|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
25.8.2008 7:44:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrokovo počutje v vrtcu
25.8.2008 8:08:19   
TiaSara
Pri nas je mali začel spati celo noč takrat, ko se je dobro v vrtec uvedel  - po tem sklepam, da se v vrtcu dobro počuti. Nekaj mi pove tudi njegovo obnašanje v popoldanskem času - kakšen dan prav izziva konflikte in takrat imam občutek, da mu v vrtcu ni bilo ravno najboljše, pa se mora malo izjokati, sprostiti. Ker pa je takih dni malo, domnevam, da se v ostalih dneh tam počuti dobro (no, pa seveda to, da ko sem enkrat jaz tam, on kar ne bi šel domov).  Kar se pa pripovedovanja o tem kako je v vrtcu tiče, pa ne pričakujem, da bi mi kaj kmalu sam povedal, kako se ima. Še na vprašanje kaj so delali je običajni odgovor: "jedli"user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.8.2008 8:53:16   
MAŠKA
Nekaj mi pove tudi njegovo obnašanje v popoldanskem času

Tudi meni obnašanje doma veliko pove. Ko je bila v svojem vrtcu, se je zelo hitro uvedla in bila po prihodu iz vrtca čisto skulirana. Nasmejana, zadovoljna, ni zahtevala kakšnih posebnih pozornosti. Jokala v vrtcu ni nikoli.
Čez poletje so jih zaradi dopustov prestavili v drug vrtec, dobila je druge vzgojiteljice, iz njene skupine je bilo zelo malo otrok. Popoldan je bila cele dneve razdražljiva, samo cartala bi se, z ničemer zadovoljna in ponoči je spet začela močit posteljo, prej pa je že bila 2 tedna suha, in kar me je najbolj presenetilo, začela je zjutraj jokat in to zelo.
Ko so se vrnile njene vzgojiteljice je bilo spet takoj vse po starem.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.8.2008 9:22:49   
puncica
Jaz menim da če se otrok veseli zjutraj da gre v vrtec in da ni nobenih problemo ko ga oddaš, da se ne oklepa in ne joka in ne teži da ne bi šel noter se mora že vredu počutit, vem pa da našmu tamalemu določene vzgojitevljice ne pašejo in k njim tudi noče it, dobro da so zraven še pomočnice, sploh zdaj med poletjem je bila kriza, ker so se menjale ko gate, pa študentke pa ne vem kdo še vse jih je pazil, normalno da je otrok potem čist zmeden in je enih 2× tudi jokal in ni hotel noter, čez leto se to ni zgodilo nikoli razen na začetku 1 mesec ko smo ga uvajali.

Pri tavečji pa vidim da rada gre v vrtec, ker tud ni nobenih problemov pri oddaji, niti kakega joka, nič, da bi kdaj rekla da pa ne bo šla v vrtec, ko smo bili 14 dni doma, je kr spraševala kdaj bosta z malim šla spet v vrtec, tako da potem se mora že dobro tam počutit.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2008 9:46:31   
r1ta
Najina Ana-Lu je pričela z obiskom vrtca sredi avgusta in sicer 2x tedensko po pol dneva (4-5ur). Jaz ne hodim v službo in je zato vrtec pregrešno drag (za 40 ur plačava 300 eur). Zaradi cene in zaradi dejstva, da sem doma ter tudi zaradi prezasedenosti vrtca smo se odločili le za dva dneva. Prvih par obiskov je bil jok. Jok ko smo se poslovili, jok vmes in jok, ko sem jo prišla iskat. Po petem, šestem obisku pa je ugotovila, da je vrtec zabava in gre zjutraj vsa nasmejana od doma, v vrtcu ne potrebuje dude in svojega dojenčka (kar je bilo nuja na začetku) in ko jo pridem iskat je vedno nasmejana. Ob dnevih, ko ne gre v vrtec, zjutraj joka, ko vidi, da gre očka brez nje v službo... Tako da sklepam, da se ima v vrtcu lepo in da uživa.user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2008 9:51:09   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: puncica
Jaz menim da če se otrok veseli zjutraj da gre v vrtec in da ni nobenih problemo ko ga oddaš, da se ne oklepa in ne joka in ne teži da ne bi šel noter se mora že vredu počutit,

Ja, na ta način bi jaz tudi vedela. Če se pa joka zjutraj, po možnosti že doma, potem pa več nisem sigurna. Tudi če popoldne še ne bi šel domov ...

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2008 11:39:24   
činka
ker so se menjale ko gate, pa študentke pa ne vem kdo še vse jih je pazil, normalno da je otrok potem čist zmeden in je enih 2× tudi jokal in ni hotel noter

ja, tud pri nas je tko. Sedaj, ko se tko pogosto menjujejo, je zjutraj jok! Doma pa agresijo zganja, tko da sem prepričana, da sedaj v vrtcu ni vse v redu. Težave so se pojavle tudi pri hranjenju... Otrok je pod stresom... user posted image  

Kaj lahko kot starš narediš, če vsako jutro drugemu tujemu človeku izročiši leto in pol starega otroka?!  user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2008 13:36:53   
Anonimen
Tinkara nikoli ni in ne joče zjutraj, ko greva v vrtec! Po tem sklepam, da gre rada in da ji je tam všeč. No julija je bila 1 študentka in je bil takoj jok naslednji dan, no še dobro, da je bila študentka tako pametna, da mi je rekla, da moram otroku (20mes) staremu, doma povedat, da jo more v vrtcu ubogat- Tinkara je 3 dni jokala, potem sem povedala vzgojiteljici, kaj se gre ta študentka in da Tinkara že doma vpije, da ne gre v vrtec......naslednji dan je bilo že vse po starem!
Drugače pa mislim, da je jok otrok zjutraj veliko odvisen od samih vzgojiteljev, kako sprejmejo otroke zjutraj (v naši skupini nihče ne joka), pa vem da so čez dan tudi stroge z njo, pa da se stepejo z drugimi otroki.......ampak še vedno gre zjutraj rada v vrtec!

(odgovor članu činka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2008 14:15:19   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: činka

ker so se menjale ko gate, pa študentke pa ne vem kdo še vse jih je pazil, normalno da je otrok potem čist zmeden in je enih 2× tudi jokal in ni hotel noter

ja, tud pri nas je tko. Sedaj, ko se tko pogosto menjujejo, je zjutraj jok! Doma pa agresijo zganja, tko da sem prepričana, da sedaj v vrtcu ni vse v redu. Težave so se pojavle tudi pri hranjenju... Otrok je pod stresom... user posted image  

Kaj lahko kot starš narediš, če vsako jutro drugemu tujemu človeku izročiši leto in pol starega otroka?!  user posted image

Jaz komi čakam da bo september in se skupine ustalijo, ker zdej res ne veš komu daš otroka, pa tud tile študenti al kaju sploh so sploh nimajo nič pojma o otroku ko kaj vprašaš, nič ne vedo, po moje so tam le zato da so tam in da je v skupini ena odrasla oseba, mah raje ne razmišljam.

Vem pa da če bi bila ultra kriza (dretje in oklepanje in histeričen jok) da bi ga verjetno dala za tale čas k tašči, ki je končno v penziji, drugače pa nimaš kaj če nimaš varstva, je pa res da mora bit otrok res pod stresom, ko ga vsak dan daš drugemu neznanemu človeku, al pa nekomu ki ga je videl dvakrat v letu.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu činka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.8.2008 14:30:16   
lilka
Moja Tinka je šla v vretc z 11M in ni do sedaj(16M) nikoli jokala zjutraj, so pa dnevi, ko se me po cel popoldne oklepa in je taka jokcasta, takrat vem, da se dopoldne ni preveč dobro počutila, ampak takšnih dni je res malo.
Junija je šla njena vzgojiteljica v pokoj in me je zelo skrbelo kako bo, ker je bla res super in zdej je v avgustu začela nova in je kar skos v njihovem oddelku in je vredu in Tinka jo ima rada ni nobenih težav, vmesni čas, je bla pa popoldne Tinka precej čudna, zdej se je pa nehalo.
Predvidevam da se v vrtcu dobro počuti, na to, da mi bo to povedala, bom morala pa še počakati, je pa res hecen občutek, otroka vsak dan za 8 ur nekje pustiš, pa v bistvu sploh ne veš kako se tam počuti....user posted image
Glede študentk v vrtcu: jaz sem kot študentka delala dva poletja v Ljubljani v vrtcu, zato na to malo drugače gledam, je pa seveda odvisno od študentke same, mene so imeli otroci zelo radi in nikoli ni bilo nobenih težav, pa zelo sem se potrudila, da so ja bili starši zadovoljni.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.8.2008 22:07:34   
kamy
Jaz pa sem danes imela z mojo user posted image  prvi dan v vrtcu, ko smo imeli sestanek. Po sestanku smo šli za pol ure v skupino na vrt in moj prvi vtis......
Ja bilo je takole: moja mala princeska je bila na začetko malo bolj zadržana, a kasneje se je kar vnesla. Zapustila sem jo celo za 3 minutke in odšla je z vzgojiteljico brez problema mi pomahala in obljubila, da bo pridna. Ja obljubila sem ji, da se kmalu vrnem in ona je tega navajena kar ji obljubim, da to obljubo tudi držim. Jaz pa ne bi bila jaz, če se ne bi zmuznila do nekega okna, kjer sem vso situacijo tudi opazovala. Obrnila se je nazaj in gledala za menoj kje sem oz. kdaj se bom prikazala. Dvakrat je rekla mama, saj sem ji brala iz ustk. Zasmilila se mi je in vrnila sem se. Bila me je vesela. Dobila sem zaupanje v vzgojiteljico, ker ravno to kar sem jaz videla na lastnr oči mi je tako pritrdila tudi ona. A niso vse vzgojiteljice iste. Ena je na otroke vpila, kot, da ji gredo na živce, druga jih je klicala po priimkih, kot da otrok nima imena,... ja skratka groza. Srečna sem le, da je ta vzgojiteljica, ki je odšla z mojo user posted image  v njeni skupini v drugi podružnici, ki se odpre v septembru.

Lp, Kamy

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?