|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.10.2008 14:07:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: odločba komisije glede bolniške - izhodi
26.10.2008 22:02:26   
ninica04
Najprej hvala vsem za odgovore. Vam samo javljam da sem se pogovorila z g. kako je s to mojo odločbo, pa sva jo skupaj pregledala in ugotovila da so falili tisti odstavek kjer naj bi pisalo glede izhodov. Pa mi je svetoval, da naj se držim tistega kar je pisalo v prvi odločbi.

Itak pa sem se pomirila sama s sabo. Na začetku bolniške res nisem šla čisto nikamor, ker sem se bala kontrole iz službe, potem kontrole iz zdravstva... pa sem skoraj znorela, glava me je bolela, nisem mogla spat, pa še vsi tisti problemi zaradi katerih sem na bolniški. Ne izigravam sistema in si ne zmišljujem, sem pač doma ker imam probleme, pa še ker imam tako službo da ne morem več delat. Pa da o šefih ne govorim...

V glavnem sedaj grem vsepovsod kamor mi paše, seveda v mejah zmožnosti, ki pa dovoljujejo le kratke sprehode.... pa se zelo bolje počutim.

Tako da vse ki ste v bolniškah vseeno (razen če imate res strogo ležanje) pomirite se, pejte na zrak in uživajte nosečnost.

ja no pa še tole, mi je pa prav bedno kako ene kritizirate vse okoli sebe. Mislim da je takih res malo ki izigravajo sistem pa si zmišljujejo in so potem na bolniškah, tako da dejte se mal umirit prosim...

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.10.2008 14:07:28   
linči 312
ninica, lepo da si se pomirila sama s sabo in greš tudi ven na zrak. kot sem že napisala, po moje tud ni dobr, razen seveda če je res treba samo ležat in nič drugega, da si skoz notr zaprta. do svežega zraka si vsekakor upravičena. pa ne samo na domačem vrtu, ampak tud v bližnji okolici. seveda pa je tud lepo da upoštevaš nasvete svojega ginekologa in ne pohajkuješ kar vsepovprek. lepo uživaj v svoji nosečnosti in kot mi je rekla prijateljica, ki je že mama, predvsem se spošij, ker potem ne bo več časauser posted image .

kar se tiče kontrole, ponovno trdim, da je kontrolorjev v naši državici premalo, tako da je zelo malo verjetnosti, da bi vas kar tako odkrili. in to pišem letos in ne lansko leto. seveda pa kontrola ki jo izvaja zzzs ni ista kot kontrola delodajalca. ampak ta po vsej verjetnosti po 30 dneh bolniške ne bo naročil zasebnega detektiva in si povzročal nepotrebnih stroškov, saj je nosečnica po tem času na plečih države in ne več njegovih (vsaj kar se denarja tiče).

tako kot sem že zapisala, sem prepričana, da je večina bolniških v času nosečnosti danes vendarle bolj ali manj upravičenih. ampak bolniška gor al' dol, vsem nosečnicam, tako tistim, ki ste doma, kot tudi tistim, ki delate, toplo polagam na srce, da ravnate v skladu z navodili svojega zdravnika. dobro, če vam je v času bolniške predpisal odhod na morski zrak, tud ok, on že najbolje ve. če pa ste doma zaradi "dopusta" pa ..... vsaka pač po svoji vesti.

pa še to. tako kot ne verjamem, da večina nosečnic danes izkorišča zdravstveni sistem in je doma kar tako (nekaj se jih glede na odgovore pod to temo sicer še najde, pa vendar zelo malo) tako tudi ne verjamem, da je med nosečnicami, ki delamo, kaj dosti takih, ki bi bile nevoščljive tistim, ki ste doma. niti ne vidim pravega razloga za to. me imamo pač svoje mnenje glede bolniške in ker nosečnosti ne smatramo za bolezen, pač delamo. če pa nas bo zdravnik poslal na bolniško (ker bo menil, da je tako bolje za otročka in/ali nas) bomo pač doma (in v njegovi okoliciuser posted image ). torej res ne razumem vseh tistih, ki pišete, da smo ljubosumne na vse ki ste doma. vsaj v mojem primeru lahko zagotovim, da temu ni tako. le zakaj bi bila, ko pa imam namreč zdravnika, ki mi bolniško predpiše kadar hočem. zato mi verjemite, da vam prav nič nisem fovšuser posted image .

lepo nosečnost vsemuser posted image

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.11.2008 10:07:41   
Petrušika
jest sem pa v bolniški sedaj en dober mesec, komisija mi je podalšala dobrih 14 dni sedaj pa je moj delodajalec rekel naj se kar tako zmenim da bom do konca v bolniški ker mi ne morejo umogočit druzga delovnega mesta. Delam v trgovini in nimam možnosti se vsesti na stol in se spočiti me pa zelo bolijo noge ,hrber in vrti se mi a je katera imela podoben primer ne vem kako se bom zmenila z G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.11.2008 10:24:01   
Pacota
Petrusika ti le povej posteno svoji gin, kako je s teboj. Ti bo gotovo pomagala.

(odgovor članu Petrušika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.11.2008 10:29:40   
Petrušika
ja ne vem prejšno ko sem mela sem jo morala zamenjat ker mi ni hotela pomagat pri tem da ostanem doma je rekla da to ni njena stvar glede delodajalca potem sem zamenjala sedaj mam Dr. Urha iz Kranja srečo sem mela da mam mal bolšo osebno zdravnico da mi je ona napisala sam zdej ko sem dobila od komisije mi za naprej piše da mora oz. poslat kopije izvidov in materinske knjižce izvide mam pa vse ok.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.11.2008 23:55:16   
frulica
tudi jaz imam odobreno bolniško amapak me zanima,ali je vseeno treba vsak mesec it k osebni zdravnici,po bolniški list za službo?kajti kolikor vem komisija pošlje na firmo,če je odobreno.

Neposredna povezava do sporočila: 32
23.11.2008 0:00:19   
sunny24
Po bolniški list moreš it in nest na firmo (vsaj pri nas je tako) vsak mesec posebi.

(odgovor članu frulica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.11.2008 16:16:51   
Anonimen
To je prav povsod!

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
23.11.2008 16:34:20   
zaspanka
jaz za bolniški list pokličem zadnjega v mesecu zdravnico in ga pošlje v službo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.11.2008 16:58:45   
Miška2006
In če nimaš potrjene kartice?

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.11.2008 19:01:50   
zaspanka
saj imajo podatke od takrat ko vstavijo kartico še zelo dolgo časa na tistem terminalčku. v prvi nosečnosti sem bila od začetka do konca na bolniški in so vsak mesec poslali bolniški list v službo brez da bi šla tja.
sedaj sem od avgusta na bolniški in prav tako pošiljajo.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.11.2008 19:18:48   
Anonimen
V primeru, da v odločbi ni ničesar napisanega o izhodih, pomeni to bolniško brez izhodov, da si doma, počivaš, strogo brez izhodov(razen izhodi za preglede in podobno). Zdravnik mora izhode napisati extra na zdravniško potrdilo.

(odgovor članu ninica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
24.11.2008 10:41:55   
Petrušika
no punce zedj mi pa povejte razloge zarad katerih ste doma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.11.2008 10:48:12   
Anonimen
Zato, da izkoriščamo......hallooooo ma kaj si misliš, da smo zaradi lepšega.

Iščeš vzrok zaradi česar bi bla domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 40
24.11.2008 10:58:54   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04

Dobila sem odločbo komisije, da imam podaljšano bolniško do porodniške. V odločbi pa nič ne piše o izhodih. Niti pikice.

Za izhode sem dobila list od osebne zdravnice. Je rekla tud, da če bi karkoli billo ( s komisijo) naj se kr nanjo obrnejo.

Ti pa seveda G pove ali imaš strogo mirovanje,...Ker tega nisem imela, mi je osebna zdravnica rekla, če mislim, da moram celo user posted image preživet zaprta med štiri stene... user posted image

Tudi delodajalec nima pravice vrtat, zakaj si v staležu. Osebni zdravnik mu lahko da samo nformacijo ali je stalež - mirovanje oz. strogo ležanje, ali so dovoljeni izhodi.

Se mi pa zdi mal čudno, če bi te kdo od sodelavcev videl na zabavi, v gostilni,...
Sicer pa vsak sam zase ve zakaj  je v staležu in za koga!!!

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.11.2008 10:59:28   
Petrušika
ja vrjetn a izkoriščaš al ne se ti ni treba razburjat ker to ni za tebe uredu. Sem samo vprašala kateri so vzroki da ste doma na bolniškiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.11.2008 11:01:40   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: frulica

tudi jaz imam odobreno bolniško amapak me zanima,ali je vseeno treba vsak mesec it k osebni zdravnici,po bolniški list za službo?kajti kolikor vem komisija pošlje na firmo,če je odobreno.

Če imaš strogo ležanje - brez komentarja.

Če pa ne - večje ležernosti pa ne. A pol nisi tolk, da bi šla k svojemu zdravniku (a njega nič ne zanima tvoje zdravje???) in odnesla tist cetlc v službo user posted image user posted image user posted image
Eni ste pa res komot! Se razume-če ni predpisano strogo mirovanje. user posted image

(odgovor članu frulica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
24.11.2008 11:04:24   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Petrušika
me pa zelo bolijo noge ,hrber in vrti se mi

A ni to dovolj? Saj ogrožaš zdravje user posted image in svoje zdravje.
Kljub temu, če bo G rekel,da boš v staležu do nastopa porodniške, boš vsak mesec čakala odločbo.

Neposredna povezava do sporočila: 44
24.11.2008 11:04:58   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Petrušika

Sem samo vprašala kateri so vzroki da ste doma na bolniškiuser posted image

Pri meni je bil izcedek.

Neposredna povezava do sporočila: 45
24.11.2008 13:15:25   
Petrušika
ja za mojo bivšo G ni bilo to dovolj za osebno zdravnico pa sam pri meni je problem to da so izvidi voda+ kri vse ok in tudi z otrokom je vse ok g mi je rekla da iz ginekološkega vidika je z mano vse vredu sam imam pa samo stoječe delo v službi tako da počitek in podobne stvari odpadejo tudi delodajalec mi je svetoval da naj ostanem do porodniške na bolniški, ampak same veste da je tukaj vmes še komisija in so ratali malo strožji in ne pustijo vsake doma počivat. v bolniški sem od 15.10 en mesec mi je napisala zdravnica ginekologinja mi naprej ni hotla nič napisat potem je osebna zdravnica poslala na komisijo in so mi podalšali bolniško do 10.12 ne vem kako bo za naprej ali ima kera podobno izkušnjo in kako jo je rešila.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
24.11.2008 14:42:39   
frulica
rade volje bi šla delat,pa sem že dvakrat krvavela.user posted image user posted image tak da je po mojem res boljše da sem doma.sem pa od začetka delala,čeprav me je gin.pisala v bolniško,ker sem mislila da ne more nič biti.in sem se na koncu zmotilauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?