|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podhranjenost in zanositev
14.10.2008 14:40:28   
M1987
Zdravo punce. Vrtim se kot v začaranem krogu - težav in skrbi ni in ni konec... user posted image  To že vse veste, da z mojim delava na user posted image  že od marca, vendar do sedaj brez uspeha... Imam tudi ščitnico in si vse malenkosti jemljem k user posted image . Danes pa sem dobila izvide iz zdravniškega pregleda za službo, kjer piše da sem zmožna za delo, vendar spodaj piše da sem podhranjena user posted image  Imam 160 cm, 46 kg. Ne morem se zrediti, sploh ne vem kdaj sem lačna. Kako naj se zredim? Kak poseben jedilnik? Piše mi še kup drugih stvari, med drugim tudi to da imam znižano vrednost glukoze? Kaj naj bi to pomenilo? Je mogoče, da imam zato težave z zanositvijo? Prosim za pomoč z odgovori. Hvala user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podhranjenost in zanositev
14.10.2008 14:43:33   
Anonimen
Začni se resno ukvarjati s fitnessom in tekom (poudarek mora biti ni fitnessu, tek je samo za kondicijo). Če se boš včlanila v kakšen fitness center, se pozanimaj o treningu za maso. Tako boš dobila tek za hrano. Obišči zdravnika, ki ti bo najbolje svetoval.

(odgovor članu M1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2008 14:49:53   
Anonimen
Zanosila boš.
Jaz sem tudi podhranjena oz. temu se tudi drugače reče distrofična.Imam 173 in 45 kg in pa tudi 2 zdrava otroka doma.Tako da ni povezave.
za prvega sva delala več kot 1 leto,pa nič ne de,saj vse ne more biti tako kot me želimo.Vsak zdrav par ima 25% da ženska zanosi v enem ciklusu,tako da brezveze se sekirat.
Če si pa še zasvojena s tem da hočeš zanositi bo pa že težje.Jaz ko sem dala možgane na pašo in nisem razmišljala na user posted image se je v parih mesecih zgodilo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2008 15:49:32   
pomar*ANČA*
jaz sem najhitreje dobila na kilaži, če sem jedla čips+jogurt za zajtrk. imam težave z ščitnico, dolgo časa so dohtarji mislili, da sem anoreksična, zato sem se mogla pred tehtanji vedno zrediti, kar pa ni šlo drugače kot z nezdravo prehrano... ker sem imela 44 kg in 165 cm.... z čipsom+jogurtom sem dobila 48 kg, toliko sem jih tudi imela ko sem zanosila- na tabletkah. mislim da kg niso pogoj kako hitro boš zanosila, ti samo uživaj v , pa bo ratalo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2008 16:11:46   
Hope2
Tvoje kile niso tako problematične, še najmanj če imaš svojo M. Premalo kil je za zanositev problematičnih, če ti izzostaja M oz jo izgubiš.

Jaz sem imela probleme s ščitnico, za katero nisem vedela, jedla sem vso svinjarijo, ki bi naj redila (saj sem tudi mislila, da je to vzrok za neplodnost), veliko junk fooda, veliko cvrtja, čipsov, bel kruh, bele testenine, sladkarije, skoraj nič zelenjave in sadja...... in to velike količine, pa kile vseeno niso in niso šle gor. Pri 178cm sem imela 56kg in če sem le malo kaj gibala, so kile šle še bolj doluser posted image .  Zanosit nisem mogla več let in ker v IVF ni bilo dobrih celic za oplodit, sem spremenila prehrano in se bolj zdravo prehranjevala. Kile bi šle še bolj dol, saj je jedilnik bil skoraj brez OH, sladkorjev, cvrtja, bele moke.... z veliko zelenjave.... ampak sem jedla veliko omega3 maščob, s katerimi sem vzdrževala kilažo. Za ščitnico pa sem dobila eltroxin. Kile se po 1 letni dieti niso spremenile, sem pa končno prišla do lepih jajčec in nosečnosti.
Hočem ti samo povedat, da če se res hočeš zredit in meniš, da je krivec za neplodnost teža, potem se tega loti s pametjo in ne jest hrane kot je junk food in ostala svinjarija, ker taka hrana je lahko samo strup za tvoje celice (ni nujno in ne pri vseh ljudeh, lahko pa).
Torej probaj raje povečat vnos omega maščob: avokado, vsi možni oreški, olive, olivno olje, laneno olje, lanena semena, sončnična semena, ribice.....

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2008 19:11:04   
Ribica **
Ma dej no, to ni nobena podhranjenost. Jaz imam dva kg manj, pa mi se noben zdravnik ni rekel, da sem podhranjena (pa sem imela na to visino tudi manj kg). Z izostankom M pa nikoli nisem imela tezav, je redna ze par let.

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 14.10.2008 19:12:57 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2008 19:29:15   
bskrle
Prevelik ali premajhna teža je lahko sovzrok  za nezanositev, ampak  verjetno je več dejavnikov.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2008 21:45:47   
kaya2007
vendar spodaj piše da sem podhranjena Imam 160 cm, 46 kg.

in po čem to sklepajo? jaz imam 163cm in sem pred nosečnostjo imela 45kg-celo življenje. kako se zrediti, se pa sploh ne sekiraj, jaz sem med nosečnostjo pridelala 25 kg (ponavadi če si bolj suh, dobiš več kil) in nimam zdaj probleme kako priti do stare postave user posted image
ima pa moja tamal po njihovih merilih tudi premalo kil, tako da se ne sekiraj, če ne izpolnjuješ nekih butastih norm, saj nismo vsi enaki!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2008 8:23:05   
tihoupanje
Teža, ki jo ti navajaš, zagotovo ni razlog za neplodnost.user posted image

Pri tebi je to, po mojem mnenju, ŠČITNICA!!!

Ščitnica lahko dela preveč ali premalo.

Če preveč dela, povzroča napetost, živčnost, izgubo teže, spremenjeno presnovo in porušen metabolizem....preveč aktivne žleze z notranjim izločanjem....preveč kortizona...cel nered s hormoni....

Če dela prepočasi, je človek len, debel, počasen....tudi možgani mu počasi delajo in težko sklepa kakšne stvari.....čuden flegmatik....ovulacije vprašljive....hormoni zabluzeni....

Ne priporočam ti, da ješ nezdravo prehrano. user posted image

Nasveti ajurvedskih mojstrov, joga vsak dan, zdrava prehrana, umirjeno življenje.....To bi bila moja izbira. In bi poskušala v glavi biti umirjena, sprejeti misel, da vse, kar mi je namenjeno, bom dobila....In ne bo konec sveta, če ne bom mamica....

Težko...vem....user posted image

Jaz mislim, pa da te bo edino tak način razmišljanja in življenja pripeljal do user posted image ....

Vaje joge so plod tisočletnih izkušenj. Trdijo, da vplivajo na ravnovesje telesa in duha.....S temi vajami lahko popraviš delovanje svoje ščitnice.....

Pa dihaj globoko.......Imam občutek, ko te berem, da si sita vsega.....Najraje bi zakričala in nekam zbežala.....Iščeš razlog za neuspeh in krivca......

Ne skrbi toliko.....Zanositi je mogoče tudi v taboriščih, med vojno, ko si posiljen in trpinčen....
Pušenjak trdi, da je user posted image  idealen parazit in če je vitalen, preživi vse mogoče in nemogoče.....

Jaz bi tako začela........

V LJ na Miklošičevi ulici je Medexova trgovina. Obišči jo in si kupi sveži matični mleček, cvetni prah in mogoče kakšen okusen med. Privošči si čaj po lastni izbiri. Ali kavo, ki najbolj diši...

Zjutraj pa začni vsak dan posebej.....

Prvo si v usta (pred umivanjem zob) daj žličko matičnega mleča, mešaj ga s slino in drži čimdlje, da se vsrkajo najbolj pomembne sestavine že v ustih.......Miži in miruj.....
Potem, zraven odprtega okna sedi na tla in v miru naredi Tibetanske vaje za pomladitev..........
Na koncu sedi, miži in ne misli prav nič.....Išči prazen prostor v vesolju........In dihaj....

Ko končaš, si skuhaj najljubšo pijačo, s katero boš začela dan (kava, čaj, mleko...) in sladkaj s majhno žličko medu, pomešanega s cvetnim prahom.....Uživaj........Ti si v središču vesolja....

In se odpravi v novi dan, ki je tvoj in samo tvoj..........Življenje je čudovito, lepo, zanimivo....

user posted image user posted image user posted image
Imej se rada......in s prijetnimi občutki pride sreča.....ki je znak dobrega delovanja ščitnice....

Želim ti veliko sonca na tvoji poti.........

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2008 15:04:04   
byanca
zanosila boš!
tudi jaz imam težave s ščitnico, sem suha in eno leto prib. je trajalo, da nama je ratalo.
jej zdravo, hodi na sprehode in misli pozitivno.

(odgovor članu tihoupanje)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2008 19:13:18   
M1987
A joj pupe moje hvala vam, da ste si vzele čas in mi odgovorile user posted image user posted image user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu byanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?