|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delodajalec trga od plače
4.10.2008 23:55:10   
metuljcek27
Ali mi lahko delodajalec trga od plače neko škodo za katero nima dokazov , da sem jo naredila jaz?In ali lahko trga brez mojega odobrenja?Škoda ni bila narejena iz moje strani...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delodajalec trga od plače
5.10.2008 4:29:24   
Kerensa*
Če nima dokaza, da si škodo naredila ti, ti ne sme trgati... vsaka škodna odgovornost (finančna, s tvoje strani) mora biti določena v Pogodbi o zaposlitvi... če pa je to določeno in če lahko dokaže, potem pa ne potrebuje tvoje odobritve.

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2008 8:58:47   
Anonimen
Moj dela v gostinstvu in vsakemu tam trgajo od plače,vsak mesec 6 evrov za nevidni lomuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2008 12:43:45   
Kerensa*
Za kakšen nevidni lom?... dobesedno bi to pomenilo za stvari, ki se polomijo, pa tega ni videti user posted image ... no, ampak v gostinstvu to najbrž pomeni za vse ukradene pepelnike in razbite kozarce... meni bi to trgali samo enkrat... če sem zaposlena kot natakarica, to pomeni, da točim in strežem, ne pa, da varujem... torej to, da gost ukrade pepelnik, ni moj problem oz. moja odgovornost... naj si nabavi kamere ali varnostnika... kozarci pa se tudi razbijejo, Bog pomagaj... v pisarni pa Edigs ponucamo, pa kaj... če mi pokaže račun, koliko ga je stal tisti kozarec, bi mu vrnila denar... večina lokalov pa tako ali tako kozarce in pepelnike dobi zastonj, promocijsko od ponudnikov pijač in cigaret, ki se jih streže v lokalu... a on da bi torej meni računal nekaj, kar je sam dobil zastonj in s tem služil na meni?... na-a, samo enkrat bi poskusil... v končni fazi obstaja zavarovanje delovnih sredstev in opreme in to zavarovanje je strošek lastnika oz. delodajalca, ne zaposlenega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2008 12:56:49   
Anonimen
Mi imamo to vse v pogodbi napisano.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2008 13:02:26   
Kerensa*
Mi se pa sproti kregamo... če nam pa dejansko kaj trga od plače, mu pa potem ukrademo nazaj... revež misli, da je profitiral, potem pa razmišlja, od kje mu manjko. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2008 20:47:53   
Anonimen
Ali mi lahko delodajalec trga od plače neko škodo za katero nima dokazov , da sem jo naredila jaz?

Trga ti lahko, tako, funkcionalno gledano.
Vendar mora imeti za to ustrezno podlago (pogodbo, interni pravilnik, upravno administrativno prepoved,...).

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2008 21:44:26   
janca
Kolikor je meni znano ti ne sme. Sploh pa ne sme posegati v tvojo plačo, če ti ne podpišeš oz. mora dobiti adm. prepoved ali izvržbo. Dej se mal pozanimaj pri kakšni računovodkinji ali pa kar na sodišču.

Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2008 1:18:05   
metuljcek27
Hvala vam za odgovore.V pogodbi nimam ničesar takega,ki bi pisalo,da naj bi nam trgali od plače , interni pravilniki,ki smo jih mi dobili v pogled niti...Škode mi ne more dokazati,ker je nisem jaz naredila.Za podpisat pa mi ni dal ničesar.Mislim,da imam iz pravnega vidika pravico do pritožbe.Zgleda,da bo treba najti kakšnega pravnika,da malo objasni situacijo meni in potem jaz njim,če ne bo šlo pa po pravni poti.Sej vsi delamo za ta božji kruh in če oni nimajo prometa nisem jaz kriva,da bom vsak mesec puščala svojo plačo v tem podjetju.Še enkrat vam hvala za spodbudne besede.Včasih se vsi bojimo ,da ne bi ostali brez službe ali da nas bi nadlegovali.Ampak kar je preveč je pa preveč...

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2008 10:10:55   
tojeto1
Sfašta, kaj delodajalci izkoriščajo delavce

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.