|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kamere po celi šoli
19.10.2008 11:09:50   
Anonimen
Poleg tega da prodajamo svojo svobodo, da smo postali sfrustrirana in nasilna ter egoistična družba

Clovek je v osnovi egoisticno in individualno bitje, in tudi nasilno, ja.
Tezava ni v teh njegovih lastnostih, ampak v dejstvu, da nam marketing sporoca, da to ni ok, da je to negativno in da se tako ne smemo obnasati. Res je, da je s pretirano agresijo in stalnim ekscentricnim egoizmom tezko zivet, ampak so situacije, ko ju je treba pokazat in spustit na zrak, ker drugace zaprta naredita se vec skode.
Te kamere ne da preprecujejo nasilje, se spodbujajo ga in povzrocajo, da se paca inkognito. In ko bo izbruhnilo, bo se hujse, stokrat hujse.

Bom navedla en primer, zelo zgovoren in zelo naraven.
Malo vecji in zelo ziv fantek je naso bejbo udaril, tako po fatovsko, kot se tepejo fantje. Prvic ni vedela, kako bi reagirala. Drugic je priletela k meni in na full jokala. Potem sem ji rekla, naj se mu umakne ali ga poci nazaj. Ker je pac mulc in mulci se tepejo, to je dejstvo, brez razprave user posted image . In ko jo je udaril se tretjic, ga je lepo pocila nazaj. In potem je bila mirna Bosna. Fantek se ji je samo se ulizoval in naslednjo uro sta se lusno igrala. Pac sta morala pokazat svojo agresijo. Ce bi v tisti situaciji mirili oba (tako kot je mama prej mirila fantka) bi bil verjetno se celo uro rompompom.

V glavnem, meni je naravno in sprejemljivo, da se otroci v zaru igre tepejo in zravsajo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kamere po celi šoli
19.10.2008 11:35:25   
Gina
Ja, mič, na te reči gledam jaz popolnoma enako, tudi sama svojemu otroku rečem enako, pa tudi sama učim otroke, kako funkcionira naš svet in kako se znajti v njem, to sem vendarle zgoraj postavila za glavno točko, za glavno reč, ki jo sploh moramo naučiti svoje otroke. Kljub vsemu pa menim, da večina staršev preveč poudarja pri vzgoji egoizem, neprilagajanje, preveč je vse usmerjeno k temu, da otroka vzgojimo še bolj v egota in nasilneža in nič pripravljenega ustreči, nič dati od sebe, nič se nikomur niti malo prilagoditi, niti kadar drugače sploh ne gre zaradi družbe kot take. Saj je menda jasno, da če ne bi bilo osnovnih družbenih norm, bi človeštvo izumrlo, ker bi se pobili med sabo, ravno zaradi egota. Moralne norme niso same sebi namen, ker bi se jih nekdo izmislil, da bi nas malo hecal, so zato, da sploh lahko človeštvo preživi. Tako da ego je ok, da znaš poskrbeti zase, ego ni ok, kadar je usmerjen proti drugemu človeku - najti je vendarle treba srednjo varianto, ne spodbujati zgolj enega ali zgolj drugega.

Vendar v teh primerih, zaradi katerih naj bi nastavili kamere pač ne gre za take, bom rekla male primerke. Gre za hudo nasilje na vsakem koraku, kjer gre za izkazovanje hude fizične moči nad drugim človekom. Gre za otroke ali iz zelo nasilnega okolja ali še več primerov je iz zelo vse dopuščajočega okolja, ki so tolk razmaženi, da se mora vse vrteti okoli njih, ne prenesejo da jim kdo sploh karkoli reče, kaj naj storijo, sicer je konec sveta, totalno ven padejo in iščejo meje, zahajajo v kriminal, alkohol in droge ter posledično maltretirajo druge otroke na načine, ki niso primerljive eni klofuti ali eni kletvici. Gre tudi za nakoliko manj hude primerke, ki so na dobri poti da zaidejo v zgoraj opisane primerke, ki pa vendarle povzročajo s svojim fizičnim in uničevalnim vedenjem ne le gmotno škodo, ampak tudi škodo drugim otrokom, saj jim je onemogočena pravica do normalnega izobraževanja, ker ga zgoraj opisani učenci neprestano motijo s svojimi izpadi (ki so v smeri žalitev učencev in učiteljev, metanja žvečilk in predmetov v učitelje in učence, z zažiganjem reči na wc-jih in podobno).
Poskusi imeti vsak dan opravka z več ljudmi, ki se bojujejo vsakodnevno s kopjem in mečem in to preizkušajo na tebi. Ali se moraš oborožiti še ti z orožjem, postaneš enako nasilen ali pa jim orožje na nek način odvzameš, ker tako bolne ljudi pač  težko prepričaš, da orožja za dosego svojih ciljev sploh ne potrebujejo. Jaz ne vidim druge opcije. Kamere pa tega zihr ne bodo rešile, so le oblika orožja, ki ni tolk učinkovita, kot bi proti meču uporabil svinčnik. Brez učinka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.