t5t6 -> RE: Kako otroka pripraviti na operacijo? (9.10.2008 15:31:16)
|
Mi smo to dali 2x skozi. Prvič še ni imel 4 leta in ponovno pri 5ih letih. Prvič sem mu povedala, da greva v bolnico, ker mu bodo zdravniki naredili čira čara, da ga ušeska ne bodo več bolela. Vse skupaj sem mu perikazala na ful zabaven način, na koncu se je prav veselil kdaj greva. Sem pa spala z njim, upam, da boš tudi ti imela to možnost. No in v bolnici se mu je vse skupaj zdelo ful zabavno, bila sva v Izoli, kjer imajo zelo lepo igralnico za otroke, res pohvalno. Pred operacijo pa otrokom dajo en sirupek, tako da do operacije že na pol spijo in se ful malo zavedajo. Z njim sem šla do opreacijske in ga tam tudi počakala. Po operaciji je malo jokal, so rekli, da to je od narkoze, ko pa se je čisto prebudil ni bilo nobenega problema. Na posteljico sem mu zalepla rizbice, tudi varuška, ki skrbi za otroke jim je nonstop nosila neke balončke, pa medvedke. In ker je imel prvič pozitivno izkušnjo tudi drugič ni bilo problema za it. Ti moraš bit pogumna otroku moraš vlivat zaupanje, da bo tam vse v redu, poskušaj vse skupaj obrnit na pravljico in vedno govori o zdravnikih in sestrah, da so zelo prijazni, ker zdravijo ljudi, tudi če tebi kakšen ni všeč tega otroku nikoli ne pokaži. Srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|