linči 312
|
ninica, lepo da si se pomirila sama s sabo in greš tudi ven na zrak. kot sem že napisala, po moje tud ni dobr, razen seveda če je res treba samo ležat in nič drugega, da si skoz notr zaprta. do svežega zraka si vsekakor upravičena. pa ne samo na domačem vrtu, ampak tud v bližnji okolici. seveda pa je tud lepo da upoštevaš nasvete svojega ginekologa in ne pohajkuješ kar vsepovprek. lepo uživaj v svoji nosečnosti in kot mi je rekla prijateljica, ki je že mama, predvsem se spošij, ker potem ne bo več časa . kar se tiče kontrole, ponovno trdim, da je kontrolorjev v naši državici premalo, tako da je zelo malo verjetnosti, da bi vas kar tako odkrili. in to pišem letos in ne lansko leto. seveda pa kontrola ki jo izvaja zzzs ni ista kot kontrola delodajalca. ampak ta po vsej verjetnosti po 30 dneh bolniške ne bo naročil zasebnega detektiva in si povzročal nepotrebnih stroškov, saj je nosečnica po tem času na plečih države in ne več njegovih (vsaj kar se denarja tiče). tako kot sem že zapisala, sem prepričana, da je večina bolniških v času nosečnosti danes vendarle bolj ali manj upravičenih. ampak bolniška gor al' dol, vsem nosečnicam, tako tistim, ki ste doma, kot tudi tistim, ki delate, toplo polagam na srce, da ravnate v skladu z navodili svojega zdravnika. dobro, če vam je v času bolniške predpisal odhod na morski zrak, tud ok, on že najbolje ve. če pa ste doma zaradi "dopusta" pa ..... vsaka pač po svoji vesti. pa še to. tako kot ne verjamem, da večina nosečnic danes izkorišča zdravstveni sistem in je doma kar tako (nekaj se jih glede na odgovore pod to temo sicer še najde, pa vendar zelo malo) tako tudi ne verjamem, da je med nosečnicami, ki delamo, kaj dosti takih, ki bi bile nevoščljive tistim, ki ste doma. niti ne vidim pravega razloga za to. me imamo pač svoje mnenje glede bolniške in ker nosečnosti ne smatramo za bolezen, pač delamo. če pa nas bo zdravnik poslal na bolniško (ker bo menil, da je tako bolje za otročka in/ali nas) bomo pač doma (in v njegovi okolici ). torej res ne razumem vseh tistih, ki pišete, da smo ljubosumne na vse ki ste doma. vsaj v mojem primeru lahko zagotovim, da temu ni tako. le zakaj bi bila, ko pa imam namreč zdravnika, ki mi bolniško predpiše kadar hočem. zato mi verjemite, da vam prav nič nisem fovš . lepo nosečnost vsem
|