hedviga
|
Nisem odgovarjala Katarini, sej se je tam zlilo že več kot dovolj besed, ampak... IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene. Mogoče me boste imele za veliko prasič..., ampak moje razmišljanje je takole. Ah, to pač ne. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Ampak če je mnenje objavljeno javno, usmerjeno proti določeni skupini ljudi, so reakcije lahko najmanj pričakovane... Kot vedno ste napadle takoj nekoga, ki misli drugače od vas. Ne me narobe razumeti, razumem vašo bolečino ob tem ko ne morete zanosti po naravni poti. Tudi sama se že nekaj časa trudiva z možem. Samo za naju ne bo konec sveta če ne bova imela otrok. Oba sva brala post. In misliva, ko sva brala vaše odgovore, da niste razumele kaj ona hoče povedati. Sicer posplošuje, vendar ima prav. Ali boste zanikale, da nikoli niste naletele na kolegico, znanko oz v pogovoru naletele na besede "joj, tolk se imava fajn ko sva sama, bova še malo počakal z otroki. Najprej si želiva potovanj in videti svet" To govorijo "dekleta" stara 30 let. PAr let potovanj in potem bi imele otroke. In to je to kar je hotela Katarina povedati. Ne, na žalost samo to ni bilo to kar je hotela povedat. Če bi bilo to njen edin namen, bi ji mogoče celo potrdila. Kar je Katarina napisala, je bil odkrit, posplošen in pravičniški napad na pare, ki se poslužujemo oz. smo se poslužili OBMP. Na žalost je vse zmetala v en koš, posula sebe s pepelom in arogantno delala žaljive sklepe na podlagi nekih kvazi izkušenj tipa "poznam tri pare...". Preveč občutljiva tema, ki bi se jo lahko lotila samo na podlagi nekoliko drugače poglobljenega spoznavanja. Ali pa vsaj ohranila v krogu prijateljev in pač tistih, ki se z njo stinjajo. Za ničkoliko prizadetih in ranjenih parov s prav toliko bolečimi zgodbami pa je bilo njeno razpredanje samo sol na rano. Ja, jaz se strinjam z že zapisanim: sit lačnega ne razume! Ali ga pri tem še draži s kosom kruha, je pa druga zgodba. In o Katarinini ("ne") zlonamernosti pač niti ne želim razmišljat. Enostavno ne razumem, zakaj je za nekoga konec sveta, ko in če ne more imeti otrok. poznam pare, ki niso imeli svojih otrok, so posvojili, vzeli v rejo, ali ostali sami. In se tudi strinjam z njenim pogledom na izjavo "otrok bo izpolnil najino zvezo" WTF. Tudi mene prime nekam, ko slišim to. Ali imajo take ženske sploh rade svoje možove, ali jim ni mož dovolj? Ker se dostikrat zgodi, ko ženske dobimo otroke, pozabimo na svoje ljube? Naenkrat ni več mož središče našega sveta, ampak to vlogo prevzame otrok? In ravno tako ozko usmerjeno je bilo napisano tole zgoraj. Ne razumeš kako je za nekoga konec sveta? Morda taki ne razumejo tebe, ker zate to ni. Pač vsakemu svoje, a ne. In če se tebi, Katarini in podobno mislečim otrok ne zdi otrok vreden tega truda, ali vas zato kdo napada? Se kdo sprašuje ali imate ali boste imele zato sploh rade svoje naravno nastale otroke? In žalostna postanem, ko berem take poste kot je recimo od brisačkarce al kaj si že? In taka ženska, ki privošči drugim slabo bo imela oz ima otroke? Kaj naredite v vrtcu, ko pride vaš mali z buško domov? Se na smrt skregate z njegovo materjo, kako si je vašega otroka drznil udart? Tudi tako se je že končalo, da so starši otroka, ki je utrpel med igro zlom roke, tožili starše ubogega fantiča, ki je le premočno udaril z roko, ko je hotel odbiti žogo? In strinjam se s tem, ko pravi, da so otroci psihične razvaline pri 30, ker jih celo življenje zavijamo v vato. Res, eni otroci so pri 15, 16 lih tolk samostojni kot moj nečak pri 4. Žalostno. Vsako stvar mora mamica urejati, ker je on revček. Tudi tega včasih ne vedo, kaj ima za šolo za narest. Zavijanje v vato pač ni povezano z načinom kako je otrok "nastal"... Oprostite za dolžino posta. Sedaj pa začnjite pljuvati Pa, ja. Sej ne gre za pljuvanje, ampak za različna mnenja. In različne življenske izkušnje. Jaz osebno lahko mirne duše povem, da sta za naju otroka, ki ju pričakujeva ,nadvse zaželjena nadgradnja najine zveze, ki bo najino ljubezen samo še dodatno obogatila. In, ja nastala sta z umetno oploditvijo in zato ju nič manj ne ljubiva in zato nista nič bolj "čudna", kot če bi nastala tako kot sva si tudi midva nažalost zaman želela-naravno. Barbara
|