|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plazenje
22.3.2005 14:49:51   
Pixie
Moja pikica bo kmalu stara 9 mesecev in ne kaže nobene pripravljenosti, da bi se začela plaziti ali postavljati na noge. Se zelo rada obrača na trebuh in nazaj (posebej če vidi kaj zanimivega v dosegu njenih rok), čeprav se je začela šele pri 6,5 mesecih. Plaziti pa se kar noče. Če jo želim prepričati s kakšno zanimivo igračo, se najprej zelo trudi in se steguje proti njej, ko pa ugotovi, da ne bo prišla do nje, se protestno začne pritoževati. Verjetno si misli, kaj je mami, ali mi boš pomagala, ali ne (očitno je bolj lene sorte - verjetno po atiju).

Sicer vem, da ima vsak otrok svoj tempo in se jaz niti nisem sekirala - pa me je moja mama danes zjutraj začela zaskrbljno spraševati, če bom ob naslednjem pregledu pri pediatru (ki je naslednji teden) vprašala, če je kaj narobe, da se mala še ne plazi ali vstaja na nogice.

Kako je pa pri vas v tej starosti oz. kako je bilo pri tej starosti - kdaj so se začeli plaziti?

Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Plazenje
22.3.2005 14:59:35   
Anonimen
Nič se ne obremenjevat s tem, ker vsi otroci ne plazijo in eni gredo iz sedečega položaja kar v hodečega, plazenje pa preskočijo...jaz sem prvo tud mislila, da se moj ne bo, ker se po mamini strani nihče v familiji ni, ampak se je potem le začel (nekje konec sedmega meseca)...tako, da verjetno je tudi tvoja takšna da se pač ne bo...ni nič narobe...

lp..

(odgovor članu Pixie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Plazenje
22.3.2005 15:51:33   
SILVA
Naš se je začel palzit pri 10m.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Plazenje
22.3.2005 16:23:25   
polona2
Tudi Hana se pri devetih mesecih ne plazi,se sicer dvigne iz sedečega položaja in gre na kolena,da pride do kakšne igračke, ampak prav plazi se pa ne :(.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Plazenje
22.3.2005 16:40:39   
SILVA
Mislim začel je po vseh štirih,po bušiju se ni plazil.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Plazenje
22.3.2005 17:55:35   
Gina
Jaz bi pa vseeno vprašala. Večina otrok se plazi do tega časa, če se pa ne, se pa postavljajo na nogice. Če jo daješ veliko na tla in ji omogočiš, da se lahko ob čem potegne gor, kar najbrž počneš, potem se bo najbrž kmalu tudi ona začela eno ali drugo.

Kaj pa, če jo ti daš v naročje, ali naredi trde nogice in stoji?
Ko je na tleh, ji ne pomagat. Pusti jo, da se kotali. Gotovo se bo začela še kako drugače premikat. Mogoče ji pa samo nisi dala dovolj možnosti. Nekateri otroci, ki jih imajo mamice veliko v stolčku, se ne morejo začeti prej premikati, ker rabijo vsaj 2 meseca teh vaj, da ugotovijo kako. Enako je z dvigovanjem. Nekaj imora imeti za oporo, ob čemer lahko to naredi (npr. stajica s široko mrežo, nekaj za prijet in potegnit gor)

Jaz sem moje od 3. meseca dajala na tla. Prvi je plazil z 8. meseci, druga s 7. tretji s 6. Shodili so pred 1. letom. Tudi mali je star 10 mes. in naredi kakšen korak že sam. Stoji tudi sredi sobe sam brez opore.

Najbolje, da vprašaš, pa ti bo zdravnica razložila. Mogoče je pa samo take sorte, da rabi svoj čas.:)

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Plazenje
22.3.2005 18:07:47   
puncica
Tudi jaz pravim nič se obremenjet bo že začela veliko jo imejte na tleh in ko bo pogruntala da druge ni kot da se nauči plazit bo to to. Kot drugo za tolažbo pa to, da nekateri otroci se sploh ne plazijjo pa kr shodijo.

Naša se je začela plazit pri 7 mescih, zdaj pa veselo šiba se postavlja ob vsaki opori na nogice in poskuša sama stat, premika se sama ne, če se drži pa ji kr gre.

Tudi tvoja bo, za vsak slučaj pa vprašaj pediatra če je to vredu.

Otroci so različni, naša pa je po teži pa kilaži tam pri 6 mescih:zmeden2:

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Plazenje
22.3.2005 18:10:56   
lin
Mi pri 8,5 se tudi še neplazimo in se še sami nepostavljamo na noge,ti pa povej tvojim da so si otroci različni in nekateri plazenje kr preskočijo in kr naenkrat shodijo pa ni nič narobe s tem,Pa ni jih malo takih.
drugače pa se tudi mi ogromno kotalino z hrbta na trebuh in obratno tako da včasih kr na drugem koncu dnevne pristane,pa se je zdi ful fajn,da bi se pa plazla niti malo nekaže zanimanja,zato se ne sekirat,niste edini.
Srečno

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Plazenje
22.3.2005 20:26:18   
Mateja17
Živjo,

Naša punca je stara 10 mesecev in se ne plazi. Kotaliti se je začela šele pri 9 mesecih. Ob opori pa stoji šele od 9-10 meseca dalje. Non stop radio stoje šraufa. Zdravnica je rekla, da ji moramo dati malo več možnosti, drugače pa ni panike, ker se zelo zanima za igrače in tudi veliko govori. Pri nas je očitno tako, da jo igrače in vse drugo tako zanima, da se tudi po 1 uro igra samo z kakšnimi dvemi igračami. Je zelo vztrajna in ne čuti potrebe po hitrih spremembah.

Je pa včasih res zoprno, ko te drugi sprašujejo a še ne....... Jaz sem npr. shodila pri 18 mesecih in sedaj začuda normalno hodim.... Samo to povem, pa je dobr...

Vem, da je nabolje da ti rečem ne se sekirat, čeprav v podzavesti še vedno ostane, a ne?

lp,
Mateja:sloncek:

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Plazenje
22.3.2005 22:40:58   
frutka_
Vse ob svojem času. Pri otrocih je tako, da gre razvoj naprej neenakomerno na razl. področjih. Torej, če ne plazi morda več govori ali obratno nekateri že hodijo pa nič ne govorijo...pri vsakem je drugače.

Pediatrinji omeni vendar če kljub vzpodbudam ne kaže interesa je pač ne boš mogla prepričati z ničemer. Jaz sem mojega malega palila na milijon načinov pa m ležanje na trebuhu enostavno ne odgovarja. Na tla ga polagam praktično od rojstva, prevalil se je hitro, postalja se ob opori ampak plazenje zanj ni opcija. Kaj hočem. Vem, da sem poskusila že stokrat, pa še bom ampak če ne bo pa ne bo...

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?