Gina -> RE: kamere po celi šoli (19.10.2008 10:35:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Drugace pa zalostno, da s taksno lahkoto prodajamo svojo svobodo. Pocasi bomo postali kot suznji v csau Rima, ki so delali na ograjenih deloviscih, plebejci pa so jih opazovali in delali z njimi kar so hoteli. In to vse v imenu varnosti in svobode. Zal mi je, da se raje prodamo za tisti promil, kot da sami kaj naredimo. S tem se zelo strinjam. Strinjam se tudi o promilih, ne procentih. Poleg tega da prodajamo svojo svobodo, da smo postali sfrustrirana in nasilna ter egoistična družba, smo tudi prepričani, da bodo naše otroke kar ubili, če jih ne bomo nadzorovali s kamerami, totlano overprotective družba smo ratali. Poleg tega ne znamo naučiti svojih otrok, da bi se branili pred nasilneži, očitno. Jaz malo dvomim, da bi kak moj otrok bil izsiljevan od koga, ker cel njihov lajf delam na tem, da so samostojni, odgovorni, da se znajo postavit zase oz. poiskat nekoga, ki jim bo pomagal. Delam tudi na tem, da jih ni strah, da znajo sporočat in da vedo, da če se jih bo nekdo dotaknil, da bo tisti presneto kratko odnesel na koncu koncev, ker tudi familija stoji za njimi z vsemi razpoložljivimi sredstvi - če človek odseva to, ko se z nekom pogovarja, ali ko nekoga spoznava, se mu te reči težje zgodijo, če pa se že mu, jih zna rešit. Meni se torej zdi rešitev v tem, da svoje otroke naučimo samostojnosti, življenja tako, da se bodo znali postavit zase, ne zdi se mi rešitev v tem,d a bomo mi controlfreeki in menili, da moramo mi urediti vse namesto njih. Poleg tega a vi mislite, da se tisti otroci, ki počno neumnosti v šolah sploh kaj bojijo kamer? Halo? Še bolj bodo nastopali pred njimi. Vidi se, da ne poznate ne miselnosti ne funkcioniranja nasilnežev. Če pa bo kdo koga izsiljeval, ga pa itak ne bo v razredu, kadarkoli se je še to dogajalo kje, je bilo vedno v kakšnem kotu, na stranišču, že kje, kjer ni kamer, kadar gre za te sorte tihega nasilja v šoli. Aja, še to, en od mojih otrok je bil v razredu z enim hudim nasilnežem, ki je maltretiral celo šolo, metal stole, koga v hipu treščil v glavo, hodil po mizah, pošiljal učitelje v p.m., bil sposoben zmetati učiteljici v enem samem hipu kompletno vse iz mize in podobne reči, pa ga šola ni mogla "ukrotiti", ker ima za sabo kompletno vse zakone tak učenec, vendar čudežno moj otrok z njim sploh ni imel težav. Je pa resnica, da ni komflikten in da se zna hkrati postaviti zase - super kombinacija. Kamere bi bile v razredih v teh primerih ok kvečjemu zato, da bi s tem lahko dokazovali potrebo po tem,d a gre kak od učencev na šolo, ki ima program za te sorte otrok, pa da se dokazuje, da mora družba delati s starši teh otrok (no, tukaj pade vse skup v vodo, ker s starši v bistvu nihče ne dela). Vendar a veste, tudi starš tega otroka bi moral dati soglasje za kamere, sicer vse kamere odpadejo. A pa menite, da bo tak starš podpisal to? NO, ko sem prej napisala, da mi je vseeno, če me kontrolirajo v šoli, sem s tem mislila tudi to, da če delaš kot učitlej vse po predpisih, pa če v srcu veš, da delaš ful fajn, potem ti je vseeno, če te ne vem kdo gleda, ker ta, ki te gleda, opazuje, kontrolira itak nima nobenega vpliva na tvoje vedenje. Ti se kot učitelj itak vedeš tako, kot vsak dan in te ne briga, kaj si kdo misli, pa če te gleda al pa ne. Je pa res, da najbrž vsi učitelji ne gledajo tega iz mojega zornega kota. Moraš biti precej zihr vase, da to takole čutiš. Če pa ta kontrola v resnici vpliva na tvoje vedenje, potem pa je to en velik šit, ker v tem primeru se resnično pustiš upravljat od nekoga, ali drugače rečeno, prevzameš nase probleme nekoga drugega. Ne, jaz se upravljat že ne pustim, vedla se bom popolnoma enako, če me kdo gleda al pa nihče, če pa se nekdo drug od kamer pusti upravljati, je pa to spet njegov problem, mi je pa žal zanj. Tega tudi ne morete primerjati z dogodki v disku, ker tam je šlo za malce drugačne situacije in ljudi in če primerjaš kjerkoli po svetu, četudi v Ameriki po šolah, se te reči ne dogajajo na enak način kot po diskačih, ker gre za specifiko razvojne stopnje, v disku konkretno za specifiko naduvanih posameznikov, ki so poleg tega s pooblastili, nekontrolirani od nikogar (a vidiš, vseeno jim je bilo za kamere, kot sem že zgoraj napovedovala za te sorte ljudi), ter včasih za specifiko obupne gneče, pa dobesedno drhali, ki tepta vse pod sabo, kadar gre za specifiko vzdušja ali specifiko borbe za lajf.
|
|
|
|