|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:01:02   
pikecpokec
Kako ga spečete, da je ravno prav? Meni nikakor ne rata, se mi zdi da je na sredini vedno malo ''surov'' user posted image . Kako na debelo vlijete maso v ponev? Pa potem, ga obrnete in takoj razcufate ali ga najprj na obeh straneh čisto spečete?

Prosim za kak nasvet. Hvala!


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:28:09   
lotoska
Mogoče preveč zagreješ ponev, da ostane na sredini surov.  Kje ga pa pečeš? v pečici ali v ponvi?

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:28:55   
pikecpokec
V ponvi. Sej vmes malo zmanjšam plin. Mogoče pa preveč na debelo notri vlijem mase?

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:33:51   
katra55
Jaz ga najprej spečem v pečici, potem pa ga v ponvi scufam in spražim do konca.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:46:03   
Jagodka*
Jaz ga prej začnem cefrati. Pa kar precej mase vlijem. No, še nikoli ni bil surov.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:46:13   
Anonimen
Jaz ga pečem v ponvi. Vlijem ga kak centimeter ali manj, ga spečem kot omleto(da je zlato rumen tudi po vrhu), potem pa ga natrgam in popečem do konca. Še vedno je bil dobro pečen!

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 14:50:39   
pomar*ANČA*
vlijem ga ker precej, ampak začnem takoj cufati

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 15:12:33   
uršika***
Najbrž res vliješ preveč mase. Najboljše je, da ga najprej zapečeš po obeh straneh. kot palačinko, nato pa ga nacufaš in še malo popečeš.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 20:52:39   
Čupka
Jaz imam malo drugačen sistem. Maso naredim zelo penasto, ker stepem trd sneg iz beljakov. Potem vlijem v ponev cca 1cm - 1,5cm debelo plast. Zmanjšam temperaturo in pokrijem ponev. Ko je zgornja plast čvrsta in nič več tekoča, zadevo prerežem na četrtine in jih obrnem (celo se zelo težko obrne...). potem na nižji temperaturi fino zapečem še iz te strani. Jaz nato vse stresem na desko, razrežem ali razcefram na koščke, vržem v vročo ponev malo masla in na to maslo stresem praženec. Med mešanjem fino hrustljavo zapečem. Še v ponvi potresem s sladkorjem, da malo karamelizira in potem serviram.
Moji ga obožujejo. Zelo dober je tudi iz sojinega mleka (v tem primeru seveda ne uporabim masla, ampak olje), za tiste kikravjega mleka ne smejo.


(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šmorn alias carski praženec
28.10.2008 22:15:56   
lelaval
Jaz ga pečem v ponvi. Vlijem ga kak centimeter ali manj, ga spečem kot omleto(da je zlato rumen tudi po vrhu), potem pa ga natrgam in popečem do konca. Še vedno je bil dobro pečen!


Jaz isto pečem. Če vlijem več mase, pa je res napol surov


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šmorn alias carski praženec
2.11.2008 10:37:46   
Jessy
Jaz ga sploh ne cufam. Spečem ga kot omleto v ponvi. Steklokeramično zmanjšam na št. 5 in lepo počasi pečem z obeh strani. Se lepo speče in ni surov.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šmorn alias carski praženec
5.11.2008 9:42:50   
alička
Imam podoben sistem kot Čupka. V praženec dodam vedno še pest rozin. Tudi pri nas ga imamo vsi radi!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šmorn alias carski praženec
5.11.2008 12:56:05   
Katey
Čupka a bi napisala cel recept za maso, ker šmorna nikol ne pečem ampak samo palačinke?

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: šmorn alias carski praženec
6.11.2008 14:39:02   
Čupka
O količinah nimam pojma, ker delam vedno po občutku. Pečem ga ponavadi v dveh velikih ponvah. Običajno dam 3 jajca, rumenjake stepem z mlekom, vanilji sladkorjem in ščepcem soli. Primešam nekaj ostre moke, malo mehka moke in malo polnozrnate moke, toliko, da dobim precej gosto maso. Veliko bolj kot za palačinke.
Potem stepem zelo trd sneg iz beljakov in malo sladkorja. Vmešam ga v prejšno zmes iz rumenjakov, mleka in moke.
Nadaljevanje pa sem že tako opisala....

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?