Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:28:09
|
|
|
|
lotoska
|
Mogoče preveč zagreješ ponev, da ostane na sredini surov. Kje ga pa pečeš? v pečici ali v ponvi?
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:28:55
|
|
|
|
pikecpokec
|
V ponvi. Sej vmes malo zmanjšam plin. Mogoče pa preveč na debelo notri vlijem mase?
_____________________________
Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje. Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:33:51
|
|
|
|
katra55
|
Jaz ga najprej spečem v pečici, potem pa ga v ponvi scufam in spražim do konca.
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:46:03
|
|
|
|
Jagodka*
|
Jaz ga prej začnem cefrati. Pa kar precej mase vlijem. No, še nikoli ni bil surov.
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:46:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ga pečem v ponvi. Vlijem ga kak centimeter ali manj, ga spečem kot omleto(da je zlato rumen tudi po vrhu), potem pa ga natrgam in popečem do konca. Še vedno je bil dobro pečen!
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 14:50:39
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
vlijem ga ker precej, ampak začnem takoj cufati
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 15:12:33
|
|
|
|
uršika***
|
Najbrž res vliješ preveč mase. Najboljše je, da ga najprej zapečeš po obeh straneh. kot palačinko, nato pa ga nacufaš in še malo popečeš.
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 20:52:39
|
|
|
|
Čupka
|
Jaz imam malo drugačen sistem. Maso naredim zelo penasto, ker stepem trd sneg iz beljakov. Potem vlijem v ponev cca 1cm - 1,5cm debelo plast. Zmanjšam temperaturo in pokrijem ponev. Ko je zgornja plast čvrsta in nič več tekoča, zadevo prerežem na četrtine in jih obrnem (celo se zelo težko obrne...). potem na nižji temperaturi fino zapečem še iz te strani. Jaz nato vse stresem na desko, razrežem ali razcefram na koščke, vržem v vročo ponev malo masla in na to maslo stresem praženec. Med mešanjem fino hrustljavo zapečem. Še v ponvi potresem s sladkorjem, da malo karamelizira in potem serviram. Moji ga obožujejo. Zelo dober je tudi iz sojinega mleka (v tem primeru seveda ne uporabim masla, ampak olje), za tiste kikravjega mleka ne smejo.
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 28.10.2008 22:15:56
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz ga pečem v ponvi. Vlijem ga kak centimeter ali manj, ga spečem kot omleto(da je zlato rumen tudi po vrhu), potem pa ga natrgam in popečem do konca. Še vedno je bil dobro pečen! Jaz isto pečem. Če vlijem več mase, pa je res napol surov
_____________________________
V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 2.11.2008 10:37:46
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz ga sploh ne cufam. Spečem ga kot omleto v ponvi. Steklokeramično zmanjšam na št. 5 in lepo počasi pečem z obeh strani. Se lepo speče in ni surov.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 5.11.2008 9:42:50
|
|
|
|
alička
|
Imam podoben sistem kot Čupka. V praženec dodam vedno še pest rozin. Tudi pri nas ga imamo vsi radi!
|
|
|
|
RE: šmorn alias carski praženec 5.11.2008 12:56:05
|
|
|
|
Katey
|
Čupka a bi napisala cel recept za maso, ker šmorna nikol ne pečem ampak samo palačinke?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?