linči 312
|
ok se še enkrat oglašam najprej ninica zate: će že v naslovu odločbe piše da gre za dopolnilno, se nanaša na prejšnjo, sicer pa dvomim. kar se tiče nadzora, sem že v prvem postu napisala, da je kar težko da te dobijo, ker je nadzornikov precej malo v sloveniji, razen seveda, če te ne nadzira kaka sitna in nevoščljiva stara soseda, ki cele dneve spremlja tvoj urnik in potem še "dopust" med bolniško: vsaka ve kaj je zanjo najbolje, ampak vseeno pa bi mogla upoštevat nasvete zdravnikov. če torej menite, da lahko hodite okol kot da vam nič ni, še vedno ne razumem zakaj ste pravzaprav doma (razen seveda če je to za delodajalca lažje, kar pa je spet vprašljivo glede striškov. on se te itak znebi in spet si na plečih države. no ampak, če mamo za patrio,...) še vedno mislim, da če je nosečnica doma, ne pomeni, da mora bit med 4 stenami zaprta. pomanjkanje svežega zraka namreč tudi škoduje. je pa res, da se je treba vprašat, ali sem upravičeno doma ali samo zato ker mi paše. vsaka pač po svoje. pa še jaz: sem bla včeraj pri dohtarju in že drugič v skoraj enem mesecu mi je predpisal antibiotike. in prav nič nisem vesela, da sem doma, še manj pa da sem bolna. in prav jezna sem sama nase, da sem takole ogrozila moje malo detece. in kaj mi je še rekel. da naj zdaj lepo razmislin o trajni bolniški do porodniške, ker sem očitno tolk dovzetna za vse viruse, zdaj ko sem , da bi blo bolje, da se zaprtih prostorov izogibam, vključno s službo. seveda mi to sploh ni bilo po volji, ampak me je potolažil, da se bom že privadla in da bom doma, če samo še enkrat posmrkam. no in to se je zgodilo meni, ki bi tako rada delala do konca ampak kar bi hotla povedat: ne bojim se nadzora, ampak vseeno ne želim biti doma. ampak, če bom mogla bit doma al pa ne, bom izpustila vse svoje šoping pohode po zaprtih prostorih s klimo, kjer krožijo bacili, pa vse kavice, ker v zaprte prostore ne smem zuni pa tud ne bom mogla bit, ker prihaja zima in tud ne bo glih najbolš, pa tud smučarijo (sej ne da bi smučala, bi se samo sprehajala), samo sprehodi in to je to. ja je že tako, da sem sedaj končno dojela, da sedaj nisem samo jaz pač pa tudi moj mali malček/čica in da ga/jo ne smem več ogrožat. pa čeprav sem do zdaj to počela nezavedno . torej nosečke: glede upravičenosti do bolniške vse itak vemo, da imamo različna mnenja, zato v tem obdobju predvsem upoštevajte zdravnikove napotke in v prvi vrsti mislite na malčke, ki jih nosite ter šele potem nase in svoj luksuz. pa naj bo to dopust, v "oddaljenih" krajih, poroka, ali pa samo šoping pohod po klimatiziranih trgovinah (če zdravnik ne reče, da škoduje, potem ok, sicer pa resno premmislite). pa lep nosečniški dan
|