Grascakinja -> razočarana nad pregledom (24.3.2005 10:17:05)
|
Sem ravno iz pregleda od moje velecenjene G. Žalostna, jezna, nakurjena, jokala sem. Moram se vam mal potožit. Najprej me sestra napeni, da ne pijem dosti, ker je moja voda takaintaka. Sicer spijem po 3 litre tekočine na dan, vendar pa res ne vse takoj zjutraj na tešče. Ko me je stehtala, je naštela +6 kil. Jaz sem jih sicer zjutraj +5, eno kilo pa odvaga obleka in čevlji. Noseča sem 25t oz. 5 mesecev in pol. Alarm - sem se baje zredila preveč in naj pazim. Vsaj kri imam pa dobro. Pridem v ordinacijo, mrka G izza očal godrnja. Pogleda kilažo in me začne kurit, da sem se preveč zredila in da naj gledam, da se bom zredila samo eno kilo na mesec. Prejšnjič je težila, da se moram v prvi polovici nosečnosti zredit za četrtino vsega, kar bom pridobila v nosečnosti (kar je bilo po njenem mnenju 12 kg). Danes se moram pa eno kilo na mesec - torej skupaj 9 kg? Rekla sem ji, da se mi zdi čudno, ker ne jem nič več, kot sem prej, gibljem se nič manj, kvečjemu več in da ne vem, od kod kile. Nazaj mi je osorno zabrusila, da tudi moj metabolizem ni isti in naj se kar pazim, če vidim, da je preveč na vagi. Medtem je pripravljala mizo za "pregled". Nisem mogla niti povedat, kake težave imam, ker sem že ležala na mizi, ona pa je poslušala srčka, ki je mimogrede v redu. Se oblečem nazaj in ji začnem razlagat težave - da mi otrdeva trebuh, in ona me napizdi, da je pa to treba takoj povedat, da naj se grem kar lepo nazaj slečt in kaj da se pa grem, da mora ona dvakrat gledat. Sem ji zabrusila, da nisem imela priložnosti sploh kaj rečt. Spet na mizi. Ugotovi, da imam glivice in polno oblog v nožnici in da me mora spirat. OK. Boli ko svinja. Vprašam, kaj je vzrok glivicam. "ja to, da jih pač imate". Vprašam, če počnem kaj narobe, da jih imam. "ja, noseča ste, a ne?". A res??? Kolikor vem, že 25 tednov. Z UZ pregleda maternični vrat in molči. Vzame izvide od LETZ, ki so mi ga delali pred letom in pol. Ugotovi, da sem imela konizacijo. Vprašam, kaj to pomeni za mojo nosečnost. "Ja, maternični vrat so vam skrajšali". premor. "Vas moramo malo bolj merkat, če bo trebuh še večkrat otrdel in bo pritiskalo navzdol, pa pridite nazaj. Če ne, se pa vidiva čez en mesec." Zdi se mi pohvalno od našega fenomenalnega zdravstva in treh zdravnikov, od teh me 2 spremljata med nosečnostjo, DA MI NITI EN NI USPEL POVEDAT, DA SO MI SKRAJŠALI MATERNIČNI VRAT IN DA NAJ SE ZARADI TEGA PAZIM ŠE BOLJ, KOT BI SE MORALA. Še bolje pa se mi zdi, da je to moja ginekologinja ugotovila po 25 tednih nosečnosti. BRAVO. :bravo: Skratka današnjega pregelda sem se tako veselila, izpadel pa je popolno razočaranje, na celi črti. Oprostite, ker nakladam, sem morala malo potožit. Brez zamere.
|
|
|
|