Kerensa* -> RE: luknja v zakonu (3.10.2008 14:59:21)
|
Veš, Sazi, jaz si pa na trenutke raje želim, da bi bila za 10 let starejša... sicer dvomim, da bi bila kaj pametnejša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak bi pa "padla" v tisto obdobje Jazbinškovega zakona, ko so se državna stanovanja dobesedno razprodajala... oče mojega bivšega tipa je kupil 2-sobno stanovanje v ljubljanskem blokovskem naselju za takratnih 12.000 DEM... drobiž takrat in drobiž danes... če bi bilo stanovanje v igri, bi celo jaz uspela napraskati (danes) dvojno takšno vsoto, ne da bi me zraven pobralo... ampak kaj, ko danes 2-sobna, relativno normalna stanovanja v Ljubljani stanejo 150.000€... o tem pa lahko trenutno samo sanjam... tolažim se edino s tem, da imam sedaj za takorekoč nedoločen čas primerno stanovanje na svoji sanjski lokaciji... na državnih razpisih pa ne bom nikoli več kandidirala, četudi bom še kdaj ustrezala razpisnim pogojem... 9 let sem na tak način "prosila" državo, naj mi vsaj pomaga rešiti stanovanjski problem... Slovenka sem, s slovenskim državljanstvom, rojena v Sloveniji, od rojstva živim tukaj, tukaj sem se šolala (kolikor sem se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ostalo se pa še bom), tukaj plačujem vse po*ukane davke, od katerih nimam nič in tukaj sem rodila oba otroka, ki tukaj tudi odraščata... in kako mi država pomaga?... kako me ščiti?... točno tako, da jih lahko pošljem v moški ali ženski spolni organ... pa ne, da od države zahtevam, da mi kaj da... daleč stran od tega... ampak če tako na veliko razglašajo, kako zelo socialna država so, potem naj to iz teorije prenesejo v prakso... in zato ne bom taki državi nikoli, dokler mi ne bo dobesedno kuzla v rit skakala, polagala nobenega računa... ne več... preponosna sem za kaj takega... na trenutke morda v svojo škodo, ampak vseeno je pa tukaj v igri moje dobro počutje... nimam veliko, ampak kar pa imam, je pa moje... pridobljeno z mojimi možgani in mojima rokama... zato znam to toliko bolj ceniti in tudi braniti... tujega nočem, svojega ne dam... preprosta logika (zame)... naj ima država lepo svoje premoženje in naj se igrajo socialne angelčke, jaz bom pa poskrbela za svojo rit in za riti svojih družinskih članov ter za to, da ta država od tega ne bo imela niti najmanjše koristi... stvari so namreč vzajemne... ti meni, jaz tebi... tukaj je pa samo enostransko - država bi od mene samo kasirala, vračala pa nič... o, seveda - pri Kerensi ji to ne znese.
|
|
|
|