|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:17:05   
Grascakinja
Sem ravno iz pregleda od moje velecenjene G. Žalostna, jezna, nakurjena, jokala sem. Moram se vam mal potožit.

Najprej me sestra napeni, da ne pijem dosti, ker je moja voda takaintaka. Sicer spijem po 3 litre tekočine na dan, vendar pa res ne vse takoj zjutraj na tešče.
Ko me je stehtala, je naštela +6 kil. Jaz sem jih sicer zjutraj +5, eno kilo pa odvaga obleka in čevlji. Noseča sem 25t oz. 5 mesecev in pol. Alarm - sem se baje zredila preveč in naj pazim. Vsaj kri imam pa dobro.

Pridem v ordinacijo, mrka G izza očal godrnja. Pogleda kilažo in me začne kurit, da sem se preveč zredila in da naj gledam, da se bom zredila samo eno kilo na mesec. Prejšnjič je težila, da se moram v prvi polovici nosečnosti zredit za četrtino vsega, kar bom pridobila v nosečnosti (kar je bilo po njenem mnenju 12 kg). Danes se moram pa eno kilo na mesec - torej skupaj 9 kg?
Rekla sem ji, da se mi zdi čudno, ker ne jem nič več, kot sem prej, gibljem se nič manj, kvečjemu več in da ne vem, od kod kile. Nazaj mi je osorno zabrusila, da tudi moj metabolizem ni isti in naj se kar pazim, če vidim, da je preveč na vagi. Medtem je pripravljala mizo za "pregled". Nisem mogla niti povedat, kake težave imam, ker sem že ležala na mizi, ona pa je poslušala srčka, ki je mimogrede v redu. Se oblečem nazaj in ji začnem razlagat težave - da mi otrdeva trebuh, in ona me napizdi, da je pa to treba takoj povedat, da naj se grem kar lepo nazaj slečt in kaj da se pa grem, da mora ona dvakrat gledat. Sem ji zabrusila, da nisem imela priložnosti sploh kaj rečt.

Spet na mizi. Ugotovi, da imam glivice in polno oblog v nožnici in da me mora spirat. OK. Boli ko svinja. Vprašam, kaj je vzrok glivicam. "ja to, da jih pač imate". Vprašam, če počnem kaj narobe, da jih imam. "ja, noseča ste, a ne?". A res??? Kolikor vem, že 25 tednov. Z UZ pregleda maternični vrat in molči.

Vzame izvide od LETZ, ki so mi ga delali pred letom in pol. Ugotovi, da sem imela konizacijo. Vprašam, kaj to pomeni za mojo nosečnost. "Ja, maternični vrat so vam skrajšali". premor. "Vas moramo malo bolj merkat, če bo trebuh še večkrat otrdel in bo pritiskalo navzdol, pa pridite nazaj. Če ne, se pa vidiva čez en mesec."

Zdi se mi pohvalno od našega fenomenalnega zdravstva in treh zdravnikov, od teh me 2 spremljata med nosečnostjo, DA MI NITI EN NI USPEL POVEDAT, DA SO MI SKRAJŠALI MATERNIČNI VRAT IN DA NAJ SE ZARADI TEGA PAZIM ŠE BOLJ, KOT BI SE MORALA. Še bolje pa se mi zdi, da je to moja ginekologinja ugotovila po 25 tednih nosečnosti. BRAVO. :bravo:

Skratka današnjega pregelda sem se tako veselila, izpadel pa je popolno razočaranje, na celi črti.

Oprostite, ker nakladam, sem morala malo potožit. Brez zamere.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:23:08   
TVN
Ej, tole je pa res preveč. Kaj pa če bi zamenjala G? S takole se pa res ne da komunicirati, da ne rečem o zaupanju....
Pa srečno in čuvaj se!
Nika:)

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:23:56   
saba
no comment pupa25

res ne morem verjeti

probaj malček pozabit in misli na pašo, sam da je bebica o.k.

eno:rozica: zate

enga:hudicek: za tvojo G.

lp
saba

Neposredna povezava do sporočila: 3
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:31:36   
mišika
za pupo 25: tudi jaz sem imela konizacijo po prvem porodu leta 2000. Na morfologiji mi je izmerila maternični vrat 37cm in je rekla da je to dobro, noseča sem 21 tednov, sem na bolniški, ker imam postelco nizko, drugače pa sva se midve z G že preden sem zanosila vse lepo pogovorile kaj pomeni konizacija za mojo drugo nosečnost in me je pomirila da nič strašnega, da me mora malo bolj mirkati-paziti, da se ne bi predčasno odpirala ipd.
Koliko je tebi izmerila MV na morfologiji?
Pomiri se malo, misli na tvojo :duda:, razmišljaj pa o zamenjavi G.
Lep sončen pozdravček mišika

Neposredna povezava do sporočila: 4
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:31:38   
wawa
Da bi človek popi......

Nisi se preveč zredila, sem šla prov v knjigo gledat, normalno je od 10 do 12 kg v celi nosečnosti, od tega v prvih treh nekje 10 % v drugih treh m 70-75% in v zadnjih treh 20-15%, torej v drugih treh mesecih do 8 kg pa še mal......halllloooooo kje so tukaj še tvoje kile;););)

jaz bi zamenjala G, ko bi bila na tvojem mestu, že to da je nekaj slabe volje.......halo tam je zaradi tebe ne ti zaradi nje:)

sam ne se sikirat, zaradi bebice, raje nekaj naredi pa pojdi k komu drugemu;)

Neposredna povezava do sporočila: 5
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:31:40   
rozi81
Joj groza Pupa!

Pa kaj je s temi G v današnjem času. jst sm tut kumi čakala zadnji pregled, dam sm šla pa tako razkurjena da dobr da nism mela kakšne palce v roki k bi kr tolkla okol sebe.

Če pa je tvoj G večkrat taka jo pa zamenje ker si ne zaslužiš takega obnašanje.

Lp S:nosecka: in :duda:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:37:57   
cmokec
Upravičeno si jezna. Si pa dobro naredila, da si vztrajala in te je še enkrat pregledala. :bravo::bravo::bravo:

Sicer ti je nedvomno pokvarla dan, ampak ne se pustit. S tvojo pikico je vse v redu in edino to šteje. Veseli se vsakega dneva nosečnosti, ker tako hitro mine. Tega veselja ti pa nihče ne more vzeti.

Srečno, :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:43:12   
muriel
ej, glede kil, pa sem slisala za primere, ko je G zelo tezila, da se je potrebno pazit in se je potem koncalo s skora podhranjenim dojenckom!

Neposredna povezava do sporočila: 8
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:47:45   
špelin@
Tale tvoja G je pa res vstala z levo nogo...:zmeden:

Sama sem v podobnem času imela že nekje med 8 in 9 kilami plusa, pa ni nihče delal panike.

Ma, na splošno je bil tale odnos do tebe zelo neprimeren.

Glej, privošči si eno dobro skodelico kakava, pobožaj trebušček in se nasmej ;)9nebesa

:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:48:57   
Anonimen
Pupa, kam hodiš h ginekologu?:zmeden:

Veš kaj, jaz sem se do 25 tedna zredila 10 kil. In mi ne sestra, ne ginekolog nikoli nista nič rekla. Je pa zoprno, ko ful pričakuješ od pregleda, potem pa takole. Vse dol pade.
Mene je tud enkrat sestra nadrla, da nič ne pijem, da sem čist izsušena. Se mi je tok zamal zdelo :( Jst sem se pa skoz nalivala z vodo.
Ne sekiraj se preveč. Ni vredno. Ti že veš, kako se počutiš...al maš 6 kil več, al bi jih imela pa 10.

Otrdevanje trebuha je pa kar značilno v teh tednih. Tudi pri meni se je tak čas začelo. no, meni je gin. napovedal, da bom prej rodila:)- Pa sem rodila točno na rok :)-

O današnjem zdravstvu pa ne bi izgubljala besed.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:55:47   
Grascakinja
Punce, hvala vam, ker ste tako razumevajoče.

Res ne vem, stalno poslušam, kaj vse počnejo ti naši ginekologi. Vse skupaj že bolj meji na to, da te pregleda, kot bi avtu na hitro pod haubo pogledal. Sploh pa v nosečnosti, ko smo vse tako občutljive in nas skrbi za naše pikice.

Glede kil tudi jaz mislim, da se nisem zredila nič preveč, tudi po njeni "novi normi" je 6 kil v 5 mesecih in pol natanko in samo pol kile preveč.

A mi morda lahko katera pove, na koliko časa lahko zamenjaš ginekologa? Saj zaenkrat bom še počakala do naslednjič, ampak če bo takole nadaljevala pa - zbogom, več sreče prihodnjič...

Lep dan vsem!!!

Neposredna povezava do sporočila: 11
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 10:57:49   
Tiamo
...sem brez besed...

sem na poti v 21 teden in sem se zredila za 5kg, pa moj G pravi, da je to čist normalno!!!!!! Tudi jaz se ne bašem s hrano, jem čist normalno, pa pač gredo kg gor.

jaz bi zamenjala G? Katero pa imaš?

LP

Neposredna povezava do sporočila: 12
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:10:10   
darjatimci
Pa ta tvoja G.,ki tako strkovno vse pripisuje nosečnosti ni mogoče posumila in te dala na pregled za sladkor,veliko nosečnic ima diabetes in nalaganje kilogramov je eden od sumov za to!

Neposredna povezava do sporočila: 13
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:12:49   
sabini
Jaz bi na tvojem mestu takoj zamenjala gin. ker potem kasneje proti koncu ni lih fajn da jo menjaš. Pojdi k taki ki spada pod zdravstvo, ki ni privat. Jaz mam tud full slabe izkušne pa mi je tolk žal k jo nisem menjala pa sem odlašala sam zdej bom pa kmal že rodila pa jo ne bom menjala.:nosecka:33t

Neposredna povezava do sporočila: 14
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:30:25   
valentina.
ej, bog ne daj da bi jaz prišla k tej tvoji G. verjetno bi me kar linčala; jaz sem se namreč zredila za vsaj 8 kg (žal) pa še od prej imam težave s težo ti si pa ja v vseh mejah normale, prav pohvalno.

kar se tiče menjave G, kolikor jaz vem, enkrat na leto menjaš brez problema. samo naročiš se drugje in potem od starega G pošljejo tvoj karton k novemu. vsaj tako je bilo pri meni. če pa je od zadnje mennjave minilo manj kot eno leto, je isto, samo moraš menda navesti vzrok, zakaj želiš zamenjati.

vsekakor se nima smisla sekirat, škoda tvojega in :duda: zdravja!

LP, valentina

Neposredna povezava do sporočila: 15
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:42:56   
Anonimen
Vse kar lahko rečem na tole je: TAKOJ MENJAJ GINEKOLOGA!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 16
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:44:51   
petraCBU
Sem mal razmišljala: če bi se naše zdravstvo na področju porodništva malo bolj brigalo - mogoče ne bi bilo toliko javskanja okrog padca natalitete...
P.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 11:58:52   
Romcka
veste kaj sem tuhtala....ce je danes tko..kako je sele bilo nasim mamam in babicam? moja mamci pravi, da jo je v porodnisnici rihtala neka nuna in je ni marala, ker ni bila katolik..pa ji ni hotla dat za pit in porobno....GROZA:)
Veste kej....saj smo odrasle...mislim, da bi bilo tej G treba kar iskreno povedat direkt v faco...pol pa ce bo tezila, pa jo sam zamenjat....ni kej:)
zaj pa si privoscite kak trenutek na soncku, pa bo prec boljs:)
:muca:
R

Neposredna povezava do sporočila: 18
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 12:33:58   
ribica.
JOj, se kr vidim, kako bi mene potrlo če bi se tako obnašali. Upam da te take stvari preveč ne prizadanejo. Tud moj G je tak mal smotko, čeprav me nadiral nikoli ni, hvalabogu to pa res ne. Zamenjaj jo, če ti preveč živcev žre. Meni taki pripetljaji popijejo vso energijo in to je najbolj beden občutek.

Kar se pa kilaže tiče, pa prosim! G bi pa tud lahko vedla, da ne more ona določit za kolk se ti lahko zrediš! Ne skrbi, nič ne delaš narobe. Ko sem pri 29 tednih jaz imela svoj pregled, je tudi tehtnica pokazala 5 kil več kot prejšnji mesec, pa nisem nič bolj jedla. Nosečnost je pačnepredvidljiva.

Imej se lepo, pa fajn nosi svojega bušija!

Neposredna povezava do sporočila: 19
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 13:19:14   
Rozalija
Pa kaj te matra zarad kil... jaz sem se zredila 22kg pa kaj.... po enem letu jih ni več... imam isto težo kot pred porodom... z otrokom je bilo vse bp.... halo... pa kaj naj naredimo. Ne moremo se vse zrediti za tistih idealnih 12kg..... To se sploh ne sekiraj. Važno je da se gibaš, da spiješ tiste 2,5l vode na dan, pol je pa vseen kok se zrediš. Jaz sem se 5kg zredila v prvih 3 mesecih, ko naj se ne bi nič.... pa sem manj jedla kot normalno, a kile so letele gor... ne sam da so šle. Poznalo se mi ni pa nič.

Glede menjave G... lahko ga menjaš enkrat na leto, brez pojasnjevanj. Če ga menjaš prej, potem ga lahko če se preseliš, če se on preseli. Oz lahko če se pač ne razumeta oz gre za neko nezaupanje s tvoje strani... ne vem točno to. Najbolje da pokličeš na ZZZS in uprašaš kako je v tem primeru. Če pa si tu že eno leto... ni nobene panike... zrihtaj si drugega in pojdi... sam kartoteko pojdi iskat oz jim povej kam naj jo pošljejo.

Neposredna povezava do sporočila: 20
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 14:22:09   
Anonimen
Joooj pupika moja :racka:
:angel: consider yourself hugged by me :angel:

Neposredna povezava do sporočila: 21
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 14:33:49   
tina_klementina
Sama sem ravnokar zamenjala ginekologinjo. In to prej kot v enem letu odkar sem podpisala izjavo pri njej. Bilo ni nobenih komplikacij, pri novi ginekologinji sem samo podpisala novo izjavo in prinesla kopijo kartoteke prejšnje ginekologinje (to ti je po zakonu dolžna dati).
O menjavi sem komunicirala tudi z g. Rutarjem z ZZZS, ki mi je odgovoril takole:

Pravica do izbire kot tudi zamenjave osebnega zdravnika je natančno opisana
na naši spletni strani
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/1D31F8DE2E4E2A38C1256E8B004F2DC7

Če od zadnje izbire še ni preteklo eno leto boste zamenjavo opravili na isti
način, kot če bi jo po enem letu, tj. da boste pri novem ginekologu
podpisali izjavo o izbiri, razlika je samo ta, da morate na tej izjavi
navesti razloge za zamenjavo. Če bi zamenjavo opravili po enem letu pa vam
teh razlogov ni potrebno navesti.

Neposredna povezava do sporočila: 22
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 19:18:48   
Grascakinja
Punce, hvala za vso podporo...

sem malo pobrskala po knjigi Nosečnost in porod, kjer lepo piše:
v prvem trimesečju ste se verjetno zredili za 1,2 kg...
v drugem trimesečju se boste zredili za 5-7 kg, kar je 50-60% celotnega povečanja teže med nosečnostjo.

nosečnice po 20 tednu nosečnosti - v tem mesecu se boste zredili za približno 0,5 kg na teden. Skrbno pazite na pravilno prehrano: v tem obdobju otrok najhitreje raste in vi se boste najbolj zredili.

nosečnice okoli 24. tedna nosečnosti - najbrž boste še naprej pridobivali 0,5 kg na teden, če pa ste bili ob začetku nosečnosti presuhi, se boste verjetno redili hitreje.

Torej se res nimam kaj sekirat, čisto po normi, še celo nekaj fore imam!!! Naslednjič bom pa kar tole knjigo s sabo odnesla na pregled, če misli kaj težit. Pika.

Cmokca vsem in prijeten večer!

Neposredna povezava do sporočila: 23
   razočarana nad pregledom
24.3.2005 20:48:13   
CIPRESA
Tudi jaz te čisto razumem ko greš na pregled z tistim nasmehom in polna pričakovanja da boš spet po dolgem času videla svojega :duda:, tam pa dobiš servirano čisto nekaj drugega. Tudi jaz sem imela tako vsakič ko sem šla sem šla z veseljem, nazaj pa s solzami v očeh, niti ene lepe besede, vse kar je gledala je imelo nekaj slabega, na koncu je bil izgovor da NIČ NE VIDI ZARADI SONCA, naročila me je čez 3 tedne ob 7h zjutraj da ji sonce ne bo svetil da bo lahko kej videla.
Pa še to vse kar mi je rekla je bilo nekaj slabega, kar ni nikoli obrazložila, jaz pa sem po njenem pregledu vedno doma vzela tel.št. dr. Miheličeve, in tam opravila še samoplačniški UZ, ki pa je ZAČUDA pokazal prav drugače in tam sem vedno od tam odšla pomirjena.

Zaradi KG pa nimam besed!!!!!!!!!!!

Jaz ti priporočam da greš nekam na samoplačniško in še tam pogledate kako in kaj se dogaja v tvojem bauhiju - PA VSO SREČO!!!!!!!!!!

lp cipresa:nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?