Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 20:33:08
|
|
|
|
blaža
|
Meni je tudi voda odtekla doma in stanujemo 50km oddaljeni od porodnišnice. Smo se pač odpravli ob štirih zjutraj v porodnišnico, zunaj je snežilo in spotoma smo še oddali starejšega pri mojih starših . Med tem ko je mož parkiral avto sem še denar dvignila na bankomatu, da sem plačala možu spremstvo in pol sva šla peš v tretje nadstropje na oddelek v porodnišnici. . Po moje če ti odteče voda, še ni take panike, da bi se otrok poškodoval. Tudi, če prehodiš stopnice iz četrtega nadstropja. Lahko pa zelo pospeši porod. Lahko bi pa rodila doma, če bi pri nas čakala rešilca. Ko smo ga klicali za ta starejšega sina, se ni nihče oglasil, tako, da sem pol policijo poklicala, da so se oni z njimi povezali. Ma mislite, da je kdo prišel?! samo po telefonu so nam dali navodila in pol smo ga morali sami peljat do zdravnika sredi noči. Pa še to nisem dobro razumela. Ma kaj si spet noseča in te skrbi, da se zgodba ponovi? Če nisi noseča, bi pa ja po enem letu predelala v sebi to zgodbo. če je še nisi, ti želim, da jo kmalu in predvsem ti želim veliko veselja z otročkom! Pas brez zamere!
< Sporočilo je popravil blaža -- 10.10.2008 20:35:18 >
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 20:44:46
|
|
|
|
Anonimen
|
V MŠ šoli učijo, da nikakor ne smeš hoditi v primeru, da ti odteče plodovnica. To pa zato, ker med odtekom vse plodovnice lahko pride do zdrsa popkovnice. Popkovnica se lahko ujame med otročkovo glavico in mamo. V takem primeru je potem najbolje leči in počakati na pomoč leže. Lahko se zgodi, da bi med hojo otročkova glavica tako ukleščeno popkovnico stisnila in s tem prekinila dovod kisika do otročka. Če pa ležiš, otročkova teža manj pritiska na plodovnico in je zato manj možnosti za zastoj pretoka v plodovnici. Torej, ali se je pametno sprehajati ali ne, je očitno prepuščeno vsaki posamezno, kadar te reševalci ne želijo prenesti. Vsekakor bi se po takem ravnanju sama pritožila reševalni službi in tudi vem, da se v zdravstvu najbolj bojimo očitkov zaradi nestrokovnosti.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2008 20:53:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 22:39:37
|
|
|
|
glen
|
Meni je tudi odtekla voda in sva se z možem sama odpeljala do porodnišnice8od doma oddaljena 10 min). Ampak anonimni je voda odtekla v 34 ted.in za moje pojme so se reševalci v njenem primeru neresno odzvali.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 22:49:40
|
|
|
|
azarmitra
|
Jutri bo natanko eno leto, ko se je tudi meni zgodil prezgodnji porod. In ravno tako kot tebi, mi je odtekla voda in ker so nas v MŠ učili, da se v tem primeru pokliče reševalce, sva s partnerjem to tudi naredila. Moja izkušnja z njimi je več kot odlična. Reševalec ni nič kompliciral, vprašal me je le koliko je še do roka in partnerju naročil naj prinese en stol. Nato sta me posedla na stol in me na njem odnesla po stopnicah do reševalnega vozila (živimo v hiši in pač ni dvigala). In tud slišati ni hotel da bi sama šla, jaz sem se pa prav smešno počutila, ker sta me tak previdno nosila, mene pa ni nič bolelo, sam voda je kapljala Uglavnem pri nas imamo dobre izkušnje z reševalci, je pa res, da z ljubljanskimi reševalci še nisem imela izkušenj.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 22:50:25
|
|
|
|
taška30
|
Mah, tole je vse skupaj malo čudno s to vodo. Meni je pri 1.porodu doma začela odtekat voda in ko sva se (s svojim avtom) pripeljala do porodnišnice, so me TAKOJ dali ležat zaradi tega (že v sprejemni), ležečo so me tudi peljali v porodni blok, tam pa hop na noge in sem naslednje dve uri hodila okrog (klistiranje, tuš, čakanje na frej porodno). Za sabo sem kar lužice puščala, ker je še vedno teklo od mene (voda), pa so sestre le brisale po tleh za mano, nobena me pa ni nagnala ležat. Mislim, kr neki...
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 10.10.2008 22:52:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ampak anonimni je voda odtekla v 34 ted.in za moje pojme so se reševalci v njenem primeru neresno odzvali. Ja, to je so se vedno rizicni tedni. Zal mi je za tako izkusnjo; upam, da se je vse dobro koncalo.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 11.10.2008 13:16:17
|
|
|
|
Naja30
|
Glede na vse prebrano gre tudi tukaj ponekod pač za malomarnost. Eni se ne ozirajo na to, da je odtekla voda, eni pa pazijo na to. Grozno.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 11.10.2008 21:29:09
|
|
|
|
Leela
|
Vse skupaj je res čudno. Meni je odtekla voda, sva šla v porodnišnico, tam pa so me pustili čakati v sprejemni. Me niso nič drugače obravnavali, kot če bi imela samo popadke.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 11.10.2008 22:14:52
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Leela Vse skupaj je res čudno. Meni je odtekla voda, sva šla v porodnišnico, tam pa so me pustili čakati v sprejemni. Me niso nič drugače obravnavali, kot če bi imela samo popadke. pri meni isto.
|
|
|
|
RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu 11.10.2008 22:46:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Predvsem je razlika med tem kdaj ti odteče voda - v katerem tednu. Če ti na koncu, potem je otrokova glava že nizko in ni toliko možnosti, da ti zdrsne popkovnica in ostane vkleščena.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?