Porodni načrt (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:01:53)

jaz sem se odlocila napisat porodni načrt, vendar nevem kako naj to zgleda:ups::zmeden2:a lahko katera pomaga?Tiste, ki ste ga pisale ali ga boste..kaksne zelje imate?:)

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:05:17)

Ravno zadnjič je bila debata na nosečnost in porod, avtor je Seven.
lp,:fis:

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:10:16)

ja samo nobena ni povedala kako naj zgleda:ups:

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:15:36)

Nina nana, mi bomo vse skupaj lepo napisali in vložili v materinsko knižico.
Čist simpl :)-

babylove -> Porodni načrt (19.3.2005 11:16:33)

1. Brezpogojno zahtevaj, naj ti novorojenčka pristavijo k prsim v roku dveh ur! To je zelo pomembno za nastanek mleka, če misliš dojiti.

2. Nekaj predlogov, pa izberi po svoji želji:
- EA
- možnost gibanja v porodni sobi (sedenje, hoja - s tem malemu tudi pomagaš, da zleze čimnižje in imaš v zadnji fazi potem manj dela s pritiskanjem)
- tipanje glavice
- ne vem, če pri nas že prakticirajo možnost, da ko je glavica zunaj, malčka sama ven vzameš
- takoj na trebuh, da ga vidiš, še preden ga umijejo
- da sama ali ati (če bo prisoten) prerežeta popkovino
- da gre ati zraven, ko malega očedijo in pregledajo (pa fotoaparat naj zraven vzame)
- ti si lahko v tem času ogledaš posteljico, če te zanima
- pogosto je treba žal tudi izrecno zahtevat, da ti osebje komentira dogajanje, da ne boš samo ležala tam in se mučila, brez da bi vedela, kaj točno se dogaja

Poišči post od Seven, je pred kratkim objavila svoj načrt.

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:19:23)

babylove a to pod 1 je mozno sploh, ker se mi zdi, da si po porodu sama-priblizno 4 do 6 ur:zmeden:

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:21:16)

če je z otročkom vse okej, si v porodni do treh ur z njim in svojim dragim. Ne boj se, da te bodo samo pustili :rozica:

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:28:12)

o kak fajn!:):bravo:

babylove -> Porodni načrt (19.3.2005 11:29:14)

Po porodu ostaneš v porodni sobi 4 ure (ali več), da se ti kontrolira srček, krčenje maternice in morebitno krvavenje. Ampak to ti lahko kontrolirajo tudi, če imaš dojenčka na prsih, ne bo nikogar motil, za vaju oba pa bo to najboljša rešitev. Jaz sem ga dobila takoj, ko so ga pregledali, umili in oblekli - pa smo vsi 3 z atijem vred čakali v porodni in se spoznavali, slikali, cartali... Ni medicinskega razloga, da bi morala sama čakat; je pa dokazano, da je hitra pristavitev k prsim pomembna za nastanek mleka.

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:32:13)

super, hvala ti za informacijo!:bravo:bomo pripisali!:)

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 11:36:39)

kaj pa enoposteljna soba?ali lahko tudi to napisem
:zmeden::ups:

babylove -> Porodni načrt (19.3.2005 11:58:04)

Bi rekla, da se porodni načrt nanaša samo na dogajanje v porodni sobi, ne pa na bivanje v porodnišnici. Razen če so porodne sobe tudi dvoposteljne :zmeden:

pravljica -> Porodni načrt (19.3.2005 11:59:11)

po moje se za sobo dogovoriš prej :zmeden:

Anonimen -> Porodni načrt (19.3.2005 12:00:34)

hm...nevem jaz sem samo vprasala:ups::)-

Aly -> Porodni načrt (19.3.2005 12:52:51)

Mojo varianto porodnega načrta (za naravni porod) imam napisano v Wordu.... Če želiš ti ga lahko pošljem, še najbolje na elektronsko pošto, potem ga lahko samo ustrezno spremeniš po svojih željah :) ...

LP

taška30 -> Porodni načrt (20.3.2005 9:15:14)

Jaz imam pa eno vprašanje, za babylove in ostale...pod točko 2 si napisala možnost gibanja (sedenje , hoja) po porodni sobi. A ni to samoumevno? Kolikor sem jaz razumela v šoli za starše si do 'finala' itak bolj kot ne sam s partnerjem, le babica pride vsake toliko pogledat.
Sicer pa: a drugače je prepovedano vstati, pa po sobi šetati, če ti paše?!? :zmeden: Saj menda te ne privežejo na posteljo...:ups:

Hvala, Taška

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.3.2005 9:25:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Porodni načrt (20.3.2005 9:45:56)

ja nam so rekli v soli naj napisemo vse, ker oni nemorejo vedet kaj bi me rade:ups:

babylove -> Porodni načrt (20.3.2005 10:54:58)

taška, če si na x različnih kablov in cevk priklopljena, se boš bolj težko naokrog sprehajala...

Anonimen -> Porodni načrt (21.3.2005 0:01:38)

Tako je, če te priklopijo na CTG, kar te zagotovo, se ne moreš premikati in hoditi naokoli. Če pa prosiš, da bi rodila v alternativni sobi (v MB sta dve), ti priklopijo prenosni CTG in potem je cel porodni oddelek tvoj. Z dragim sta lahko v dnevni sobi, gledata TV in se sprehajata. Pri meni je bilo januarja tako, vendar pa se je ta lepa štorija končala, ko so se odločili pospešiti porod tako, da mi predrejo mehur. In takrat pa se zagotovo več ne smeš gibati, vsaj v MB ne.

Anonimen -> Porodni načrt (21.3.2005 0:02:41)

Aja, tudi jaz imam svoj porodni načrt v Wordu. Če želiš, mi na privat pošlji svoj elektronski naslov in ti ga pošljem.

Aly -> Porodni načrt (21.3.2005 11:26:28)

Blacky, veš pa sigurno, da je to, na žalost, še ena "kaprica" MB porodnišnice.....saj bi v primeru predrtja mehurja ali če steče plodovnica sama od sebe, morali opraviti pregled - če je glavica otročka že nameščena v porodni kanal, se lahko prav tako svobodno giblješ.... nevarno bi bilo le, če se glavica ne bi še spustila, in bi lahko v porodni kanal zdrsnila popkovnica.... Vendar žal je za večino naših babic (posebej, če sam ne izraziš željo po pregledu) "priročneje, če si v ležečem položaju, vendar žal ni za mamico, še manj pa za otročka, ki ga zaradi takšnega položaja čaka mnogo težji porod :(

Meni je stekla plodovnica kaj kmalu po prihodu v porodnišnico in sem se brez problema za tem gibala s prenosnim CTG in tudi rodila v pokončnem položaju - na pručki :) V porodnem načrtu sem dala na prvo mesto sicer čepe, vendar mi je ta varianta takrat bolj ustrezala.... Saj bistvo je ravno v tem, da ti dajo svobodo odločanja tudi glede položaja poroda, saj šele v tistem trenutku veš najbolje, kateri ti najbolj ustreza :)

Lp Aly

LP :angel:

Stran: [1]