|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodni načrt
19.3.2005 11:01:53   
Anonimen
jaz sem se odlocila napisat porodni načrt, vendar nevem kako naj to zgleda:ups::zmeden2:a lahko katera pomaga?Tiste, ki ste ga pisale ali ga boste..kaksne zelje imate?:)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodni načrt
19.3.2005 11:05:17   
Anonimen
Ravno zadnjič je bila debata na nosečnost in porod, avtor je Seven.
lp,:fis:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodni načrt
19.3.2005 11:10:16   
Anonimen
ja samo nobena ni povedala kako naj zgleda:ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodni načrt
19.3.2005 11:15:36   
Anonimen
Nina nana, mi bomo vse skupaj lepo napisali in vložili v materinsko knižico.
Čist simpl :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodni načrt
19.3.2005 11:16:33   
babylove
1. Brezpogojno zahtevaj, naj ti novorojenčka pristavijo k prsim v roku dveh ur! To je zelo pomembno za nastanek mleka, če misliš dojiti.

2. Nekaj predlogov, pa izberi po svoji želji:
- EA
- možnost gibanja v porodni sobi (sedenje, hoja - s tem malemu tudi pomagaš, da zleze čimnižje in imaš v zadnji fazi potem manj dela s pritiskanjem)
- tipanje glavice
- ne vem, če pri nas že prakticirajo možnost, da ko je glavica zunaj, malčka sama ven vzameš
- takoj na trebuh, da ga vidiš, še preden ga umijejo
- da sama ali ati (če bo prisoten) prerežeta popkovino
- da gre ati zraven, ko malega očedijo in pregledajo (pa fotoaparat naj zraven vzame)
- ti si lahko v tem času ogledaš posteljico, če te zanima
- pogosto je treba žal tudi izrecno zahtevat, da ti osebje komentira dogajanje, da ne boš samo ležala tam in se mučila, brez da bi vedela, kaj točno se dogaja

Poišči post od Seven, je pred kratkim objavila svoj načrt.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodni načrt
19.3.2005 11:19:23   
Anonimen
babylove a to pod 1 je mozno sploh, ker se mi zdi, da si po porodu sama-priblizno 4 do 6 ur:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodni načrt
19.3.2005 11:21:16   
Anonimen
če je z otročkom vse okej, si v porodni do treh ur z njim in svojim dragim. Ne boj se, da te bodo samo pustili :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodni načrt
19.3.2005 11:28:12   
Anonimen
o kak fajn!:):bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodni načrt
19.3.2005 11:29:14   
babylove
Po porodu ostaneš v porodni sobi 4 ure (ali več), da se ti kontrolira srček, krčenje maternice in morebitno krvavenje. Ampak to ti lahko kontrolirajo tudi, če imaš dojenčka na prsih, ne bo nikogar motil, za vaju oba pa bo to najboljša rešitev. Jaz sem ga dobila takoj, ko so ga pregledali, umili in oblekli - pa smo vsi 3 z atijem vred čakali v porodni in se spoznavali, slikali, cartali... Ni medicinskega razloga, da bi morala sama čakat; je pa dokazano, da je hitra pristavitev k prsim pomembna za nastanek mleka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodni načrt
19.3.2005 11:32:13   
Anonimen
super, hvala ti za informacijo!:bravo:bomo pripisali!:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodni načrt
19.3.2005 11:36:39   
Anonimen
kaj pa enoposteljna soba?ali lahko tudi to napisem
:zmeden::ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodni načrt
19.3.2005 11:58:04   
babylove
Bi rekla, da se porodni načrt nanaša samo na dogajanje v porodni sobi, ne pa na bivanje v porodnišnici. Razen če so porodne sobe tudi dvoposteljne :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porodni načrt
19.3.2005 11:59:11   
pravljica
po moje se za sobo dogovoriš prej :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porodni načrt
19.3.2005 12:00:34   
Anonimen
hm...nevem jaz sem samo vprasala:ups::)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porodni načrt
19.3.2005 12:52:51   
Aly
Mojo varianto porodnega načrta (za naravni porod) imam napisano v Wordu.... Če želiš ti ga lahko pošljem, še najbolje na elektronsko pošto, potem ga lahko samo ustrezno spremeniš po svojih željah :) ...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porodni načrt
20.3.2005 9:15:14   
taška30
Jaz imam pa eno vprašanje, za babylove in ostale...pod točko 2 si napisala možnost gibanja (sedenje , hoja) po porodni sobi. A ni to samoumevno? Kolikor sem jaz razumela v šoli za starše si do 'finala' itak bolj kot ne sam s partnerjem, le babica pride vsake toliko pogledat.
Sicer pa: a drugače je prepovedano vstati, pa po sobi šetati, če ti paše?!? :zmeden: Saj menda te ne privežejo na posteljo...:ups:

Hvala, Taška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
20.3.2005 9:25:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Porodni načrt
20.3.2005 9:45:56   
Anonimen
ja nam so rekli v soli naj napisemo vse, ker oni nemorejo vedet kaj bi me rade:ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Porodni načrt
20.3.2005 10:54:58   
babylove
taška, če si na x različnih kablov in cevk priklopljena, se boš bolj težko naokrog sprehajala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Porodni načrt
21.3.2005 0:01:38   
Anonimen
Tako je, če te priklopijo na CTG, kar te zagotovo, se ne moreš premikati in hoditi naokoli. Če pa prosiš, da bi rodila v alternativni sobi (v MB sta dve), ti priklopijo prenosni CTG in potem je cel porodni oddelek tvoj. Z dragim sta lahko v dnevni sobi, gledata TV in se sprehajata. Pri meni je bilo januarja tako, vendar pa se je ta lepa štorija končala, ko so se odločili pospešiti porod tako, da mi predrejo mehur. In takrat pa se zagotovo več ne smeš gibati, vsaj v MB ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Porodni načrt
21.3.2005 0:02:41   
Anonimen
Aja, tudi jaz imam svoj porodni načrt v Wordu. Če želiš, mi na privat pošlji svoj elektronski naslov in ti ga pošljem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Porodni načrt
21.3.2005 11:26:28   
Aly
Blacky, veš pa sigurno, da je to, na žalost, še ena "kaprica" MB porodnišnice.....saj bi v primeru predrtja mehurja ali če steče plodovnica sama od sebe, morali opraviti pregled - če je glavica otročka že nameščena v porodni kanal, se lahko prav tako svobodno giblješ.... nevarno bi bilo le, če se glavica ne bi še spustila, in bi lahko v porodni kanal zdrsnila popkovnica.... Vendar žal je za večino naših babic (posebej, če sam ne izraziš željo po pregledu) "priročneje, če si v ležečem položaju, vendar žal ni za mamico, še manj pa za otročka, ki ga zaradi takšnega položaja čaka mnogo težji porod :(

Meni je stekla plodovnica kaj kmalu po prihodu v porodnišnico in sem se brez problema za tem gibala s prenosnim CTG in tudi rodila v pokončnem položaju - na pručki :) V porodnem načrtu sem dala na prvo mesto sicer čepe, vendar mi je ta varianta takrat bolj ustrezala.... Saj bistvo je ravno v tem, da ti dajo svobodo odločanja tudi glede položaja poroda, saj šele v tistem trenutku veš najbolje, kateri ti najbolj ustreza :)

Lp Aly

LP :angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?