|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   maček
18.3.2005 17:37:24   
wawa
Ej lep pozdravček, sicer sem šele nosečka in še ne spadam popolnoma sem, ampak me vseeno nekaj zanima...

Doma imam mačka, ki je imel dosedaj kar precej privilegijev (ležanje na fotelu, sedenje na kuhinskem stolu.....) trenutno me to tako ali tako moti ker se ga skušam čimbolj izogibat....

ampak zanima me kako potem, kako kaj pri vas shajata hišni maček in otrok....saj vem da je bedasto vprašanje, ampak me res skrbi kako gresta ti dve reči skupaj, naprimer dlaka.....

Full vam bom hvaležna za vse odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   maček
18.3.2005 17:45:09   
sašaš

Sorry, ker uskakujem zraven, ampak me zanima, če v nosečnosti res ne smeš pucati mačjega WCja (zaradi toksoplazmoze ali nekaj takega) :zmeden2:

Lp :muca:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   maček
18.3.2005 17:50:17   
Anonimen
Tako je, to delo prepusti raje komu drugemu ali pa si vsaj nadeni rokavice in si vedno umij roke. Sicer pa ti bodo na pregledu vzeli kri in te testirali za toksoplazmozo. Če bo test pokazal, da si jo že prebolela, potem se mucike ne rabiš izogibat, če pa še tega nisi prebolela, pa se moraš ful paziti. Ne samo mucike, pač pa tudi surovega mesa, npr. biftek, pršut, itd.
V materinski knjižici boš imela napisana dva rezultata, če si to bolezen že prebolela in če jo imaš sedaj ali ne.

Wawa, jaz imam muco doma, vendar se zadržuje bolj v spodnjem delu hiše, tako da ti ne morem povedati, kako je življenje z muco in dojenčkom. Ti dojenčka lepo predstavi muciki, da ga bo sprejela, pa bo verjetno vse OK, dokler bo ona imela še vedno svoj kavč za sebe.;)

Bye:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   maček
18.3.2005 18:57:01   
Zea
Zivjo!

Moram vam nosečkam:nosecka: povedati, mojo izkušnjo z mojim mačkom med nosečnostjo.:muca: Ko je bil maček star nekaj dni smo ga našli zavrženega ob cesti v Piranu. Tam je jokal že celo noč, tako sem ga jaz rešila sigurne smrti - po flaški sem ga gor spravila... Hočem torej povedati, da ni imal praktično nobenih stikov z drugimi mačkami od svojega rojstva.

V začetku nosečnosti so mi naredili test za toksoplazmozo, ki je bi negativen, torej je še nisem prebolela in nisem imela protitelesc. Naj poudarim, da že celo življenje vlačim mačke po rokah, tudi doma smo jih vedno imeli, tako da bi si mislila, da bi jo že enkrat prebolela (?). Namreč kar 2/3 Slovencev je to bolezen prebolelo ne da bi za to vedelo.

Ko sem izvedela, da nimam protitelesc za toksoplazmozo sem seveda izredno pazila, da ne bi prišla v stik z mačjim blatom itd.

V šestem mesecu se je mačku zlomil zob, zato sem ga peljala k veterinarju in miogrede omenila, naj mu (ko bo že pod nerkozo) vzamejo še kri in naredijo test za T. Veterinar mi je zagotovil, da je skoraj sigurno ne bo imel, ker ga imamo stalno v stanovanju in ker se ni dojil pri mami mački. V soboto zjutraj pa me kliče prestrašen veterinar in pove, da je maček pozitiven in naj ga dam čimprej stran od sebe!!! Maček je očitno T. dobil preko krvi okužene mame mačke.

Povedal mi je še naslednje (zaradi mene je preštudiral nove študije):
:muca:mački so izredno čisti in študije niso mogle dokazati, da bi se lahko s T. okužil preko njihove dlake (ampak nikoli ne veš)
:muca:človek se verjetno najbolj pogosto okuži z mesom (saj so prenašalci ovce in druge živali, ki jih gojimo zaradi mesa)
:muca:ličinke T. se v mačkovem življenju izločajo le 1x!!! seveda pa ne moreš vedeti kdaj - ampak samo takrat se lahko okužiš (sveda, če bi to zaužila). Izločajo se ponavadi v kratkem času (1 letu) po okužbi (ampak ne veš kdaj se je okužil)
:muca:takrat ko se pri mačku izločajo ličinke ima ponavadi drisko

:muca:Ko sem povedala moji G., da ima maček T. je čisto znorela in rekla, kako imam lahko sploh mačka doma!? Pred tem pa mi ni niti enkrat omenila mačka. Na njenih vratih le visi opozorilo, da naj nosečnice ne bi čistila mačjega WC-ja in dobro oprala zelenjavo in močno zapekla oz. prekuhala meso!
:muca: Še moj dodatek: Prepovedani so tudi VSI mladi in/ali domači oz. netestirani siri in sploh vsi mlečni izdelki, ki ne prihajajo iz trgovine. Tudi ne smeš delati na vrtu brez rokavic. No potem so mi naredili še en test in še zmeraj sem bila negativna, tako, da je bilo vse ok! Ampak mačka smo 'začasno' preselili k tašči in tastu - zdaj je še tam.

Poanta:
:muca:daj domačega mačka testirat, test stane cca. 6000 sit, če se prav spomnim
:muca:T. je za plod IZREDNO nevarna - tukaj imaš še en link http://www.vestnik.szd.si/st2-s2/st2-s2-087-90.htm
:muca:pri nas to sploh ni redka bolezen (tudi v nosečnosti)zato se ne hecat

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   maček
18.3.2005 18:59:30   
Zea
Pa še tebi Wawa iz zgoraj omenjenega linka:
''Novejša spoznanja glede časa okužbe in pojava očesne bolezni govorijo, da je toksoplazmični retinohoroiditis lahko posledica prenatalne ali poznejše, postnatalne okužbe. Čas okužbe je redko natančno znan in retinitis ni le pozni pojav prirojene bolezni, kot smo doslej mislili.''

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   maček
18.3.2005 19:05:17   
Anonimen
evo mnenje stare :muca: :)

pri nas doma smo vedno imeli po 2 mačka, tudi sedaj ko smo na svoje imam 2 mačka, včasih smo živeli na vasi in karnaprej jedli zelenjavo z vrta kjer so bli tut mački. 100% sem bla prepričana da sem toxo že prebolela ampak hudirja, nisem jo ne glede na vso to izpostavljenjostjo :zmeden:. no in ko sem zanosila sta mačka še veno ležala na kavču, v moji postelji in celo z mano pod kovtrom na mojem trebuhu 9nebesa sploh mačka je mela od dneva ko sem zanosila en blazen nagon da mi je hodila skos na trebuh ležat. še vedno sem jedla zelenjavo z vrta, le da sem npr solato namesto 3x oprala 5x. tut pršut sem jedla ene parkrat, bitzka pa na srečo ne maram :) v glavnem v nosečnosti nism staknila toxe ne glede na to da sem bla ves čas v stiku z mački. edino res nisem wcjev mačjih pucala, to sem prepustila možu.

no zdej pa kar te zanima - imam 8 mesečnico in še vedno mačka ki sta na kavču, v moji postelji, sem pa ke sem ju zalotla tut v njeni postelji česar pa ne prenašam. sta hit letela vn, zdej pa spalnico zapiram. vse je dost tut od karakterja mačka - js mam enga k je mal bl živ in tisti se otroku sploh ne približa na srečo, en je pa bl scrklan ta pa pride zravn in tamala ga boža beri zagrab za kocine, brke, ušesa in potegne da on kr počepne ampak mu je blazno všeč tako da se ji nastavla, k mu dojadi gre pa preč.
AMPAK maček bo vedno ostal kosmat za ušesi zato jih NIKDAR ne pustim same v sobi z dojenčico, ker sploh od začetka ko dojenčki dišijo po mleku jih hit lahko grejo mal pogret kar pa je navarno za zadušitev. pa ne mačka!:ups:

tako da mački in dojenčki grejo krasno skupaj, če le je še ena odrasla oseba v bližini da ima dogajanje na očeh. večina mačkov se pa opletajočih in brcajočih dojenčkov bojijo in ne pridejo blizu. sej pravim mal je pa odvisno od karakterja mačka.

pa veliko užitkov z :muca: in :duda:

lp, lara

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   maček
18.3.2005 19:07:04   
dory
Mi mamo dva psa na baterije pa dva macka...so se koj zmenil med sabo,tko da vsi vejo kje so meje..ceprav jih tamal vcas mal podrazi ampak ga se..opa zaenkrat..tolerirajo :)

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   maček
18.3.2005 19:38:14   
nanna
Tudi mi imamo mačka, ki sicer spi zunaj, ampak je drugače ful scarlan oz. je bil. Toxo sem na srečo prebolela. V nosečnosti se je dosti pri meni cartlal, zdaj ko pa imamo dojenčka, pa se je maček kar sam umaknil, zelo malo je v hiši, malčico gleda samo od daleč in se carla predvsem takrat, ko vidi, da male ni poleg.

Mi z našim mačkonom tako po prihodu dojenčka zaenkrat nismo imeli problemov, je kar sam ugotovil, da nima več določenih privilegijev.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   maček
19.3.2005 8:18:28   
KIRA
jaz z mojima nimam nobenih problemov, pa sta drgač kar zahtevna mačka - kar secartanja tiče. sem ju pač naučila da je dojenček fuj in ne gresta zraven ležat ali kaj takega. ga jemljeta malo z rezervo. poduhata malo brez problema, pobožat se tudi dasta itd... sam vesta da je to fuj in da bo mama huda, če bosta kaj ušpičila. moram ju pohvalit, ker sta zelo pridna in sta mojo punči lepo sprejela.
na začetku sta sicer prestrašeno gledala, ker je dosti jokala (krči), mački pa ne marajo takega hrupa, ampak k sta preštimala, da to ni nič takega, je blo o.k. zdaj jo lahko pustim samo z njima tudi dalj časa, pa ne bosta šla nič zraven ali pa da bi po njej hodla ali kaj takega.
jaz sem se zel opotrudla glede vzgoje mačkov - enega strica od mojega očeta je maček namreč zdušil. ga je ena ženska pazila, pa je brala knjigo, on je pa poleg ležal v zibki. maček je pa hotel iti na toplo ležat, pa se je spravil na bebico in ga je zadušil. zato sem bila zelo previdna z mojima mucama - previdnost ni nikoli odveč.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   maček
19.3.2005 11:31:07   
BARBARA R.
Pozdravljena!
Mucki so super!Mi imamo dva in oba sta me grela in delala družbo med nosečnostjo.Res je edina težava mačje stranišče.Vendar če so mucki le v stanovanju in redno pri veterinarju tudi teh skrbi ni.K nam je celo v drugem mesecu moje nosečnosti prišla mlada mucka s kugo.Seveda smo jo sprejeli in rešili.

Nikar se mucka ne izogibaj, ker to čuti in mu otrok ne bo dobrodošla sprememba.Naj ti bo tako pomemben, kot ti je bil pred nosečnostjo.Naši mucki imajo Kristino ( 9 mes.) radi in ona še raje njih. Vleče ju za rep in dlako, tako da je izpuli celi pest, pa ji nič nočeta. Bodi le natančna, da mu bo takoj jasno kaj je dojenčkovo; postlica, voziček, stolček,......

Veliko veselja s hišnih ljubljenčkom in sončkom, ki še pride!

:muca:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   maček
19.3.2005 13:23:42   
urši*
js sem T. že prebolela, pa mačko imam itak skos v hiši!
ko sem:duda: prinesla iz porodnišnice sem dala:muca: povohat polulano plenico od tamalega (tako naj bi :muca: sprejela novega družinskega člana) , jo je vohala ene 15 min!
prišla ga je povohat, zdj pa sploh ne sili v njega, mislim , da se ga celo malo boji, ko:duda::((!!
drgač, ga pa ne puščam samega z:muca:!!!
lp:rozica:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   maček
19.3.2005 20:31:08   
Anonimen
Jaz imam dva mačora, pa nisem prebolela T.
Sem tudi v nosečnosti čistila wc, jedla majonezo, pršut, skratka vse kar naj ne bi..pa saj si nisem mogla pomagati...če bi mi kateri stran vzel to hrano, bi ga kar po glavi..dobesedno. Za hrano bi ubijala v nosečnosti. No saj se je videlo po tehnici..hihiih.(27kg).

Mačora sta še zmeraj tukaj...sta se brez problemov navadila na malčka, malček je pa čist nor nanju, sam plazi za njima in se jima smeji, ju lovi, carta..itd...
No rs je, da sta muca vedno noter, tako da...

Če je žival pri hiši, se mi zdi, da otroček zelo lepo napreduje..no zdaj sem nerodno napisala...zdi se mi fino, da se čimprej navadi nežnosti recimo. Ne tudi zdaj nisem napisala, kar sem mislila..
Skratka, lepo nam je9nebesa9nebesa9nebesa.

Sem ZA živali!

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Kava
lenca8

Pijete jutranjo kavo?

Da (56%)

Ne (30%)

Kakor gdaj (14%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!