|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloženi česen
17.9.2008 10:53:49   
pikecpokec
A ga katera vlaga? Zadnjič sem ga jedla, je bil vložen skupaj s posušenimii paradižniki. Samo ni bil v kisu, ampak po moje samo v olju user posted image . Prosim za kak recept

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vloženi česen
18.9.2008 12:43:36   
Eca
Jaz ga vlagam....

Vzamem majhne kozarčke za vlaganje. Dam eno plast posušenih paradižnikov in eno plast rožmarina in nato plast česna - strokov in ponovim postopek, dokler ni kozarec poln. Na koncu zalijem z olivnim oljem. Pazim ob straneh, da ni kje zraka. Le tega spravim ven tako, da malo potisnem s kakšno žlico po vsebini. Shranim v hladilniku. Tam na stoji pred prvo uporabo vsaj teden dni, da se okusi prepojijo.

Na podoben način naredim tudi s petršiljem in česnom. No, tu ne dodam rožmarina in olja. Tudi uporabno za čez zimo.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vloženi česen
18.9.2008 16:20:20   
muška
zanimivo, in tole je obstojno samo v hladilniku?

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vloženi česen
18.9.2008 20:20:13   
Eca
Ja, recept s petršiljem je bolj kratkoročna varianta. Recept z olivnim oljem pa drži tudi celo zimo. Jaz si to sproti po potrebi pripravim, ne delam tega na maso.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vloženi česen
19.9.2008 13:10:41   
muška
Aha in tole imaš potem samo v hladilniku, ali daš recimo v klet ali pač en element za ozimnico (mislim tisti recept z olivnim oljem).

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vloženi česen
19.9.2008 13:47:15   
pikecpokec
A potem se da tudi brez paradižnikov? Samo česen, olje, pa malo rožmarina. Bom probala tko. Pa še olje bo potem za porabit.

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vloženi česen
19.9.2008 14:05:27   
muška
ja, seveda lahko. jaz sicer tako mešanico kupim, sama se je pa še nisem spravila pripravit, ker nisem vedela kako. Zdaj vem user posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vloženi česen
19.9.2008 14:44:03   
Eca
Paziti maraš samo na to, da so vedno vse sestavine pokrite z oljem. Če olje steče pač enostavno doliješ malo olja, da vse lepo plava......

Dober tek!

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vloženi česen
26.9.2008 9:02:35   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec
A ga katera vlaga?

Česen sem vlagal - npr. 5kg v kozarce, ko je bil še po 220 SIT. Potem je pa skočil na 1.000 SIT in se mi zdi to malo tu mač.

Vlaganje česna izvira iz Irana. Vložen česen je odličen in nima okusa po česnu, ne vonja.

Če je večja količina, glavice razdeliš na stroke in jih namočiš v vodi - tako lažje olupiš (pri 5kg se to pozna user posted image ). Sam sem sortiral na dve velikosti zaradi enakomernega vkuhavanja. No, in potem v vrelo vodo vsuvaš česen (pa ne preveč, da se ne ohladi preveč) in potem nujno čakaš da zavre in tako vre 1min. Debele malce več (10-15 sec). Nato jih s penovko pobereš ven in spet pripraviš za naslednjo rundo.

Če jih blanširaš premalo se vložen česen obarva modro-zeleno (ker se pač ene sestavine čist ne pokuhajo in reagirajo s kisom). Okus je enak, le za oko ni ravno prijetno.

Tako blanširane zložiš v kozarce in zaliješ z mešanico začimb (sol, gorčično seme, sol, lovor, ...), vode in kisa - kot za kumarice.
Ješ jih lahko v nekaj dneh.


Obstaja pa še en način vlaganja in sicer surov olupljen česen zložiš v kozarce in jih zaliješ z nerazredčenim kisom. Take kozarce zložiš v klet in so za jesti čez 6 (šest) let. Kmalu bo čas (še eno leto), da jih odprem in probam user posted image .

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vloženi česen
3.9.2013 16:56:23   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

 Vložen česen je odličen in nima okusa po česnu, ne vonja.





kaksen pa je pol sploh smisel vlaganja česna?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?