|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   luknja v zakonu
1.10.2008 13:13:47   
ljiljana
Pozdravljeni!

Imamo dvosobno stanovanje, v katerem zivi petclanov druzine. Seveda, pocasi bo to postajalo premajhno in si bo treba omisliti kaj vecjega.Stanovanjski sklad bo razpisal prodajo stanovanj in seveda ce smo lastniki mi tega ne moremo kupiti. S partnerjem nisva porocena. A pozna kdo kaksno luknjo. Tisti, ki bosteblatili mene ok, ma drugega izhoda trenutno ne vidim, vidim pa dober posel, malo za salo. Kdo bo kupil vecjestanovanje, ko je vsetako drago, palce pa katastrofalne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: luknja v zakonu
1.10.2008 13:19:42   
živa
Kolikor vem, lahko kandidirate za stanovanje Sklada, tudi če ste lastniki stanovanja, ker ne ustreza standardom (je premajhno za toliko ljudi). Preberi si razpisne pogoje.

Lp,

živa

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2008 14:02:29   
5ra_28
Letos spomladi sva se  tudi midva z mojim  hotela prijavit za stanovanjski sklad. Vem da imajo prednost pari do 30 let, mlade družine, tisti ki prvič rešujejo stanovanjski problem in nekaj v zvezi z invalidnostjo... Ko pa sva videli razpis stanovanj, v našem mestu samo dvosobna!!!, pa se ploh nisva prijavila. Preberi si pogoje za kandidiranje.  

Končno smo trije:)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2008 7:54:40   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: živa
Kolikor vem, lahko kandidirate za stanovanje Sklada, tudi če ste lastniki stanovanja, ker ne ustreza standardom (je premajhno za toliko ljudi).

Drži... če je stanovanje neprimerno (po velikosti ali kako drugače) za 5-člansko družino, lahko kandidirate... vendar je pogoj oz. cenzus za kvadraturo enak, kakor pri neprofitnih stanovanjih... dodatne točke dobiš samo, v kolikor kvadratura na enega člana ne presega 16 m2... to je sicer že maksimum in za 16 m2 dobiš najmanj dodatnih točk... mislim, da je rangirano takole: a) do vključno 4 m2, b) od 5 do vključno 8 m2, c) od 9 do vključno 12 m2 in d) od 13 do vključno 16 m2... če vas je torej 5 in imate 2-sobno stanovanje, katerega kvadratura presega polnih 80 m2, potem točk za utesnjenost ne boste dobili in se bo, vsaj po velikosti, stanovanje smatralo kot primerno... v tem primeru boste morali najti kak drug opravičljiv razlog, zakaj naj bi bilo stanovanje nepremerno... res je najbolje prebrati razpisne pogoje, ki pa so vsako leto takorekoč enaki, tako, da lahko za okvirno sliko, ali ustrezate razpisu ali ne, prebereš tudi lanskega ali predlanskega.

Kot luknja v zakonu pa... prodajte stanovanje staršem (tukaj boste plačali davek, ampak vsaka stvar ima pač svojo ceno), nato pa z njimi sklenite najemno pogodbo... in tako uradno ne boste lastniki stanovanja sploh... pazite pa, če imate preveč požrešne starše (materialno)... lahko pristanete na cesti oz. dejansko v najemu, saj ni nujno, da boste na razpisu izbrani za nakup.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2008 10:37:30   
sazi
Ti je Kerensa lepo napisala.
n res, tudi mi smo na prejšnjem razpisu čakali na ta stanovanja, pa so bila tudi v LJ samo dvosobna, le 12 zelo majhnih 3-sobnih stanovanj. Ok, bi bilo tudi 3-sobno v redu, če bi ibla otroška soba sploh tako velika, da bi bila notri lahko 2 otroka, ampak manj kot 8m2za 2, kaj šele 3 otroke!!! Ne vem, za koga gradijo. Za mlade družine že ne, če so sama mikro stanovanja...

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2008 5:05:59   
Kerensa*
Danes stanovanj, ki niso za prodajo po tržnih cenah, ne gradijo več funkcionalno... vsa ta stanovanja so narejena zato, ker jih je po zakonu treba narediti... ker smo "socialna", "demokratična" in ne-vem-kakšna-še država user posted image ... in za to gradnjo je potrebno upoštevati samo minimalne standarde - tako glede gradnje same (materiali), kakor tudi glede funkcionalnosti (razporeditve)... stanovanja je "treba" graditi poceni, saj od njih ne bo nobene koristi (beri: ne bo se jih prodajalo po tržnih cenah)... v času, ko bodo stanovanja oddana v najem (npr. eno delovno obdobje človeka - torej do 40 let), se bo z najemnino pokrilo stroške gradnje ter pokrivalo tekoče stroške (adaptacije, davek, stavbno zemljišče itd.)... skratka - neprofitna zadeva, sedaj pa še nujna zaradi direktiv EU... o dokler investitor in država izpolnita najnujnejše, kar od njiju zahteva zakon, lahko verjameš, da je obema popolnoma vseeno, kako boš ti spravila v eno sobo tri otroke... če soba meri 8 m2, je to dovolj za 2 osebi... standard user posted image ... za koga gradijo?... zato, da si zavarujejo hrbet in d alahko potem na veliko razglašajo svojo "dobrodelnost". user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2008 11:56:22   
ljiljana
ja ta je dobra fora prodati stanovanje starsem. Moji so dobri starsi, sesvojestanovanje bi nam prodali, danam pomagajo pri nakupu vecjega. Zdej imamo 62m2. Je malo kriza, ma upam, dabo....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2008 14:01:31   
sazi
Kerensa, imaš kar prav. SPloh v zadnjih nekaj letih je tako. Mi je tako žal, da sem v času, ko sta bila zunaj 1. in 2. razpis stanovanjsekag sklada šele začela s službo, bila kreditno nesposobna, pa tudi privarčevanega ni bilo veliko. Takrat je bilo zgrajenih zelo veliko prostornih, funkcionalnih in dokaj poceni stanovanj. POznam precej kupcev, ki so 5 let starejši od mene in vsi so kupili 5-sobna stanovanja s 120 m2 za "male denarje", zdaj pa na žalost teh možnosti ni več.
No, bomo videli, če nas bodo s sosesko na Brdu kaj presenetili, ampak za nas itak ne pride več v poštev - smo kupili kar po tržni ceni, kredit se bo pa vleeeeeekel.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2008 14:04:04   
sazi
ja ta je dobra fora prodati stanovanje starsem. Moji so dobri starsi, sesvojestanovanje bi nam prodali, danam pomagajo pri nakupu vecjega. Zdej imamo 62m2. Je malo kriza, ma upam, dabo....

Le premislite vse skupaj in se fino zmenite. Želim, da vam uspe na razpisu dobiti kaj primernega.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2008 14:59:21   
Kerensa*
Veš, Sazi, jaz si pa na trenutke raje želim, da bi bila za 10 let starejša... sicer dvomim, da bi bila kaj pametnejša user posted image , ampak bi pa "padla" v tisto obdobje Jazbinškovega zakona, ko so se državna stanovanja dobesedno razprodajala... oče mojega bivšega tipa je kupil 2-sobno stanovanje v ljubljanskem blokovskem naselju za takratnih 12.000 DEM... drobiž takrat in drobiž danes... če bi bilo stanovanje v igri, bi celo jaz uspela napraskati (danes) dvojno takšno vsoto, ne da bi me zraven pobralo... ampak kaj, ko danes 2-sobna, relativno normalna stanovanja v Ljubljani stanejo 150.000€... o tem pa lahko trenutno samo sanjam... tolažim se edino s tem, da imam sedaj za takorekoč nedoločen čas primerno stanovanje na svoji sanjski lokaciji... na državnih razpisih pa ne bom nikoli več kandidirala, četudi bom še kdaj ustrezala razpisnim pogojem... 9 let sem na tak način "prosila" državo, naj mi vsaj pomaga rešiti stanovanjski problem... Slovenka sem, s slovenskim državljanstvom, rojena v Sloveniji, od rojstva živim tukaj, tukaj sem se šolala (kolikor sem se user posted image , ostalo se pa še bom), tukaj plačujem vse po*ukane davke, od katerih nimam nič in tukaj sem rodila oba otroka, ki tukaj tudi odraščata... in kako mi država pomaga?... kako me ščiti?... točno tako, da jih lahko pošljem v moški ali ženski spolni organ... pa ne, da od države zahtevam, da mi kaj da... daleč stran od tega... ampak če tako na veliko razglašajo, kako zelo socialna država so, potem naj to iz teorije prenesejo v prakso... in zato ne bom taki državi nikoli, dokler mi ne bo dobesedno kuzla v rit skakala, polagala nobenega računa... ne več... preponosna sem za kaj takega... na trenutke morda v svojo škodo, ampak vseeno je pa tukaj v igri moje dobro počutje... nimam veliko, ampak kar pa imam, je pa moje... pridobljeno z mojimi možgani in mojima rokama... zato znam to toliko bolj ceniti in tudi braniti... tujega nočem, svojega ne dam... preprosta logika (zame)... naj ima država lepo svoje premoženje in naj se igrajo socialne angelčke, jaz bom pa poskrbela za svojo rit in za riti svojih družinskih članov ter za to, da ta država od tega ne bo imela niti najmanjše koristi... stvari so namreč vzajemne... ti meni, jaz tebi... tukaj je pa samo enostransko - država bi od mene samo kasirala, vračala pa nič... o, seveda - pri Kerensi ji to ne znese.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.10.2008 17:31:00   
arabela*
karensauser posted image user posted image user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.10.2008 23:34:29   
janca
Zame je to larifari. Tale stanovanjski sklad. Najboljše informacije dobiš, če koga poznaš pri "koritu". Približno pred dvema letoma sem se prijavila v Cerkljah za stanovanje preko stan. sklada. Petčlanska družina v najemniški hiši s tem da je bil partner prijavljen za stalno še pri mami in smo izveseli. Ok. To še ni tok hudo. Pol sem pa jaz mal to spremljala in ugotovila, da je več kot pol stanovanj dano v najem od lastnikov, ki so ta stanovanja dobili. Dva sta bila celo oddajana preko interneta v najem. Sem klicala na stan. sklad, kaj je zej to. Pa sem dobila odg. da lahko dajo v najem, ker tega pač ni v pogodbi itd. Sem pa ugotovila še par svinjarij. Tko da fuj pa pravičnost.

Tko da če imaš v žlahti kakšno osebno invalidno, naj se prijavi za stalno pri tebi,saj imaš tako še večjo možnost. Baje, da imajo tudi prednost tisti, ki so varčevali v stan. sklad. Upam, da ti uspe.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Pobarvanke
agnes

Kakšno je vaše mnenje o pobarvankah?

Zelo so koristne, saj se otrok z barvanjem postaja vse bolj natančen in spreten. (68%)

Občasno barvanje pobarvank nikomur ne škodi. (21%)

Nimam mnenja o pobarvankah. (9%)

Pobarvanke so škodljive, saj zavirajo ustvarjalnost otrok. (3%)

Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!