|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BOLNIŠKA in ivf
23.10.2008 18:11:16   
sabsa
Pozdravček!

Zanosila sem s pomočjo ivf postopka in na GK LJ punce, ki tako zanosimo, dobimo boniško do prvega pregleda pri ginekologu, kar je 1 mesec. Pa me zanima, ali moramo biti skoz doma ali se lahko tudi kaj gibamo naokoli, npr. sprehod, kakšen obisk, itd. Sama se sicer zaenkrat ok počutim, imam le krče in občasno me boli križ.

Kaj menite? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BOLNIŠKA in ivf
23.10.2008 19:11:43   
LanaH
Tudi jaz sem zanosila po ivf postopku in sem sedaj že v desetem tednu. Na bolniški sem že od punkcije. Tako osebni zdravnik, kot tudi ginekologinja sta mi svetovala, da naj ostanem doma vsaj do konca 12. tedna, ko bo največja nevarnost za splav že mimo.
Enako sem naredila tudi pri prvi nosečnosti (tudi postopek ivf). Bila sem doma do konca tretjega meseca, potem pa sem šla v službo. Bolniško lahko dobiš tudi podaljšano, vendar sem se jaz preveč dobro počutila, da bi lahko samo doma ležala, pa tudi družbo sem pogrešala.
Glede izhodov pa sem tudi govorila z osebnim zdravnikom in je rekel, da to ni take vrste bolniška, da moraš doma ležat. Lahko greš tudi ven na kak sprehod, v trgovino.....razen, če ti predpišejo strogo mirovanje.....
Tako, da kar brez skrbi....    Pa lepo nosečnost ti želim.

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2008 19:46:19   
enkratna
Jaz imam za sabo prvi IVF, ki se je končal v 16/17T nosečnosti. Za naprej sploh ne bom več poslušala priporočila, da moram ostati doma. Jaz sem bila med 4-stenami non-stop, še na sprehode nisem hodila (sploh po 11T, ko sem imela grozeči splav) - in potem izgubim otročka zaradi odteka plodovnice?! 

Blizu mi je logika dr. Pušenjaka na MON, da se pred 24T tako ali tako nič ne da storiti - če je splav na poti, ga nič ne bo ustavilo. Ker nimam nekih "vidnih oz. oprejemljivih" razlogov, da sem doma, to več ne bom. Če se mi bo zgodila krvavitev, bom takrat seveda sledila navodilom - dejstvo je namreč, da sem dvakrat krvavela, in vse kar sem ta čas počela, je bilo sprehajanje med kavčem, spalnico in kuhinjo user posted image .

Prav tako se strinjam z dr. Drobničem (omemba na predavanju), da med ženskami, ki zanosijo po naravni poti in nami, "IVF-jevkami" ni razlike v poteku nosečnosti, ampak samo v njenem začetku. In tega se bom v bodoče držala. Status "mimoze" si bom dovolila le, če bodo za to res oprijemljivi razlogi.

Skratka, iz tega posta veje malce mojega besa in jeze (nad tem, kar se mi je zgodilo), ne mi tega zameriti. Vsem, ki vam je priporočeno, da ostanete doma, pa sporočam le: Poslušajte svoje telo, svoje počutje.

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2008 19:47:15   
Skye
Nasjprej čestitke obema user posted image user posted image user posted image user posted image ...tudi sama sem zanosila z pomočjo IVF, in zdaj me doma že razveseljujeta dve princeski user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: LanaH
Tudi jaz sem zanosila po ivf postopku in sem sedaj že v desetem tednu. Na bolniški sem že od punkcije. Tako osebni zdravnik, kot tudi ginekologinja sta mi svetovala, da naj ostanem doma vsaj do konca 12. tedna, ko bo največja nevarnost za splav že mimo.

kar se pa tega tiče, pa me mal čudi izjava tvojega G in osebnega zdravnika.
Jaz sem nosila dvojčke, pa mi nobeden ni omenil, da bi bilo dobro ostati doma. No na srečo, je bila moja nosečnost več kot čudovita in neproblematična  z še bolj čudovitim izzidom user posted image

Kakorkoli želim vama lepo nosečnost in zdravega user posted image na koncu poti user posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu LanaH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2008 19:49:44   
rija
jaz sem bila doma od 5 injekcije, mi je bilo namreč slabo za umret....in potem do poroda.....moja G je ful paničarila....ivf, leta....

...vox populi...

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

poporodna depresija
nataly33

ali ste kdaj (ali trpite) trpele za poporodno depresijo?

DA (45%)

NE (55%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!