|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod pod hipnozo
3.11.2008 11:47:52   
Anonimen
Živ,

sem bla zadnjič pri G in mi je rekel, da poleg naravnega poroda, CR, EA in Ultive se zadnje čase uveljavlja tudi porod v hipnozi, ki ga tudi delajo nekateri zdravniki v porodnišnicah. Je že kakšna bila na takem porodu oz. ste sploh za to že slišale?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod pod hipnozo
3.11.2008 12:14:29   
anabanana
Še malo pa boš lahko poslal koga drugega rodit namesto sebe user posted image user posted image user posted image

Hecam se, ne zamerit, nisem pa še nikoli slišala za porod pod hipnozo.

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2008 12:19:47   
Anonimen
Še zmerom rajši pod hipnozo kot pa z EA ali Ultivouser posted image user posted image user posted image

Mogoče se vam je že zgodilo, da ste se vozile z avtomobilom pa na koncu niste točno vedele, kako ste na cilj prišle. Ko pa ste razmišljale za nazaj ste vedele vse kaj se je dogajalo na poti.

No, na preprost način povedano, kako to zgleda.user posted image

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2008 12:34:08   
blaža
V katerih porodnišnicah pa obstaja možnost? Samo tako iz radovednosti. Jaz se ne bi odločila zanjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2008 12:52:20   
Miška2006
Jst sem tud neki slišala, da en G na Goriškem to dela. Pa kaj več ne vem povedat. Mogoče je to pol v Šempeterski porodnišnici.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2008 12:53:51   
Anonimen
Menda je to včasih delala kranjska, vendar se tega ne poslužuje več. Morda pa ne bi bilo slabo se mal pozanimat kje to delajo.

(odgovor članu Miška2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2008 12:57:13   
jakaracman
To je bilo v Kranju, jaz sem tako rojena pred 33+ leti.Je bilo pa baje potrebne veliko priprave za to, porod potekal super.Skratka moja mama zadovoljna, da se je takrat tega poslužila.
Če ne veš, da obstaja to ne pomeni, da tega ni- namenjeno vsem tistim, ki se temu čudite!

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2008 13:01:15   
Hope2
Torej, če si znam prav predstavljat zadevo, te na porodni mizi hipnotizirajo in si ves čas poroda hipnotiziran, ko pa rodiš, pa te zbudijo iz hipnoze. Torej ko te zbudijo sploh ne veš kaj se je vmes dogajalo, kako je porod potekal.... Tega jaz ne bi rada niti pod razno točko.  

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2008 13:04:50   
jakaracman
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Torej, če si znam prav predstavljat zadevo, te na porodni mizi hipnotizirajo in si ves čas poroda hipnotiziran, ko pa rodiš, pa te zbudijo iz hipnoze. Torej ko te zbudijo sploh ne veš kaj se je vmes dogajalo, kako je porod potekal.... Tega jaz ne bi rada niti pod razno točko.  

Ni tako, kot si ti predstavljaš.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2008 13:08:39   
aleja
Sem enkrat gledala nekaj na youtube, pa sem naletela na video-je takih porodov. Probaj malo tam poiskat, sicer ne vem točno kaj sem vpisala, se pa spomnim, da je bilo v angleščini in tisti video, ki sem si ga jaz ogledala, je ženska rodila pod hipnozo stoje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2008 13:24:52   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mogoče se vam je že zgodilo, da ste se vozile z avtomobilom pa na koncu niste točno vedele, kako ste na cilj prišle. Ko pa ste razmišljale za nazaj ste vedele vse kaj se je dogajalo na poti.

No, na preprost način povedano, kako to zgleda.user posted image

Hope2, saj ti je Anonimna napisala kako naj bi to zgledalo. Očitno se vsega zaveš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2008 13:28:48   
Pacota
Jakaracman imas vec info, kako pa to zgleda dejansko?

Jaz sem ze zdavnaj mimogrede nekje zasledila, da to zgleda tako, da si mentalno popolnoma prisoten, ne cutis pa bolecine. Nisi torej "odsotna" ampak cisto pri stvari, boli pa ne.

Nisem pa vedela, da dela kdo kaj takega tudi pri nas.

(odgovor članu aleja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2008 14:08:32   
Hope2
men to vseeno ne potegneuser posted image grem zdaj iskat na youtubeuser posted image , sam tam vseeno n ebom videla lai so se zavedale oz spomnile poroda ali neuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.11.2008 14:11:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
3.11.2008 14:14:27   
Anonimen
Hope2, pol pa rajš nafilaj otroka z analgetiki pri EA in Ultivi.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.11.2008 14:14:30   
jakaracman
IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

Jakaracman imas vec info, kako pa to zgleda dejansko?

Jaz sem ze zdavnaj mimogrede nekje zasledila, da to zgleda tako, da si mentalno popolnoma prisoten, ne cutis pa bolecine. Nisi torej "odsotna" ampak cisto pri stvari, boli pa ne.

Nisem pa vedela, da dela kdo kaj takega tudi pri nas.

Ja v bistvu ne čutiš bolečine veš pa vse in tle je veliko v sami pripravi pacientke, s tem mislim , da pred porodom..Kolikor jaz to vem ne izvajajo več tega.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.11.2008 14:15:15   
Anonimen
in anestetiki

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
3.11.2008 14:17:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

Nobena EA, ultiva, TENS, inekcija, tableta, svečka, maska.......  ti popolnoma ne vzamejo bolečine, tak da si res ne predstavljam zakaj bi ti hipnozauser posted image . A res nič ne čutiš, ali ti samo omili?

Mogoče sem že malo tečna, ampak me firbec, saj ne smem imet EA, ultive in narkotikov, zato se v vsako tako alternativno stvar malo bolj vtaknemuser posted image . Da bi imela porod čist brez bolečine pa si tudi ne predstavljam, vsaj neki malega moram čutit, jah kaj čem čudna semuser posted image

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.11.2008 14:22:41   
Hope2

Hope2, pol pa rajš nafilaj otroka z analgetiki pri EA in Ultivi.

Aanoniman, a si vstala z levo nogouser posted image
kdo pa govori, da bi raje nafilala z analgetiki otrokauser posted image . Pa četudi bi ga, je moja stvar in če bi bilo res tako hudo, tega sploh ne bi delaliuser posted image . Ne vem zakaj pol več takih posegov naredijo, kot pa hipnozeuser posted image , pri kateri očitno še sploh nič bolečine ne čutiš, VAU, res ne vem zakaj se ne prime ta metoda in zakaj se več o tej metodi ne govori.

Pa da se ne boš še spotaknila, ne bom nafilala ne sebe, ne svojega otroka z ničemer, ker imam na te zadeve alergijo in krivo hrbtenico, zato bo moj porod čim bolj naraven in očitno z bolečinami, ampak bom preživelauser posted image .

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.11.2008 14:24:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.11.2008 14:23:34   
Pacota
Zal tezko recem, ker se niti priblizno ne spomnim, kje sem to zasledila. Po moje bi najvec vedel kdo, ki se ukvarja s hipnozo.

Bi pa bilo fajn, kaj?user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.11.2008 14:38:50   
aleja
http://www.youtube.com/watch?v=OA7Y_DnC_kA

http://www.youtube.com/watch?v=O7kA3PMJwA8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tMtibFxubAY&feature=related

Sicer pa napišite neke ključne besede v youtube (hypno, hypnotic, birth,...), pa najde ogromno tega!

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.11.2008 14:44:57   
Anonimen
Poznam žensko, ki je ena izmed prvih v Sloveniji rodila s pomočjo hipnoze. Ni se dobro končalo. Otrok, danes že odrasel človek, je totalni revež. Baje prav zaradi hipnoze. Je bilo pa to več kot 30 let nazaj.

(odgovor članu aleja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.11.2008 14:48:07   
Hope2
Ogledala nekaj filmčkov in videla, da so povečini še vseeno fajn dihale oz predihavale popadke. Nisem še nikoli rodila, ampak kar sem prebrala ali slišala, bi rekla, da če tako predihavaš, da vseeno čutiš bolečino.

Ta zadnja anonimna, tole pa ne morem verjet in zelo dvomim, da zaradi hipnozeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.11.2008 15:03:52   
Miška2006
Tudi jst zelo zelo dvomim, da je zaradi hipnoze. To ti ne more nič škodit ne tebi in ne otroku. Verjetno je bilo z otrokom že prej kaj narobe.... ne morem sodit....moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.11.2008 16:26:47   
jakaracman

Poznam žensko, ki je ena izmed prvih v Sloveniji rodila s pomočjo hipnoze. Ni se dobro končalo. Otrok, danes že odrasel človek, je totalni revež. Baje prav zaradi hipnoze. Je bilo pa to več kot 30 let nazaj.

To ni zaradi hipnoze, sem že povedala, da sem jaz tako rojena in sem se normalno rodila in seveda ti tudi hipnoza ne odvzame čisto bolečine.Skratka moja mama ima enkratno izkušnjo in ji nikoli ni bilo žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.11.2008 16:28:46   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

To ni zaradi hipnoze, sem že povedala, da sem jaz tako rojena in sem se normalno rodila in seveda ti tudi hipnoza ne odvzame čisto bolečine.Skratka moja mama ima enkratno izkušnjo in ji nikoli ni bilo žal.

A to pod hipnozo dr. Pajntarja?

Velika rit je velika stvar.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?