Gina -> Plazenje (22.3.2005 17:55:35)
|
Jaz bi pa vseeno vprašala. Večina otrok se plazi do tega časa, če se pa ne, se pa postavljajo na nogice. Če jo daješ veliko na tla in ji omogočiš, da se lahko ob čem potegne gor, kar najbrž počneš, potem se bo najbrž kmalu tudi ona začela eno ali drugo. Kaj pa, če jo ti daš v naročje, ali naredi trde nogice in stoji? Ko je na tleh, ji ne pomagat. Pusti jo, da se kotali. Gotovo se bo začela še kako drugače premikat. Mogoče ji pa samo nisi dala dovolj možnosti. Nekateri otroci, ki jih imajo mamice veliko v stolčku, se ne morejo začeti prej premikati, ker rabijo vsaj 2 meseca teh vaj, da ugotovijo kako. Enako je z dvigovanjem. Nekaj imora imeti za oporo, ob čemer lahko to naredi (npr. stajica s široko mrežo, nekaj za prijet in potegnit gor) Jaz sem moje od 3. meseca dajala na tla. Prvi je plazil z 8. meseci, druga s 7. tretji s 6. Shodili so pred 1. letom. Tudi mali je star 10 mes. in naredi kakšen korak že sam. Stoji tudi sredi sobe sam brez opore. Najbolje, da vprašaš, pa ti bo zdravnica razložila. Mogoče je pa samo take sorte, da rabi svoj čas.:)
|
|
|
|