   
borabara
moja teta pa je rodila s pomočjo hipnoze in ima zelo prizadeto hčerko. Tk, zdej pa eni pravijo da je to od hipnoze!!! So pa porodne poškodbe. nihče pa neve kako bi bilo če bi naravno rodila???

lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.11.2008 11:58:02   
pokec3609
joj....jst mam sicer zelo nizek prag bolečine, zdej sem noseča v tretje, pa morm rečt, da se za hipnozo ne bi odločla nikol....pol po porodu bi me pa zvijal od bolečin. To ko pa rodiš in veš kolk boli sam porod in popadki se ti pa bolečine po porodu ( šivanja, vnetja šivov ) zdijo čist majhne.

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.11.2008 12:33:13   
MILU1
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hope2, pol pa rajš nafilaj otroka z analgetiki pri EA in Ultivi.

Ja, pa ne moreš, biti tako napadalna! Če bi bile te metode tako škodljive, jih ne bi izvajali. Vsak ima pač svoje mnenje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.11.2008 18:04:56   
martka
ej ej ej ... kako ste nekatere napadalne!
kr vse je zanič in vse povzroča prizadetost in ....

halo???

koliko pa je ostalih prizadetih, ki so se rojevali po naravni poti... po hudih mukah in stokanjih mamic, z vakuumi , s carskimi rezi ali pa kar na hitro in brez težav....
vsega kar ne moremo metat v en in isti koš!!!

zdaj grem na akupunkuro- za lažji porod -
pa dajte predebatirajte še to in se spotikajte (anonimen)!
pa da slučajno na svoj trebuh ne padeš, ko se boš ob jezik spotaknila....

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu MILU1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?