delodajalec trga od plače (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

metuljcek27 -> delodajalec trga od plače (4.10.2008 23:55:10)

Ali mi lahko delodajalec trga od plače neko škodo za katero nima dokazov , da sem jo naredila jaz?In ali lahko trga brez mojega odobrenja?Škoda ni bila narejena iz moje strani...

Kerensa* -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 4:29:24)

Če nima dokaza, da si škodo naredila ti, ti ne sme trgati... vsaka škodna odgovornost (finančna, s tvoje strani) mora biti določena v Pogodbi o zaposlitvi... če pa je to določeno in če lahko dokaže, potem pa ne potrebuje tvoje odobritve.

Anonimen -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 8:58:47)

Moj dela v gostinstvu in vsakemu tam trgajo od plače,vsak mesec 6 evrov za nevidni lom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kerensa* -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 12:43:45)

Za kakšen nevidni lom?... dobesedno bi to pomenilo za stvari, ki se polomijo, pa tega ni videti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... no, ampak v gostinstvu to najbrž pomeni za vse ukradene pepelnike in razbite kozarce... meni bi to trgali samo enkrat... če sem zaposlena kot natakarica, to pomeni, da točim in strežem, ne pa, da varujem... torej to, da gost ukrade pepelnik, ni moj problem oz. moja odgovornost... naj si nabavi kamere ali varnostnika... kozarci pa se tudi razbijejo, Bog pomagaj... v pisarni pa Edigs ponucamo, pa kaj... če mi pokaže račun, koliko ga je stal tisti kozarec, bi mu vrnila denar... večina lokalov pa tako ali tako kozarce in pepelnike dobi zastonj, promocijsko od ponudnikov pijač in cigaret, ki se jih streže v lokalu... a on da bi torej meni računal nekaj, kar je sam dobil zastonj in s tem služil na meni?... na-a, samo enkrat bi poskusil... v končni fazi obstaja zavarovanje delovnih sredstev in opreme in to zavarovanje je strošek lastnika oz. delodajalca, ne zaposlenega.

Anonimen -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 12:56:49)

Mi imamo to vse v pogodbi napisano.

Kerensa* -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 13:02:26)

Mi se pa sproti kregamo... če nam pa dejansko kaj trga od plače, mu pa potem ukrademo nazaj... revež misli, da je profitiral, potem pa razmišlja, od kje mu manjko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 20:47:53)

Ali mi lahko delodajalec trga od plače neko škodo za katero nima dokazov , da sem jo naredila jaz?

Trga ti lahko, tako, funkcionalno gledano.
Vendar mora imeti za to ustrezno podlago (pogodbo, interni pravilnik, upravno administrativno prepoved,...).

janca -> RE: delodajalec trga od plače (5.10.2008 21:44:26)

Kolikor je meni znano ti ne sme. Sploh pa ne sme posegati v tvojo plačo, če ti ne podpišeš oz. mora dobiti adm. prepoved ali izvržbo. Dej se mal pozanimaj pri kakšni računovodkinji ali pa kar na sodišču.

metuljcek27 -> RE: delodajalec trga od plače (7.10.2008 1:18:05)

Hvala vam za odgovore.V pogodbi nimam ničesar takega,ki bi pisalo,da naj bi nam trgali od plače , interni pravilniki,ki smo jih mi dobili v pogled niti...Škode mi ne more dokazati,ker je nisem jaz naredila.Za podpisat pa mi ni dal ničesar.Mislim,da imam iz pravnega vidika pravico do pritožbe.Zgleda,da bo treba najti kakšnega pravnika,da malo objasni situacijo meni in potem jaz njim,če ne bo šlo pa po pravni poti.Sej vsi delamo za ta božji kruh in če oni nimajo prometa nisem jaz kriva,da bom vsak mesec puščala svojo plačo v tem podjetju.Še enkrat vam hvala za spodbudne besede.Včasih se vsi bojimo ,da ne bi ostali brez službe ali da nas bi nadlegovali.Ampak kar je preveč je pa preveč...

tojeto1 -> RE: delodajalec trga od plače (7.10.2008 10:10:55)

Sfašta, kaj delodajalci izkoriščajo delavce

Stran: [1]