Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? 9.10.2008 12:18:44
|
|
|
|
wii
|
Verjetno je različno od bolnišnice do bolnišnice, pri nas ( MS ), so starši cel čas ob otroku, no do vstopa v op. blok, skratka od sprejema dalje, potem pa se jim pove, kdaj približno bo op končana in ga lahko spet pričakajo na oddelku. Otroku povej po resnici, dejstva, kratko jedrnato, pa čim manj olepševanja, pa izkrivljanja resnice, ker potem je problem, če ni glih vse tako, kot je povedala mamica. Pripravi ga tudi na morebitno bolečino, ampak da je zato v bolnišnici, da mu pomagajo in tudi če bo bolelo bodo naredili tako, da dolgo ne bo. Najhujše je, ko jim starši natvezijo neko zgodbico, potem otrok vidi, da je to daleč od tega kaj se bo dogajalo in potem je to resnično huda travma za njega. Pri nas dobijo pol ure pred op rahlo uspavalo in že na poti dol v op blok lepo spančakajo in sanjajo. Starši ga pospremijo do vhoda v op blok in otrok potem nima tistega občutka, da je ostal sam. Ko pa se zbudi pa že starši sedijo ob njegovi postelji. Nekako poskušamo čim manj travmatizirati otroka. Pa lepo opravita
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.10.2008 13:50:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? 9.10.2008 15:31:16
|
|
|
|
t5t6
|
Mi smo to dali 2x skozi. Prvič še ni imel 4 leta in ponovno pri 5ih letih. Prvič sem mu povedala, da greva v bolnico, ker mu bodo zdravniki naredili čira čara, da ga ušeska ne bodo več bolela. Vse skupaj sem mu perikazala na ful zabaven način, na koncu se je prav veselil kdaj greva. Sem pa spala z njim, upam, da boš tudi ti imela to možnost. No in v bolnici se mu je vse skupaj zdelo ful zabavno, bila sva v Izoli, kjer imajo zelo lepo igralnico za otroke, res pohvalno. Pred operacijo pa otrokom dajo en sirupek, tako da do operacije že na pol spijo in se ful malo zavedajo. Z njim sem šla do opreacijske in ga tam tudi počakala. Po operaciji je malo jokal, so rekli, da to je od narkoze, ko pa se je čisto prebudil ni bilo nobenega problema. Na posteljico sem mu zalepla rizbice, tudi varuška, ki skrbi za otroke jim je nonstop nosila neke balončke, pa medvedke. In ker je imel prvič pozitivno izkušnjo tudi drugič ni bilo problema za it. Ti moraš bit pogumna otroku moraš vlivat zaupanje, da bo tam vse v redu, poskušaj vse skupaj obrnit na pravljico in vedno govori o zdravnikih in sestrah, da so zelo prijazni, ker zdravijo ljudi, tudi če tebi kakšen ni všeč tega otroku nikoli ne pokaži. Srečno
|
|
|
|
RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? 9.10.2008 22:15:52
|
|
|
|
mayci
|
Ena knjigica o tej tematiki ima naslo: Medo, a se muhe bojiš? Luštna, mogoče si lahko še to sposodita. Pa malčku želim, da bi čimprej okreval.
|
|
RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? 9.10.2008 23:45:26
|
|
|
|
ribica.
|
Jaz sem bla v z mojima dvema na operaciji žrelnice aprila. Tavelika 4 pa pol let, tamali skoraj 2 leti. Mali itak ni vedel, punci sem pa povedala, da ji bodo operirali grlo, da bo potem spet dobro slišala. Nisem govorila o nobenem čira čara, ampka preprosto resnico. Pa nisem je s tem obremenjevala prej kot pa par dni preden smo šli. V bolnici (Rakičan) sem bila z njima, preden jih pa peljejo na samo operacijo jim pa itak dajo nekaj, da ne morejo kaj komplicirat , ker so pijani :) Jaz sem se edino zafrknila, ker sem ji obljubila, da ko se bo zbudila, da bom ob njej, pa nisem bila, ker jo oni sami pripeljejo nazaj gor v sobo in sem jo pričakala šele tam.To mi je pa ful zamerla. Drugače pa se mi zd, da če sam ne kompliciraš, potem tud otrok ne.
|
|
|
|
RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? 14.10.2008 8:39:35
|
|
|
|
gruffalo
|
Naš je bil star 1,5 let, ko so mu operirali jajček. Smo mu povedali, da bo šel v bolnico, da bo najbrž nekaj časa bolelo in to je bilo to. Itak se mi zdi, da je bil premajhen za karkoli več. Najbolj pa pomaga, da si ob njem. Če boš z njim pred in po op, potem je to največ, kar lahko narediš za njega - vsaj za moje pojme. Moj je bil operiran v KC na otroški krg. Postopek je tak, kot so punce že opisale, dobi sirup za pomiritev, potem ga odpeljejo/odnesejo, in po op obratno. našemu je šla blazno na živce infuzija in si jo je ves čas cufal ven... Ampak po noči, ki sem jo prespala zraven njega na stolu, smo se veselo odpravili domov. Veliko sreče in čimprej naj mine!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?